Externe

Vicecancelarul Germaniei pledează pentru o Europa cu mai multe viteze

Declarația a fost făcută de vicecancelar în momentul în care premierul britanic David Cameron se află la Berlin pentru a cere reforma blocului comunitar.

„O Uniune Europeană puternică are nevoie de țări care merg înainte. Dar Uniunea Europeană are 28 de țări. Nu putem face totul împreună la același moment”, a scris Gabriel, care este și ministru al Economiei, într-un editorial publicat în Bild.

„Avem nevoie în Europa de mai mult curaj în cooperarea noastră, cu viteze diferite”, a continuat social-democratul, care guvernează alături de cancelarul conservator Angela Merkel de la finele lui 2013.

Potrivit acestuia, anumite țări, precum Germania și Franța, trebuie să facă pași înainte, în speciali în termeni de politică energetică sau economie și finanțe. „Altele le pot urma, dacă se află în urmă”, a adăugat Sigmar Gabriel, care cere și o „cooperare aprofundată” sub acoperișul UE”.

David Cameron se întâlnește vineri cu Angela Merkel în cadrul consultărilor demarate de Londra pentru reforma UE, înaintea unui referendum privind menținerea Marii Britanii în UE, care va fi organizat până în 2017.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *