Astăzi 23 Octombrie 2017, Luni - Ultima actualizare la 22 Octombrie 2017
Abonamente

Actualitate 4 Octombrie 2017, ora 14:54

VIDEO / Minorii condamnați pentru omorul de la Strășeni, sfidează ordinea publică chiar și în instanța de judecată

Marime Font

Cei trei minori, condamnaţi de către Judecătoria Străşeni la câte 6 ani şi 8 luni privaţiune de libertate, pentru omorul minorei Cristina Parhomenco, continuă să aibă un comportament obraznic în instanţă, sfidând ordinea. 

Dosarul se află pe rol la Curtea de Apel Chişinău, după ce avocaţii condamnaţilor, dar şi ai familiei victimei, au contestat sentinţa instanţei de fond.

Fiind aduşi în sala de şedinţe a Curţii de Apel, aceştia au înjurat şi au aruncat cu ghete în sală, fiind deranjaţi de faptul că sunt filmaţi.Precizăm că în perioada procesului, autorii asasinatului de la Străşeni s-au ales cu noi termene de detenţie pentru huliganism. La 20 iunie, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe Vitalie Vlad, 17 ani, la 2 ani de închisoare, iar pe complicii săi, în vârstă de 15 şi 16 ani, la câte un an de detenţie.

Dosarul penal pentru huliganism a fost intentat pe numele celor trei minori acuzaţi de omor, pentru comportamentul lor în perioada urmăririi penale şi pe parcursul procesului de judecată. Ei au ameninţat cu moartea ofiţerul de urmărire penală şi pe sora victimei. În afară de aceasta, ei au înjurat şi au numit cu cuvinte indecente apropiaţii victimei, dar şi oamenii legii.

Cristina Parhomenco, în vârstă de 14 ani, a fost omorâtă la 25 noiembrie, 2016. Expertiza medico-legală a arătat că fata a fost lovită în cap de nenumărate ori, cu un obiect greu, iar în urma rănilor a murit. Victima a fost găsită peste câteva zile într-o construcţie părăsită.

Pentru comiterea crimei au fost reţinuţi 4 adolescenţi, însă unul nu a fost atras la răspunde penală, pe motiv că la momentul săvârșirii infracțiunii avea doar 13 ani.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 21 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Credință fără învățătură?

Un om credincios poate atinge sfințenia independent de nivelul de școlarizare sau numărul de cărți citite. Rugăciunea e școala lui.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Octombrie 2017, de Pavel Păduraru

Jurnalul Morții sau Ultimul Editorial

Pe când eram student, cred că am fost la sute de lansări de carte la Uniunea Scriitorilor și pe la fel de fel de biblioteci. O făceam din două motive, care se cam ceartă între ele, dar n-am ce să le fac - e treaba lor.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Constantin Tănase

„Centristul” Diacov, separatismul rusesc și unionismul românesc

…Când se face referire la replica lui Iisus, dată lui Pilat, se citează, de obicei, doar prima parte („Să dăm Cezarului ce-i al Cezarului”). Să nu uităm, însă, și de partea a doua: „și lui Dumnezeu ce-i al lui Dumnezeu”. Fără aceasta, prima parte își...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Octombrie 2017, de Moni Stănilă

Să ne mai distrăm un pic cu socialiștii

Știți, cred, cu toții telefoanele de jucărie pe care le primesc copiii și cum, bucuroși, fac ture prin casă bolborosind cu forță în aceste jucării.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Octavian Țâcu

Expedițiile Memoriei (V): Românii/moldovenii dintre Krasnoiarsk și Irkutsk

Potrivit recensământului federal din 2002, în Rusia locuiau 172 330 moldoveni, dintre care 98 097 bărbați și 74 233 femei.

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Octombrie 2017, de Dan Nicu

Integrarea europeană în Constituție, subiect propagandistic al guvernării

Obiectivul anunțat de guvernare, în special de către președintele Parlamentului, de a introduce în Constituție integrarea europeană ca direcție a politicii externe a R. Moldova, trebuie analizat din mai mule puncte de vedere.

() Citeşte tot articolul

Atitudini 22 Septembrie 2017, de Marin Basarab

De ce nu se fac filme documentare în Moldova?

În Republica Moldova nu se face film documentar.

() Citeşte tot articolul