Ultima oră

Vocea Rusiei: Statul Major român a pus la punct un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi Odesa

"În ultimul timp, românii din Transcarpatia evocă posibilitatea creării unei autonomii în cadrul Ucrainei", iar preşedintele Traian Băsescu "nu ascunde că statul sau distribuie paşapoarte româneşti locuitorilor din Bucovina şi din regiunea Odesa", scrie Vocea Rusiei, în ediţia în limba franceză.

În opinia lui Vladimir Bruter, expert la Institutul internaţional de studii umane şi politice, citat de Vocea Rusiei, "acest comportament al Bucureştiului se explică prin discriminarea minorităţilor naţionale practicată de noile autorităţi de la Kiev",

Vocea Rusiei spune că "în urmă nu cu mult timp, gruparea naţionalistă Praviy Sektor (Sectorul drept) a ars mai multe case în localitatea Kostishiany de la graniţa cu România", iar mai mult oameni au fost internaţi.

"Răspunsul Bucureştiului nu a întârziat să apară. Două zile mai târziu, armata română a lansat exerciţii extraordinare în Bucovina de Sud. Statul Major român a pus la punct un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi din regiunea Odesa. Senatul român a obţinut chiar aprobarea preşedintelui pentru o intervenţie armata în Ucraina. Pretextul ar fi oferit de cererea e protecţie adresată Bucureştiului de populaţia de etnie românească. Această misiune ar putea fi încredinţată batalionului special Vulturii, ai cărui militari sunt instruiţi în Statele Unite", mai scrie Vocea Rusiai.

HotNews.ro a solicitat un punct de vedere din partea Ministerului Apărării Naţionale.  

hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *