Astăzi 21 Ianuarie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 16:28
Abonamente

Actualitate 13 Septembrie 2017, ora 07:35

Victorie uriașă pentru Donald Trump: Ce a hotărât Curtea Supremă a SUA în privința refugiaților

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

 Curtea Supremă a Statelor Unite a decis marţi că preşedintele Donald Trump poate aplica în sens mai larg interdicţia de acces pentru refugiaţi, informează Reuters. Cea mai înaltă instanţă a aprobat cererea puterii executive de blocare a unei sentinţe la nivel de curte de apel care ar fi permis intrarea în SUA a încă 24.000 de refugiaţi, conform estimărilor Departamentului de Justiţie.

Pe 6 martie, preşedintele a semnat un ordin executiv care interzicea accesul pe teritoriul american al refugiaţilor din şase ţări cu populaţie majoritar musulmană - Iran, Libia, Siria, Somalia, Sudan şi Yemen - timp de 90 de zile. Diferite instanţe au restricţionat ulterior aplicarea ordinului.

O instanţă de trei judecători a celui de-al nouălea circuit de Curte de Apel din SUA a respins joia trecută încercarea guvernului de la Washington de a interzice temporar accesul în ţară al majorităţii refugiaţilor. Curtea a decis că refugiaţii care au relaţii cu o agenţie de transfer trebuie excluşi din ordinul executiv de interdicţie semnat de preşedintele Donald Trump. Ordinul referitor la interzicerea călătoriilor în SUA pentru cetăţenii a şase state cu populaţie majoritar musulmană nu se poate aplica, potrivit judecătorilor, nici bunicilor, unchilor, mătuşilor şi verilor celor care au reşedinţa legală în Statele Unite, anunță Agerpres.Departamentul de Justiţie nu a făcut apel şi împotriva acestei părţi a sentinţei Curţii de Apel. Aceasta a decis însă că politica prezidenţială are un domeniu prea larg de aplicare şi prin urmare a permis accesul refugiaţilor pentru care garantează o agenţie de transfer. La acest punct, contestat de Departamentul de Justiţie, Curtea Supremă a dat dreptate guvernului.

Sursa: stiripesurse.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md