Social

„Viitorul Moldovei” se jură că nu fură!

De asemenea, potrivit lui Baraliuc, citat de Info-Prim Neo, tranzacţia este perfect legală: „Edificiile au fost transmise Fundaţiei cu acordul personal al fostului ministru al Culturii, Artur Cozma”. Şi preşedintele „Viitorul Moldovei”, Alexandr Muşcinschi, s-a arată indignat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu se iau în considerare afirmaţiile noii conduceri ale statului privind crearea condiţiilor pentru business.

Pe data de 9 iunie, Curtea de Apel Economică a dat câştig de cauză “Viitorului Moldovei”, considerând legal contractul semnat cu două zile înainte de a fi numită noua conducere a ministerului. La rândul său, actualul ministru, B. Focşa a declarat anterior că decizia CA va fi atacată la Curtea Supremă de Justiţie. „Noi nu vom ceda, vom merge la CSJ, pentru că avem dreptate. Sunt două clădiri ale statului şi mă miră că judecata procedează în acest fel”, a declarat ministrul.

Menţionăm că fostul ministru al Culturii, Artur Cozma, vede „altfel problema”: „Important este ca un şef de întreprindere să găsească posibilităţi de a face ceva în această clădire. Consider că, dacă a găsit un investitor, Baraliuc este bravo”. Totodată, Cozma consideră drept bârfe faptul că reprezentanţii Fundaţiei, care deja s-au instalat la primul etaj al clădirii, nu-i permit actualului şef al Agenţiei de Impresariat, Dinu Sorocovici, să intre în edificiu şi că cer sume enorme de la uniunile culturale.

Amintim că şi Procuratura Generală s-a autosesizat asupra ilegalităţii actului. Acest lucru, însă, se pare că nu prea îl deranjează pe fostul ministru. „PG poate să ceară anularea a oricărui contract dacă ei au un alt punct de vedere. Până la urmă trebuie să privim scopul tranzacţiei”, ne-a spus Cozma.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *