Femeia

Vacanţă fără viză: Insulele Maldive

Cele aproape 1200 de insule din arhipelagul Maldive sunt o destinaţie perfectă de vacanţă pentru cei care vor să iasă din ritmul trepidant al vieţii moderne pentru a regăsi frumuseţea nealterată a plajelor mătăsoase sau a apelor de un turcoaz extraordinar.

CROAZIERE ALĂTURI DE BALENA ALBASTRĂ. Pe insulele Maldive aveţi şansa să vedeţi frumoşii delfini care străbat apele Oceanului Indian, dar puteţi să vă întâlniţi şi cu balena albastră, cel mai mare mamifer de pe Pământ.

CU SUBMARINUL PRINTRE ATOLI. Privilegiul de a vedea magica lume subacvatică din Maldive le aparţinea până de curând doar practicanţilor de scuba-diving, dar o excursie cu submarinul le oferă acum şi celor care nu vor să-şi pună costumul de scafandru posibilitatea de a privi extraordinarele recife de corali şi magnificii peşti tropicali.

Sfaturi pentru turişti

● Înainte să plecaţi, este recomandat vaccinul împotriva hepatitei A. De asemenea, luaţi cu voi şi medicamentele necesare, deoarece în Maldive nu veţi găsi prea repede o farmacie.
● Magazinele se închid pentru o durată de 15-20 de minute în timpul orelor de rugăciuni. În rest, sunt deschise începând cu ora 8 dimineaţa şi până la 23 seara.
● Pe lângă utilizarea monedei naţionale (rufia maladeză), puteţi folosi ca metodă de plată şi dolarii. Luaţi cu voi bani cash, deoarece bancomate nu există nici în capitala Male, nici pe insule.
● Băuturile alcoolice sunt foarte scumpe, iar consumul acestora în afara resorturilor turistice în locuri publice este interzis.
● În Maldive, femeile nu au voie să facă topless pe plajă, iar dacă sunt prinse există şi amenzi.
● Colectarea coralilor drept suveniruri este strict interzisă şi dacă vă prinde la aeroport puteţi plăti o amendă de până la $500.

Silvia Ursu

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *