Astăzi 13 Decembrie 2017, Miercuri - Ultima actualizare la ora 14:35
Abonamente

Actualitate 6 August 2017, ora 23:57

ultima orăVIDEO/FOTO: Dodon riscă până la trei ani de închisoare după ce a profanat STEMA și DRAPELUL Republicii Moldova

Marime Font

Dodon a vizitat recent Republică Islamică Iran, unde a participat la inaugurarea Președintelui Hassan Rouhani și a profanat steagul și stema R. Moldova.

Preşedintele Igor Dodon a profanat din nou stema și drapelul Republicii Moldova. El a plasat pe pagina sa de Facebook fotografii de la instaurarea noului preşedintele iranian, unde Dodon apare pe fundalul unui drapel moldovenesc, în care nu mai este prezent nici sceptrul de pe stemă și nici curucea din ciocul vulturului. Iar culoarea din partea de jos a scutului este de culoarea verde, nu albastră cum este pe drapelul original. 

Drapelul Republicii Moldova 

Primul steag profanat de Președintele Dodon.Al doilea steag profanat de I. Dodon.

În fotografia publicată pe facebook, Dodon a avut „grijă” să stea în așa fel încât să nu se vadă că în spatele său nu este Stema și Steagul R. Moldova, dar o variantă „cenzurată” (foto de mai jos) pentru a-i mulțumi pe oficialii din Republica Islamică Iran.


Dovada VIDEO postată de „ortodoxul” Dodon pe pagina sa oficială de youtube

 

3 ani de închisoare - 5 ani fără funcții

Conform codului penal, art. 347 - Președedintele R. Moldova, Igor Dodon - riscă până la 7 ani de închisoare pentru deteriorarea Stemei Republicii Moldova.

Articolul 347. Profanarea simbolurilor de stat
(1) Profanarea simbolurilor de stat (drapel, stemă, imn) ale Republicii Moldova sau ale altui stat arborate, utilizate sau intonate public
se pedepseşte cu amendă în mărime de pînă la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 200 de ore.
(2) Aceeaşi acţiune săvîrşită:
a) - exclusă
b) de două sau mai multe persoane
se pedepseşte cu amendă în mărime de la 350 la 1050 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 220 de ore, sau cu închisoare de pînă la 1 an.
(3) Acţiunile prevăzute la alin.(1) sau (2), săvîrşite de persoana cu funcţie de răspundere responsabilă pentru respectarea modului de utilizare a simbolurilor de stat,
se pedepsesc cu amendă în mărime de la 850 la 1150 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 3 ani, în toate cazurile cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la 5 ani.


Al treilea steag al R. Moldova profanat de „ortodoxul” Dodon.

A doua oară în Republica Islamică Iran - a doua oară distruge Stema și Steagul RM

Înainte de a zbura a doua oară în „carieră” spre capitala Islamică Iran, Dodon a fost la Sfântul Munte unde s-a rugat „creștinește”. Iranul este prima republică islamică din lume în care orice alt semn al unei alte religii este interzis.

În februarie 2017, Dodon a mai fost odată în Iran unde în timpul unei conferțințe de presă s-a afișat lângă o stemă CENZURATĂ a R. Moldova. Dacă atunci a dispărut crucea de pe stemă, de această dată se observă cu ochiul liber „dispariția” scepturului.


Creștin-ortodoxul Igor Dodon profanează fără rușine Stema R. Moldova.

Crucea de pe drapelul R. Moldova a fost „ștearsă” în Republica Islamică Iran. Februarie 2017, Dodon în vizită în Republica Islamică Iran

Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 13 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Atunci când e cum ar trebui să fie

În luna octombrie am avut plăcerea să stau câteva zile în Iași, oraș care a reușit, prin festivalul internațional de literatură și traducere, FILIT, să se înscrie în lista marilor orașe culturale – fiți atenți! – din lume.

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Decembrie 2017, de Răzvan Munteanu

Războiul hibrid și lecția Ucrainei pentru R. Moldova

Modificările cele mai complexe apărute după sfârșitul războiului rece au fost efectuate în domeniul studiilor de securitate, riscurile și amenințările căpătând noi valențe, de cele mai multe ori chiar de natură non-militară.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 13 Decembrie 2017, de Constantin Tănase

Mârlănismul cu față europeană

Dacă e să ne luăm după Lazăr Șăineanu, autorul monumentalului „Dicționar universal al limbii române”, mârlan ar însemna numai „om prost crescut, grosolan, bădăran”.

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

În trecere prin târguri de cărți

Săptămâna trecută a avut loc la București ediţia 2017 a Târgului de carte Gaudeamus, organizat de Radio România. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Silvia Radu și stâna Primăriei

Societatea civilă de la noi (existentă în mare parte doar pe bloguri și rețele de socializare) este foarte supărată pe primarul interimar Silvia Radu. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Decembrie 2017, de Moni Stănilă

Se apropie suta

În ajunul Zilei Naționale a României, obosită și cu gândurile în altă parte, am început să butonez la televizor cu intenția de a urmări știrile de la Moldova 1. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (IV) Adunarea Națională Moldovenească de la Tiraspol

Mișcarea de renaștere națională din 1917, care a trezit vulcanul trăirilor panromânești, ținute în frâu timp de un secol de autoritățile țariste, a avut impact nu doar asupra moldovenilor din Basarabia, ci și asupra celor de peste Nistru.

() Citeşte tot articolul


 

 Cele mai citite articole Timpul.md