Actualitate

VIDEO / Propulsorul unei rachete spaţiale a căzut şi explodat lângă un oraş din China

În dimineaţa zilei de vineri, racheta Long March 3B a fost lansată din Centrul de Lansare al Sateliţilor Xichang, din provincia Sichuan, transportând doi sateliţi Beidou-3 GNSS.

La câteva minute după lansare, cele patru propulsoare auxiliare ale rachetei s-au desprins de corpul navei, unul dintre acestea căzând foarte aproape de cartierele oraşului Xiangdu, din regiunea autonomă Guangxi, aflat la aproximativ 700 de km de zona de lansare.

Puternica rachetă Long March 3B, folosită de China pentru plasarea sateliţilor în orbită, are o lungime de 55 de metri şi un diametru de 3,35 m, iar în momentul lansării, împreună cu propulsoarele ajunge la o masă de peste 450 de tone. Racheta are patru patru propulsoare auxiliare, cu o lungime de 15 metri şi diametru de 2,25m, ce sunt încărcate cu un combustibil extrem de toxic.

Acest gen de imagini vin în contrast cu lansările spaţiale ce au loc în Statele Unite, unde lansările spaţiale sunt desfăşurate deasupra oceanului. În contextul în care lansările spaţiale desfăşurate de către China au loc deasupra zonelor populate singurul lucru la dispoziţia autorităţilor este acela de a înştiinţa populaţia din zonele unde aceste resturi urmează să cadă.

Sursa: Adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *