Actualitate

VIDEO / SIMONA HALEP E CAMPIOANĂ LA WIMBLEDON // Halep a rescris ISTORIA tenisului din ROMÂNIA! Victorie REGALĂ pe iarba de la Londra

CORESPONDENȚĂ GSP: Luminița Paul, specialistul Gazetei Sporturilor in tenis, și fotoreporterul Raed Krishan sunt acum la Londra, de unde transmit pentru cititorii GSP toate detaliile despre finala Halep – Serena
Halep a început meciul la un nivel astronomic. Simona a avut răspuns la absolut toate tentativele ofensive ale americancei. Serena a fost obligată să forțeze primul serviciu, fiind autoarea unor ratări de-a dreptul hilare, mingea depășind spațiul de serviciu cu zeci de centimetri.

Primele patru game-uri au adus o situație unică. Americanca nu izbutise nicio lovitură câștigătoare, în timp ce Simona avea zero în dreptul erorilor neforțate. Românca a folosit inteligent întreaga suprafața a trenului, a speculat urcările neinsiprate la fileu ale adversarei, reușind câteva passing-uri de efect și ducând scorul la un neverosimil 4-0. În game-ul cu numărul 6, sora mai mică a familiei Williams a aplaudat clipe bune lovitura scurtă în cross reușită de jucătoarea noastră.

Tenisul simplu, curat, nu neapărat flamboaiant al Simonei a dus la închiderea setului inaugural după doar 27 de minute, scor 6-2.

Setul secund a demarat sub semnul echilibrului. Ambele jucătoare și-au câștigat primele două jocuri de serviciu, apoi Halep a forțat! Simona a continuat să servească la cote fantastice, iar defensiva a avut pe alocuri accente eroice. Americana și-a pierdut treptat din vitalitate, exasperată de jocul de metronom al primei campioanei din istoria României de la Wimbledon. Cel mai tensionat game a fost cel cu numărul 7 al setului secund. Halep l-a tranșat cu o lovitură magică, un forehand perfect în lung de linie.

Ultimul game a fost unul blitz. Finalul ideal pentru două săptămâni de vis.

FINAL » Simona Halep – Serena Williams 6-2, 6-2

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *