Actualitate

Vladimir Ţurcan, victima lui Voronin şi Tkaciuk?

Poliţia este zgârcită la informaţii. Ceea ce se cunoaşte cu certitudine la ora actuală e că maşina care a provocat accidentul nu a fost identificată, fiind dată în căutare de poliţia rutieră. Aceasta lasă loc pentru speculaţii de tot felul. Astfel, una din versiunile privind accidentul, versiune care parvine din unele cercuri apropiate comuniştilor constă în aceea că accidentul ar fi „mâna lui Voronin şi Tkaciuk. Potrivit acestor speculaţii, Vladimir Ţurcanu s-a fi pregătit să iasă săptămâna viitoare la o conferinţă de presă pentru a face mai multe declaraţii şi dezvăluiri şocante despre liderii PCRM. Una dintre aceste dezvăluiri ar viza adevărul despre evenimentele din 7 aprilie 2009 şi rolul pe care l-a jucat în aceste evenimente personal liderul PCRM, V. Voronin. Reiese că accidentul ar fi fost organizat de gruparea din fruntea PCRM pentru a-l împiedica pe Ţurcan să vorbească.

Deocamdată, acestea sunt simple speculaţii, versiuni neconfirmate prin probe, dar ele nu pot să nu fie luate în serios în situaţia când întreaga campanie electorală a comuniştilor este construită pe intoleranţă neagră şi ură patologică împotriva oponenţilor lor politici. Precum se ştie V. Ţurcanu, membru marcant al PCRM, a abandonat formaţiunea în semn de protest faţă de politica promovată de PCRM în ultimii ani. PCRM a mai fost abandonat de alt membru marcant, V. Stepaniuc, de fostul preşedinte al legislativului M. Lupu şi L. Belcencova, jurnalistă la NIT, televiziunea comuniştilor.

Investigaţiile poliţiei vor dezvălui, sperăm, adevărul, dar nici versiunea de mai sus nu trebuie aruncată la coşul de gunoi. Ba dimpotrivă, în situaţia când PCRM se prăbuşeşte în sondaje şi riscă să ia un scor extrem de prost, ura comuniştilor faţă de oponenţi, în special faţă de „trădătorii PCRM” devine oarbă iar acţiunile lor incontrolabile şi extrem de periculoase. Să ne amintim în context şi de cei „zece paşi„ propuşi de Tkaciuk lui Voronin, care conţin acţiuni războinice împotriva oponenţilor politici ai comuniştilor.

Pentru a se evita şi alte „accidente stranii” credem că nu numai liderii partidelor din Alianţă, dar şi foştii colegi ai lui Voronin – M. Lupu, V. Stepaniuc, L. Belcencova sunt în drept să ceară protecţie din partea statului. Paza bună trece primejdia rea, spune un proverb, iar accidentul în care a nimerit V. Ţurcanu ne dovedeşte că „primejdia rea„ îi poate paşte pe toţi oponenţii lui Voronin.

(Cronicar)

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *