Actualitate

Ungaria şi Bulgaria fac front comun la problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană

"Ungaria şi Bulgaria se pot baza unul pe celălalt în viitoarele dezbateri importante despre viitorul Blocului comunitar. Cele două ţări sunt aliate în dezbaterea privind migraţia ilegală şi sunt de acord că aceasta trebuie oprită la frontierele externe ale UE", a spus Szijjarto, în cadrul unei conferinţe de presă la Sofia, după o discuţie cu premierul bulgar Boiko Borisov.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a lăudat Bulgaria pentru "eforturile şi performanţele excelente" în protejarea graniţelor şi a exprimat susţinerea Ungariei pentru aderarea câţ mai rapidă a Bulgariei la spaţiul de liberă circulaţie Schengen.

Ungaria consideră că Bulgaria este un aliat în privinţa protejării valorilor creştine în Europa, aspect care reprezintă fundaţia comunităţii ambelor state, a mai spus Peter Szijjarto. 

Ministrul ungar de Externe şi premierul Bulgariei au discutat şi despre noua lege a educaţiei din Ucraina, care restricţionează educaţia minorităţilor în această ţară. Guvernele celor două state consideră noua lege drept "inacceptabilă", întrucât contravine valorilor europene şi reduce în mod considerabil drepturile comunităţilor maghiare şi bulgare din Ucraina.

Peter Szijjarto şi Boiko Borisov s-au angajat să conteste noua lege a educaţiei din Ucraina la toate instituţiile abilitate din cadrul Uniunii Europene.

Sursa: Mediafax.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *