Cultură

Universităţile din România incluse în Clasamentul Internaţional al Universităţilor 2014

În acest clasament se află şi patru universităţi din România. Cel mai bine clasată este Universitatea din Bucureşti, cu o poziţie pe locurile 651-700. Celelalte trei instituţii de învăţământ superior româneşti care apar în clasamentul internaţional şi-au păstrat poziţiile înregistrate anul trecut.

QS World University Rankings, clasamentul celor mai bune 800 de universităţi la nivel global, este realizat anual, începând din 2004. În realizarea clasamentului este folosită baza de lucrări Scopus. Topul este realizat de QS pe baza reputaţiei academice, reputaţiei în rândul angajatorilor, raportului între numărul de studenţi şi corpul didactic, numărului de lucrări listate în publicaţii de specialitate, numărului cadrelor didactice internaţionale, numărului studenţilor internaţionali. Universităţile analizate în cadrul acestui clasament sunt cele care se înscriu pentru acest lucru şi trimit o serie de documente, în vederea evaluării.

Universităţile din România incluse în Clasamentul Internaţional al Universităţilor 2014 sunt următoarele:

Universitatea din Bucureşti – poziţiile 651-700
Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca – poziţiile 701+
Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi – poziţiile 701+
Universitatea de Vest din Timişoara – poziţiile 701+

Anul trecut, cele patru universităţi din România se clasau pe locuri 701+, iar în urmă cu doi ani ocupau poziţii între 600 – 700.

Massachusetts Institute of Technology (MIT) este în topul clasamentului, pentru al treilea an consecutiv, având o creştere a lucrărilor academice citate per cadru universitar cu 14%, faţă de anul trecut. Evoluţia pe care a avut-o Imperial College în lucrări citate per cadru universitar a ajutat la cea mai mare urcare în top 10, lăsând în urmă Harvard, UCL sau Oxford, şi ajungând pe locul 2 în lume, la egalitate cu Universitatea Cambridge, se arată într-un comunicat remis HotNews.ro de către QS Quacquarelli Symonds.

sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *