Astăzi 20 Octombrie 2017, Vineri - Ultima actualizare la ora 07:00
Abonamente

Actualitate 20 Septembrie 2017, ora 14:05

Urmau să ajungă în piețele din țară: Haine și încălțăminte de aproape jumătate de milion de lei

Marime Font

a

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Trei agenți economici, proprietari ai mai multor unități comerciale din orașele Cahul, Comrat și Briceni, sunt documentați de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal pentru comercializarea articolelor vestimentare și de încălțăminte, susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile, estimate cumulativ la circa 500 mii lei, au fost reținute în rezultatul unor misiuni de control efectuate de către inspectorii Echipelor Mobile și ofițerii de investigații speciale ai Vămii la unitățile comerciale și depozitele din proprietatea antreprenorilor documentați, despre care era deținută informația că desfășoară activități comerciale ilicite.

Potrivit datelor operative din gestiune, s-a stabilit că agenții economici în cauză nu au efectuat careva tranzacții comerciale externe privind procurarea și importul respectivelor mărfuri, fapt ce confirmă caracterul ilicit al operațiunilor economice desfășurate.Astfel, în rezultatul controalelor desfășurate, angajații vamali au ridicat în total 401 piese vestimentare și 355 de articole de încălțăminte, în asortiment, majoritatea având marcajele unor branduri renumite.

Mărfurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor și adoptarea unei decizii prevăzute de norma legală, iar persoanele documentate riscă sancțiuni pentru trafic ilicit de bunuri și încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2017, ora: 17:37

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu

Dorin Chirtoacă rămâne în arest la domiciliu Din editia print

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe în dosarul primarului suspendat Dorin Chirtoacă, astfel acesta rămâne în continuare în arest la domiciliu, scrie deschide.md

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Aşteptări

Femeia de serviciu. Am şi eu o vecină, ca toată lumea, numai că a mea e puţin mai altfel decât celelalte.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md