Actualitate

VIDEO // Mihai Ghimpu dezvăluie detalii despre al doilea dosar pe numele lui Dorin Chirtoacă

Mihai Ghimpu susține că Dorin Chirtoacă a adus economii bugetului municipal, de circa 100 de milioane de lei, oferindu-le compensanții, în loc de apartamente, familiilor care trebuiau să fie asigurate cu spațiu locativ de către administrația locală. 70% din cei care au primit bani pentru locuințe sunt polițiști, iar 30% sunt judecători.

„Acum problema este dacă e vinovat sau nevinovat primarul. Vă amintiți vorba lui Filat, că primarul capitalei are 600 de dosare? Iată, aici este vorba despre 600 de cereri de acordare de apartamente, pentru care trebuia să fie cheltuiți peste 300 de milioane de lei”, a mai spus Mihai Ghimpu, amintind că municipalitate a fost amendată de mai multe ori pentru neexecutarea hotărârilor judecătorești de acordare a spațiului locativ.

Consilierul PL, Ion Cebanu, a menționat că Legea din 2005 cu privire la poliție, procuratură și sistemul judecătoresc, stabilește dreptul angajaților din aceste structuri să primească spațiu locativ. Avalanșa de cereri de locuințe apare însă cu doi ani mai târziu, odată cu numirea lui Dorin Chirtoacă în funcție. S-a ajuns și în situația în care Chirtoacă a avut dosare administrative pentru că nu executa hotărârile judecătorești de alocare a locuințelor.

Consilierul a adăugat că problema alocării apartamentelor a fost discutată de municipalitate cu cei de la Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției, deoarece se ajungea în situația în care să fie blocat bugetul municipal și au fost aplicate și sechestre. Astfel, s-a decis alocarea banilor municipali sub formă de compensații în loc de locuințe. În perioada 2012-2016, Consiliul municipal Chișinău a permis primarului să aloce peste 160 de milioane de lei pentru locuințe, dar s-au cheltuit doar 60 de milioane.

Ion Cebanu afirmă că toate alocările s-au făcut cu maxima transparență, fiind prevăzuți în bugetul municipal.

Mai jos puteți urmări conferința de presă în întregime

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *