Actualitate

VIRUSUL ZIKA Un vaccin va fi disponibil abia peste doi sau trei ani

Fauci a declarat marți la o conferință de presă că testele pe oameni vor începe în septembrie, ceea ce nu înseamnă că vaccinul este gata pentru a fi utilizat. Nu este vorba decât de o primă probă, a precizat expertul, cu prilejul unui briefing al Organizației Panamericane a Sănătății (OPS).

"La începutul anului 2017 vom ști dacă va putea fi utilizat pe oameni, dar va fi nevoie de o perioadă de încă doi sau trei ani pentru realizarea unor studii de eficiență", a spus el. Este foarte greu să accelerăm dezvoltarea unui vaccin, în condițiile în care siguranța lui trebuie să fie maximă, a explicat expertul.

Deocamdată, NIAID folosește fondurile alocate studierii altui virus transmis de țânțari, așteptând să fie alocați cei 1,9 miliarde de dolari promiși de președintele SUA, Barack Obama.

Fauci a precizat că una dintre cele mai mari dificultăți pentru a stopa răspândirea virusului Zika este faptul că țânțarul Aedes Aegypti, care transmite boala, atacă în principal oamenii și că larvele acestuia se dezvoltă atât în exterior, cât și în interiorul locuințelor.

Deocamdată îmbolnăvirile din SUA, exceptând Puerto Rico unde s-au înregistrat sute de cazuri cu transmitere locală, vizează doar persoane care au călătorit în străinătate, dar expertul a precizat că este foarte "probabilă" și apariția unor cazuri "locale".

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *