Actualitate

Vot unanim la ONU. Măsurile care-l vor enerva la culme pe Kim Jong-un

Pentru a-și asigura sprijinul Rusiei și Chinei cu prilejul votului, Washingtonul a fost nevoit să își revadă în scădere pretențiile sale inițiale și să întărească paragrafele din textul său destinate căutării unei soluții pașnice a crizei.

Coreea de Nord va putea vedea că, în privința crizei cu această țară, "Consiliul de Securitate este unanim", a comentat ambasadorul britanic la ONU, Matthew Rycroft, cu puțin înainte de începerea reuniunii acestei instanțe pentru a trece la vot.

După mai multe zile de negocieri intense, embargoul asupra gazelor naturale a fost menținut, dar pentru petrol, care la origine a fost vizat de un embargo total, vânzările vor fi în cele din urmă limitate la 500.000 de barili timp de trei luni, cu începere de la 1 octombrie pentru a trece la un milion de barili de la 1 ianuarie timp de 12 luni.

Aceasta reprezintă o reducere cu 10% a produselor petroliere, potrivit Departamentului american al Energiei care estimează la 2,2 milioane de barili importurile nord-coreene. Phenianul importă în special din China benzină și motorină, potrivit Statelor Unite.

Sursa: Realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *