Astăzi 20 Ianuarie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la 19 Ianuarie 2018
Abonamente

Actualitate 5 Septembrie 2017, ora 21:20

VIDEO / Așa arată primul taxi zburător din lume

Marime Font

În sfârșit, după zeci de ani de teasing prin SF-uri, chiar intrăm în epoca mașinilor zburătoare!

Lilium Jet este numele primului taxi zburător cu care va face cunoștință omenirea. Dotată cu zeci de motoare și o baterie electrică, mașina consumă cu 90% mai puțină energie decât navele de tip dronă. Lilium Jet va avea 5 locuri și va putea hoinări prin aer timp de o oră, la viteze de până la 300 km/h.

Visul e posibil mulțumită companiei nemțești Lilium și a investiției de 90 milioane Euro din partea unor firme precum Atomico (deținută de cofondatorul Skype, Niklas Zennström) sau Obvious Ventures (deținută de cofondatorul Twitter, Ev Williams).Patronul Lilium, Daniel Wiegand, spune că „ăsta e următorul pas în evoluția noastră rapidă de la o idee până la producerea unei aeronave comerciale ce va revoluționa modul în care călătorim prin orașele lumii”.

Nemții chiar au testat în aprilie un prototip cu două locuri care s-a descurcat de minune. Nava se ridică vertical de la sol, ca un elicopter, după care se propulsează pur și simplu înainte și zboară mai elegant decât o pasăre. Vezi clipul de mai sus.

Cu averea recent acumulată, Lilium speră ca prima navă cu cinci locuri și echipaj complet să decoleze în 2019. Mai mult decât atât, în 2025 se dorește implementarea serviciului de taximetrie, ceea ce înseamnă că oamenii vor putea chema un Lilium Jet exact cum cheamă acum Uber-ul. Totul dintr-un app pe smartphone, simplu și rapid.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Ianuarie 2018, ora: 14:56

Zeci de elevi şi profesori au fost premiaţi la Gala tinerelor talente, ediţia 2017

Circa 50 de elevi şi peste 40 de profesori de la şcoli de arte, licee şi colegii cu profil artistic din ţară au fost premiaţi astăzi de către Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării în cadrul Galei tinerelor talente, ediţia a II-a, care s-a desfăşurat la Muzeul...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 18 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Bradul sau hoțul

În fiecare an în preajma sărbătorilor apare problema bradului. Pe de o parte cei ca mine – nici un Crăciun fără brad, pe de altă parte cei cu adevărat eco – bradul poate lipsi, iar o altă parte derutată și declarată eco – brad de plastic, uitând că fabricarea acelor...

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Mărul, inelul sau cununa

De Crăciun am ajuns acasă, în Țara Făgetului, unde – cum v-am mai spus și în alți ani – există cele mai frumoase cete de colindători: dubașii.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Ianuarie 2018, de Dan Nicu

Dodon trebuie să plece

R. Moldova s-a transformat într-un stat în care e nevoie ca Parlamentul să-l suspende, din când în când, pe preşedinte, și să se poată face modificări în structura Guvernului.

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Ianuarie 2018, de Moni Stănilă

Crăciunul în tranșee

De sărbători avem mult timp liber și de multe ori îl consumăm, cu rost sau fără, în fața televizoarelor, ceea ce ne face să ne întrebăm despre cum sărbătoreau oamenii altădată.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 15 Ianuarie 2018, de Constantin Tănase

... pe sub deal, pe sub pădure...

 (Fabulă modernă cu morală eternă) ... cu alte cuvinte, pe sub deal, pe sub pădure se duc fetele la mure. Să se știe însă că treaba nu-i simplă, ci intercontextuală, alegorică, misterioasă și geopolitică, deoarece, dealul e fiul legitim al Carpaților, iar pădurea e fiica dreaptă a...

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul