Spectacole

Voltaj concurează astăzi în finala Eurovision

Românii pot urmări finală de sâmbătă în direct, de la ora 22.00, la TVR 1, TVR HD, TVRi şi online pe www.tvrplus.ro. Finală Eurovision este precedată, de la ora 21.00, de emisiunea Viena, venim!, prezentată de Irina Cordoneanu, Florina Constantinescu şi Ioana Voicu, informează TVR.

27 de piese vor intră în finală care va putea fi urmărită de publicul din 40 de ţări. Lituania, Polonia, Slovenia, Suedia, Norvegia, Muntenegru, Cipru, Azerbaijan, Letonia şi Israel au fost anunţate, pe rând, de către prezentatoarele Eurovision 2015, drept câştigătoare ale semifinalei a două a concursului. După ce artiştii au tras la sorţi apariţia în prima sau în a două jumătate a Finalei, organizatorii au făcut publică ordinea intrării în concurs a celor 27 de ţări.

În ce ordine vor urcă finaliştii pe scenă Eurovision 2015:
1. Slovenia
2. Franţa
3. Israel
4. Estonia
5. Marea Britanie
6. Armenia
7. Lituania
8. Serbia
9. Norvegia
10. Suedia
11. Cipru
12. Australia
13. Belgia
14. Austria
15. Grecia
16. Muntenegru
17. Germania
18. Polonia
19. Letonia
20. România
21. Spania
22. Ungaria
23. Georgia
24. Azerbaijan
25. Rusia
26. Albania
27. Italia

Mihai Trăistariu, Paula Seling, Dan Manoliu şi Mihai Pocorschi sunt cei care introduc telespectatorii TVR 1, TVR HD şi TVRi în atmosfera evenimentului muzical al anului. Într-un cadru relaxat, în Berăria H, cei patru invitaţi ai Irinei, Florinei şi Ioanei îşi povestesc experienţele legate de Eurovision, comentează concursul din acest an şi parcursul trupei Voltaj. Tot la Viena, venim!, telespectatorii vor vedea mesajele băieţilor de la Voltaj, în direct, înaintea concursului, precum şi mesaje de la telespectatori. Emisiunea se transmite şi online, pe TVR+.

Joi, trupa Voltaj a cântat pentru fanii Eurovision în piaţă din faţă Primăriei Vienei, unde reprezentanţii României au fost încurajaţi şi aplaudaţi chiar şi în timpul probelor de sunet. Sute de oameni s-au adunat la Eurovision Village, unde au cântat şi au dansat pe piesele trupei Voltaj. După concert, membrii trupei au fost asaltaţi de spectatori, pentru interviuri, fotografii şi autografe. La concert a venit şi Dragoş Patraru, cel care ne vorbeşte în fiecare seară despre Starea naţiei, la TVR 1. Cunoscutul realizator sărbătoreşte, zilele acestea, 16 ani de căsnicie, iar surpriză pe care i-a făcut-o soţiei sale a fost o întâlnire cu trupa Voltaj, chiar la Viena.

După amiază, membrii delegaţiei noastre s-au întâlnit cu românii din Austria la standul ICR de la cinematograful Urania din Viena, pentru o sesiune de autografe şi fotografii. Românii din Viena i-au primit călduros, au fredonat cu Voltaj refrenul "De la capăt" şi s-au fotografiat cu artiştii. La plecare, băieţii au întâlnit-o pe Getty Caspers, cea care, în 1975, aducea trofeul Eurovision în Olanda. Artista a stat de vorba cu reprezentanţii României şi le-a oferit câteva "ponturi" despre participarea la concursul muzical european.

hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *