Ultima oră

Vladimir Voronin vrea să re-aducă PL-ul la putere? “Conducerea CEC trebuie preluată de opoziţie”

Potrivit liderului comunist, alegerile din toamna trecută ar fi fost fraudate. „În primul rând, cetăţenii aflaţi în Rusia nu au avut posibilitatea să voteze, deoarece a fost deschis un număr insuficient de secţii de votare. Le-a fost încălcat dreptul constituţional. Scrutinul din toamna trecută a fost cel mai corupt din istoria Republicii Moldova. De acea conducerea CEC trebuie să fie transmisă opoziţiei pentru a se face lumină în acest caz. Dar să nu fie transmisă la PL sau PSRM. PCRM ar putea să scoată adevărul la suprafaţă”, a declarat fruntaşul comuniştilor.

Vladimir Voronin a mărturisit în cadrul emisiunii că prin votarea Guvernului Gaburici şi a conducerii Parlamentului, PCRM şi-a atins mai multe scopuri propuse. „Noi am votat Guvernul, cu foarte mari rezerve, pentru a evita alegerile anticipate care ar fi constituit o catastrofă pentru ţară şi pentru a stabiliza situaţia politică în condiţii foarte dificile. Totodată, am atins mai multe obiective. În primul rând, am reuşit să-l înlăturăm de la guvernare pe Mihai Ghimpu. Pentru noi acest scop a devenit principial de mai demult. În al doilea rând, am reuşit să aducem la cârma ţării o persoană apolitică, din mediul de afaceri, cu experienţă managerială. Totodată, am reuşit să impunem coaliţia de guvernare să accepte pachetul social propus de noi pentru programul lor de guvernare”, a adăugat preşedintele PCRM.

Vladimir Voronin a precizat că formaţiunea pe care o conduce nu va vota proiectele de legi propuse de către coaliţia de guvernare, dacă nu vor corespunde cu platforma a electorală a PCRM. „ Noi am votat guvernul, dar nu ne-am asumat responsabilitatea pentru el. Vom urmări activitatea lor. Şi vom interveni. Deja am identificat cinci miniştri din actualul guvern, cărora suntem gata să le înaintăm moţiune de cenzură”, a declarat Voronin.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *