Astăzi 25 Noiembrie 2017, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 10:52
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Actualitate 17 Iulie 2017, ora 13:19

Viața misterioasă a fostei soții a lui Vladimir Putin. Liudmila și-a detestat rolul de primă doamnă

Marime Font

Viața personală a liderului de la Kremlin, Vladimir Putin, este învăluită într-o secretomanie greu de pătruns. Jurnaliștii care au încercat de-a lungul anilor să „tragă cu ochiul” în intimitatea președintelui rus ori au avut parte doar de informații seci, ori au fost forțați uneori să demisioneze, după cum scria în 2014 publicația Newsweek.

Totuși, oricât de insistent este Kremlinul cu menținerea vieții personale a lui Putin într-un glob tulbure de cristal, anumite detalii au ieșit cu timpul la iveală. Chiar și despre fosta lui soție, Liudmila Putina, care a fost, timp de trei decenii, poate cel mai bine păzit secret familial al lui Vladimir Putin.

Președintele rus și Liudmila și-au anunțat divorțul în 2013. Iar anul trecut, presa scria deja despre un presupus nou mariaj al Liudmilei, cu Artur Ocheretny, directorul unei organizații non-profit pentru dezvoltarea comunicațiilor interpersonale, cu 20 de ani mai tânăr decât fosta soție a lui Putin – un „toyboy”, după cum l-a etichetat presa britanică.Business Insider a făcut o listă cu aspectele biografice cunoscute până acum despre Liudmila Putina.

Înainte să ajungă în fața altarului cu Vladimir Putin, în 1983, Liudmila a lucrat ca însoțitoare de zbor pentru compania aeriană rusă Aeroflot. Vorbește fluent limbile germană, franceză și spaniolă.

Putin și Liudmila s-au întâlnit, la începutul anilor 1980, în orașul natal al președintelui rus, Sankt Petersburg. Un prieten comun le-a făcut cunoștință.

Putin și Liudmila au două fete, Maria, născută în 1984, și Katerina, născută un an mai târziu. Foarte puține lucruri se cunosc despre cele două, Vladimir Putin le-a protejat riguros de ochii presei.

După ce a lucrat în Dresda ca ofițer KGB în anii 1980, Putin și fosta soție aveau să se întoarcă în Sankt Petersburg, unde liderul de la Kremlin se pregătea de fulminanta sa ascensiune în politică: primul pas, o funcție în aparatul guvernamental. Potrivit Reuters, deși soția sa avea ambiții mari legate de scena publică, Vladimir Putin a insistat să o țină departe de lumina reflectoarelor.

În 2013, Slava Zaitsev, un designer rus care i-a compus cu diverse ocazii ținuta vestimentară Liudmilei, declara pentru Reuters: „Faptul de a fi o soție de președinte a căzut peste ea pe neașteptate”. Zaitsev povestea că Liudmila a detestat să fie soția unui șef de stat.

După divorțul din urmă cu patru ani, Liudmila a evitat atenția publică. La un moment dat, presa rusă a speculat că fosta soție a lui Putin ar fi ales viața monahală.

Dintre cele mai recente informații legate de Liudmila Ocheretnaya: o proprietate istorică din Moscova, care generează milioane de dolari de pe urma chiriilor încasate, aparține unei fundații înființate și sprijinite de Liudmila. În plus, respectiva proprietate istorică a trecut printr-un proces de renovare cu ajutorul unor asociaţi ai preşedintelui rus. 

Digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Noiembrie 2017, ora: 11:29

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova

VIDEO / Iohannis îl pune la punct pe Dodon: Ce spune despre vizita în Republica Moldova Din editia print

Aflat la cel de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic, organizat la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre invitaţia controversată primită din partea preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Întrebat de jurnalişti dacă va onora invitaţia, şeful...

( ) Citeşte tot articolul


Bună Dimineața 24 Noiembrie 2017, de Ana Marchitan

Sexul „anti-Chirtoacă” și politica moldovenească

Declinul Partidului Liberal a început încă la sfârșitul anului trecut. De atunci, pas cu pas, fracțiunea se îndreaptă încet, dar sigur, sper hăul politicii moldovenești.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 23 Noiembrie 2017, de Dan Nicu

Chişinău, cetate de necucerit pentru socialişti

Oamenii lui Igor Dodon nu au reuşit nici de această dată să-şi instaureze controlul asupra Chişinăului. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 23 Noiembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Rusia pierde un important atu în disputa cu UE. Și nu numai!

Cu mai puțin de o lună în urmă, în Turcia era anunțată lansarea rutei feroviare ce leagă capitala Azerbaidjanului, Baku, de cea a Georgiei, Tbilisi, cu orașul turc Kars, denumită generic BTK.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 23 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

O, țară tristă, plină de... mister

Moto:  „Rămâne mut Serafim și se uită lung în urma celor ce se duc (cu boul, la pravlenie - n.n.). Se mai gândește: „Hm... Toate le pricep eu, Doamne, da „oare cum mi l-au prins ei de coarne?” (V. Vasilache „Povestea cu cocoșul roșu”)

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md