CSI / Rusia

Vladimir Putin a promulgat o lege care permite ca ONG-urile străine să fie declarate “indezirabile”

Textul legii „prevede că organizații neguvernamentale străine sau internaționale, a căror activitate reprezintă o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Federației Ruse, a capacității de apărare a țării sau a securității guvernului, să poată fi declarate indezirabile”.
Legea a fost prezentată de către susținătorii săi drept „o măsură preventivă” necesară după impunerea, anul trecut, de către Occident a unor sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei din cauza crizei ucrainene.

De asemenea, acest act normativ dă autorităților ruse posibilitatea să interzică ONG-urile străine și să-i urmărească în justiție pe angajații acestora care riscă până la șase ani de închisoare sau interdicția de intrare pe teritoriul rus. Legea permite inclusiv blocarea conturilor bancare ale organizațiilor vizate.

Organizațiile pentru apărarea drepturilor omului au condamnat proiectul de lege, calificat de către Amnesty International drept „ultimul capitol din represiunea fără precedent împotriva organizațiilor neguvernamentale”.

Sursa: desschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *