Actualitate

Unele staţii PECO vor micşora preţurile la carburanţi

Anunţul a fost făcut de ministrul în exerciţiu al Economiei Andrian Candu.

„Până la un leu, un leu şi jumătate au anunţat unele companii. Personal, vreau totuşi să vă spun că nu sunt mulţumit. Să venim în Parlament cu o nouă lege şi controlul statului să fie mai mare atunci când vorbim de decalaj care, uneori, este vădit mare între preţurile de pe piaţa internaţională şi preţurile din Republica Moldova”, afirmă Andrian Candu.

Oficialul a mai anunţat că pe 22 decembrie, la Chişinău, va fi semnat contractul de livrare a gazelor naturale din România spre Republica Moldova, prin gazoductul Iaşi-Ungheni.

Diversificarea surselor de energie a fost discutată la Bruxelles, de premierul în exerciţiu Iurie Leancă cu Maroš Šefčovič, comisarul european pentru Uniune Energetică. Şeful Executivului a solicitat suportul UE pentru ca începând cu 2017, capacitatea gazoductului Iaşi-Ungheni să fie valorificată la maximum, iar conducta să fie extinsă până la Chişinău. Comisarul european l-a asigurat pe Iurie Leancă că Uniunea Energetică nu se limitează la frontierele UE, iar infrastructura energetică europeană va ajunge şi în Republica Moldova.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *