Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 14:35
Abonamente

Actualitate 12 August 2017, ora 15:34

VIDEO / Casă la periferie sau apartament în oraș? Ce trebuie să știți înainte de a vă cumpăra o locuință

Marime Font

Apartament la oraş sau o casă cu verandă şi multă linişte la periferie? Este dilema pe care o au tot mai mulţi dintre cei care vor să-şi cumpere o locuinţă. În marile oraşe, în ultimii 10 ani, trendul imobiliar a dus la ridicarea a zeci de mii de vile la marginea oraşului. Chiar şi aşa, spun specialiştii, înainte de a face pasul spre noua locuinţă asiguraţi-vă că ştiţi şi la ce cheltuieli vă înhămaţi pentru întreţinerea ei. 


 


Vom porni de la o întrebare simplă. Să spunem că ne hotărâm să facem pasul decisiv pentru a ne cumpăra o locuinţă. Alegem o casă sau un apartament aflat într-un bloc nou din Capitală.

Preţurile nu sunt cu mult diferite. Pentru un apartament cu 3 camere în Bucureşti media cerută de dezvoltatori este de 85-90.000 de euro. Cu aceeaşi sumă poate fi cumpărată şi o casă la marginea Capitalei. Atenţie, însă! Un lucru important la care trebuie să ne gândim când vrem să cumpărăm un apartament sau o casă sunt costurile de deplasare. Sunt diferite de la un caz la altul.
Testul suprem când vă hotârâţi să alegeţi să locuiţi în afara Capitalei este să treceţi prin benzinărie. Doar carburantul lunar vă costă aproape 450-500 de lei-roni.E un stres care nu-i atinge în aceeaşi măsură pe cei care aleg să locuiască în oraş.

Situația se schimbă. Metroul este cel mai indicat. Ieftin, rapid, nu trebuie să folosiţi maşina.

Cum timpul înseamnă bani ne hotărâm să cronometrăm şi timpul petrecut în maşină, până la serviciu. 20 de kilometri din zona de nord a Bucureştiului până în zona Cotroceni îi parcurgem în aproape 40 de minute. Dublu faţă de un drum din sectorul 3 al Capitalei, în cazul în care optaţi pentru un apartament în oraş. Şi totul, în cazul unui trafic de vară prin Bucureşti...

Nu în ultimul rând, nu uitaţi să puneţi pe hârtie şi cheltuielile obligatorii lună de lună. Gaz, curent şi alte plăţi suplimentare. Apoi trageti linie...

CASĂ - APARTAMENT

GAZ IARNĂ - 400 RON - GAZ IARNĂ 550

ELECTRICITATE - 150 RON - ELECTRICITATE - 80 RON

CABLU - 80 - CABLU -80 RON

CARBURANT - 500 - CARBURANT - 200 RON

TRANSPORT ÎN COMUN 100 RON

..............................................................................................

TOTAL CASĂ - TOTAL APARTAMENT

1130 RON - 910 RON

Costurile în plus nu opresc însă fenomenul de migraţie spre periferii - evident în toate oraşele mari din România!

Adrian Munteanu - agent imobiliar: „Pentru persoanele cu bugete medii este o creștere. Undeva la 15,20 %.”

Cei care locuiesc în Sânpetru stau la o distanță de 8 kilometri de Brașov. Stau cu 15 minute mai mult în trafic și ajung să plătească pe carburanți chiar și 400 de lei pentru naveta la serviciu și drumurile în oraș.

digi24.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md