Actualitate

VALIDAT: Klaus Iohannis, noul preşedinte al României: Voi respecta Constituţia în litera şi spiritul ei

Preşedintele ales Klaus Iohannis le-a mulțumit celor care l-au votat în 2 şi 16 noiembrie și a dat asigurări că va fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei.

”Este acesta, desigur, un moment festiv. Dar, în acelaşi timp, vreau să remarc că acum, după 25 de ani de la Revoluţie, se încheie o etapă şi iată românii prin votul lot au spus foarte clar: ”Stop şi de la capăt”. Voi demonstra ce am vrut să spun atunci când m-am prezentat în fața electoratului cu afirmația: ”Vreau să reconectez președintele României la Constituție”. A fost un vot puternic şi foarte clar. Îi asigur pe toţi că l-am înţeles. Vizunea mea pe care am prezentat-o s-a întâlnit în mod fericit cu aşteptările românilor. Cred că președintele României, prin viziunile sale, trebuie să inspire națiunea română, iar prin comportamentul public să devină un etalon al societății române”, a spus Iohannis.

La ceremonia solemnă de validare a participat şi preşedintele în funcţie, Traian Băsescu. El a salutat în cadrul discursului său validarea rezultatului alegerilor prezidențiale de către CCR.

“Nu va fi ușor mandatul dumneavoastră. Vă voi transfera tot ceea ce știu, într-o perioadă de tranziție, care începe astăzi. Îmi aduc aminte că schimbul cu domnul Iliescu s-a făcut în 15 minute, am schimbat locatarul de la Cotroceni. Acum prin organizarea timpurie a alegerilor, avem posibilitatea unei perioade de tranziție în care fiecare consilier poate să transfere dosarele, eu însumi voi transfera dosarele importante către domnul Iohannis. Închei mulțumindu-vă pentru un lucru care ținea de o problemă personală”, a declarat Băsescu.

Sursa: moldova24.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *