Astăzi 22 Noiembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 10:00
Abonamente

Actualitate 14 Noiembrie 2017, ora 14:48

VIDEO / Ce spune primarul satului Trușeni despre microbuzele pline până la refuz și despre revolta localnicilor

Marime Font

Epopeea transportului public din satul Trușeni continuă. După ce TIMPUL.MD a bătut alarma, scriind ieri despre problema microbuzelor din localitate, colegii de la 10TV au discutat personal cu primarul satului Trușeni, Ion Apostol.

Primarul spune că rețeaua de microbuze este în mâini private, acesta fiind motivul pentru care transportul public este dezorganizat. „Atunci când au început să lucreze, mai făceau controale, dar astăzi nu se face nimic. Dacă transportul public ar fi o ramură de stat, atunci situația ar fi alta”

Despre soluțiile identificate, funcționarul spune că de nenumărate ori, atât localnicii, cât și Primăria satului au adresat petiții, solicitări către Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei Chișinău, dar nu s-a rezolvat nimic.

Anterior, TIMPUL a scris și a prezentat un filmuleț cum un microbuz de pe ruta 135 a circulat cu frâna de serviciu stricată.

Potrivit lui Ion Apostol, s-a solicitat majorarea numărului de autobuze. De asemenea, s-a solicitat un troleibuz electric fără fir, pentru că 71% din săteni activează în raza municipiului Chișinău. Totuși, aici intervine și o altă problemă: sătenii nu vor să meargă cu autobuzele.„Autobuzul pleacă cu 10 oameni spre Chișinău la ora 08:20, alte câteva zeci de oameni așteaptă în centrul Trușeniului maxi-taxiurile”, spune primarul.

Totuși, responsabil se face proprietarul rutei. Potrivit funcționarului, „venitul de bază vine la proprietar și el ar trebui să facă regulă. Trebuie să aibă bani și să investească în transport”.

Revoltă în satul Trușeni! Oamenii nu mai vor să meargă cu microbuzele pline de pe ruta 135 / Semnează PETIȚIA

Vedeți mai jos declarația integrală a primarului satului Trușeni, Ion Apostol.
 

TIMPUL.MD a scris anterior despre cum microbuzele de pe ruta 135 sunt atât de pline că merg cu ușile deschise. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Noiembrie 2017, ora: 16:41

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Trei zodii care vor avea de luat o decizie grea în anul 2018. Vor simţi pe pielea lor durerea

Viata nu aduce intotdeauna numai surprize placute, ci vine si cu doza sa de amar. Trei dintre zodii vor trai pe pielea lor nefericirea, in 2018. Si vorbim despre necazuri in dragoste, care duc la rupturi definitive.

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Noiembrie 2017, de Marin Basarab

Ce modele oferă societatea noastră pentru tineri?

În ultima vreme suntem asaltați de știri înfiorătoare care par a fi desprinse dintr-un film de groază.

() Citeşte tot articolul

Editorial 22 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Voinicul și cerbul

Că tot se apropie iarna cu pași repezi de noi, nu avem cum să nu ne gândim la sărbători. Mai ales că deja și programele de știri ne anunță de săptămâni întregi cum și unde vom petrece Crăciunul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Experiențe belgiene pentru R. Moldova

Săptămâna trecută (9-11 noiembrie) la invitația eurodeputatei Monica Macovei am efectuat o vizită de trei zile în Parlamentul European și la sediul NATO din Bruxelles.

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Pavel Păduraru

Minciuna noastră cea de toate zilele

Când eram adolescent, citeam câteodată în revistele despre VIP-uri interviuri cu oameni cunoscuți. Nu mai țin minte ce ziceau ei, dar un singur lucru îmi atrăgea atenția.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 16 Noiembrie 2017, de Moni Stănilă

Programare la Dumnezeu

Se apropie Postul Crăciunului și mă gândesc deja că preoții vor avea mai mult de spovedit. Într-un fel e foarte bine că lumea se împărtășește, dar e extrem de ciudat că o face după calendar. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Octavian Țâcu

Jurnal de călătorie: Capitala culturii Cucuteni

Ghinionul localităților aflate la răscruci de drumuri este faptul că în graba călătoriilor de a ajunge spre alte destinații, acestea rareori devin loc al cunoașterii profunde și nuanțate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 15 Noiembrie 2017, de Constantin Tănase

Ideea națională a R. Moldova: dezrobirea femeii născătoare de prunci

Întotdeauna îmi aduc aminte cu o durere ce-mi arde toate celulele și cu un nelămurit sentiment de vină, zic, îmi aduc aminte de mama care, cu degetele mâinilor însângerate rodea rufele de tabla aia cu valuri căreia țăranii îi ziceau rusește „doskă.  

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md