Externe

UNICEF bate alarma: Circa două milioane de copii sunt afectaţi de criza din Ucraina

Copiii suferă cel mai mult de pe urma războiului din Ucraina. Organizaţia UNICEF trage un semnal de alarmă şi afirmă că 1,7 milioane de minori sunt afectaţi de criza din fostul stat sovietic. Din martie şi până în prezent, 44 de micuţi şi-au pierdut viaţa în conflictul din estul Ucrainei.

"Copiii suferă cel mai mult din cauza crizei din Ucraina şi asta ne îngrijorează. Infrastructura distrusă, lipsa apei potabile, accesul limitat la servicii medicale pun în pericol viaţa şi bunăstarea copiilor."

Potrivit datelor UNICEF, din martie şi până în prezent, peste un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în estul Ucrainei. 130.000 dintre aceştia sunt copii, iar alte zeci de mii rămân blocaţi în zona de conflict.

Criza umanitară se acutizează, iar organizaţia spune că are nevoie de cel puţin 32 de milioane de dolari pentru a-şi extinde misiunea umanitară în Donbass. Mai mult, situaţia este agravată de vremea rece de afară.

Între timp, separatiştii proruşi continuă să atace poziţiile armatei ucrainene, în pofida armistiţiului. În ultimele 24 de ore, militanţii au tras din mortiere şi arme uşoare, iar doi soldaţi au fost răniţi. Vineri, au fost ucişi cinci militari ucraineni.

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *