Eveniment

Voronin: Credem că alegerile vor fi falsificate

"PCRM este deschis pentru alianţe post-electorale", a mai spus Voronin, nedorind să precizeze care ar fi partidele preferate, în acest sens. Dar a dat de înţeles că PCRM nu va face o coaliţie cu vreunul dintre partidele componenete ale AIE, deoarece "aceasta (Alianţa – n.n.) este oponentul nostru principal, dar mai bine zis al întregii societăţi". "Noi nu vedem o deosebire dintre componenetele acestei Alianţe. Toate cele patru partide l-au ales pe Ghimpu, au mărit tarifele, au votat pentru crucile de fier, au ales calea referendumului şi au suferit eşec şi toate au optat ca în Chişinău să apară o stradă cu numele criminalului Antonescu", a comentat fostul şef al statului.

Comuniştii continuă să difuzeze mesaje dure şi alarmante, în viziunea lor, care s-au produs în ţară în ultimul an. "Toate ne fac să apreciem activitatea AIE ca una periculoasă pentru Moldova. Sloganul nostru „Moldova alege victoria” înseamnă că trebuie să-ţi faci planuri pentru viitor. Noi avem nevoie de o victorie asupra partidelor politice şi asupra situaţiei triste care s-a creat şi anume – că ţara ar putea dispărea", şi-a reiterat poziţia primul comunist al ţării.

V. Voronin a mai declarat că PCRM are semnale precum că alegerile anticipate din 28 noiembrie vor fi masiv falsificate. "Noi credem şi avem semnale că va avea loc o falsificare serioasă la următoarele alegeri. Ne aşteptăm la cele mai rele noutăţi, în acest sens. De aceea, unicul lucru care poate să salveze această alarmă este reacţia Strasbourgului. Vom cere ca să fie delegaţi cât mai mulţi observatori".

Vorbind despre politica externă a RM, Voronin nu a fost atât de ferm în ceea ce priveşte integrarea europeană a ţării: "Moldova trebuie să fie acolo unde sunt interesele ei, fie că e vorba de Kazahstan sau de altă ţară din Europa. Dar ar fi o greşeală dacă noi benevol am dispărea de pe piaţa CSI". De asemenea, el nu vede o problemă în existenţa uniunii vamale Rusia – Kazahstan: "Uniunea vamală nu contrazice vectorul integrării europene".

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *