Social

UNICEF va continua să sprijine procesul de dezinstituţionalizare a copiilor în Republica Moldova

Subiectele au fost abordate de reprezentanta UNICEF în Republica Moldova, Nune Mangasaryan, cu ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Stela Grigoraş.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre priorităţile celor două părţi care se referă la: continuarea procesului de dezinstituționalizare a copiilor, reprezentarea legală a copiilor rămași fără îngrijire părintească, eradicarea sărăciei în rândurile copiilor, sprijinirea în continuu a serviciilor de îngrijire alternative.

Ministrul de resort, Stela Grigoraș, a dat asigurări că asistența și protecția socială a copiilor rămâne o prioritate. Totodată, ministrul a reiterat necesitatea creșterii investițiilor în dezvoltarea serviciile de suport familial la nivel local pentru a preveni separarea inutilă a copiilor de familiile lor.

În 2016 UNICEF va celebra 70 de ani de activitate. În acest context, Nune Mangasaryan a invitat Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei și instituțiile din subordinea sa să participe la activitățile planificate cu ocazia acestui eveniment marcat la nivel global.

Sursa: trm 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *