CSI / Rusia

Zborul MH17: Un tren cu fragmente ale avionului malaezian a pornit din Donbas spre Harkov

Trenul este însoțit de un grup de 15 experți ai Consiliului Securității Olandei, de polițiști olandezi și reprezentanți ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), precum și de șase reprezentanți ai rebelilor.

Fragmentele avionului Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care au fost adunate în perimetrul localităților Grabovo, Rassâpnoe și Petropavlovka, au fost încărcate în 11 vagoane deschise și într-un vagon închis (pentru fragmente mici). Garnitura de tren mai numără și un vagon de pasageri, în care se află grupul de experți și reprezentanții separatiștilor.

Așa-numitul „minister al transporturilor" din autoproclamata „republică populară" Donețk a indicat că rebelii vor însoți trenul doar până la stația Iasinovataia, de unde convoiul va fi luat în custodie de forțele de securitate ucrainene. Trenul va opri mai întâi la Harkov, de unde își va continua drumul spre Olanda.

Avionul Boeing-777, al Malaysia Airlines, care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbușit la 17 iulie în regiunea Donețk, doborât de o rachetă sol-aer, la o altitudine de peste 10.000 de metri, într-o zona controlată de rebeli. Nu au existat supraviețuitori în urma catastrofei. Un raport preliminar asupra acestei tragedii menționează că aparatul „s-a dezmembrat în bucăți" după ce a fost lovit de un „număr mare de proiectile de mare viteză", fără să precizeze natura acestor proiectile. Investigațiile continuă, iar un raport complet este așteptat anul viitor.

Potrivit Kievului și Occidentului, rebelii proruși au doborât aeronava de pasageri, din greșeală, luând-o drept avion militar ucrainean, cu ajutorul unui sistem de rachete sol-aer avansat BUK, adus din Rusia. Rebelii neagă însă această versiune, la fel și Moscova.

Sursa: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *