Ultima oră

Voronin este gata să facă coaliţie cu oricine pentru a reveni la guvernare

Potrivit lui Nicolenco, atunci va intra cu adevărat în scenă liderul PCRM, Vladimir Voronin, iar Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va deveni asul din mâna liderului comunist. „Vladimir Voronin va şantaja ambele părţi cu acest acord pentru a obţine dividende politice în cazul formării unei coaliţii de guvernare. Pe cei din dreaptă îi va şantaja cu denunţarea Acordului, iar pe cei din stânga – că nu va denunţa”, a spus Nicolelenco.

Expertul explică acest scenariu postelectoral prin faptul că Voronin doreşte cu orice preţ să revină la putere. „După ce a fost timp de opt ani rege peste aceste pământuri, iar apoi a stat cinci ani în opoziţie, este gata să facă coaliţie cu oricine pentru a reveni la guvernare. Prin aceasta se explică şi lipsa de claritate în declaraţiile liderul comunist privind vectorul politicii externe de mai departe”, a precizat Nicolenco.

Olga Nicolenco explică fenomenul Renato Usatîi prin eşecurile guvernării partidelor din coaliţie. „Renato Usatîi reprezintă însumarea eşecurilor actualei guvernări, iar voturile care vor fi date pentru acest personaj vor reprezenta răzbunarea unei părţi din electorat pe partidele din coaliţia de la guvernare. Usatîi nu are un mesaj, iar lipsa acestui mesaj îi intrigă pe o parte din alegători. Oricum, chiar dacă va câştiga mandatul de deputat, Renato Usatîi nu va deveni niciodată un politician, în schimb are toate şansele să devină clovnul viitorului legislativ”, a conchis Nicolenco.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *