Timpul Liber

Zece sfaturi pentru a călători cu bani puţini

Henrik Jeppesen este cea mai tânără persoană care a călătorit în toate cele 196 de ţări ale planetei. Danezul în vârstă de 28 de ani a devenit celebru pe internet pentru sfaturile şi trucurile sale privind modul în care poţi vedea lumea cu un buget redus.

Printre sfaturile lui Henrik se numără utilizarea serviciului Couchsurf, transport low-cost, crearea unui blog pentru a obţine sponsorizări şi programele de loialitate care oferă bonusuri, scrie The Independent. 

Sfaturi pentru a călători cu un buget redus:

Utilizaţi serviciul CouchSurfing

Primul sfat pe care ar trebui să-l luaţi în calcul este utilizarea serviciului Couchsurf, o aplicaţie folosită la nivel internaţional în care oamenii care au o cameră liberă o pot oferi în mod gratuit celor care au nevoie de cazare. Deşi Henrik nu a avut decât experienţe pozitive, el recomandă verificarea feedback-ului din partea altor călatori înainte de a decide cu privire la locul pe care îl alegeţi pentru a rămâne peste noapte. „Nu alegeţi locaţii fără comentarii. Cel mai important lucru este să planificaţi din timp unde veţi sta“, spune Henrik. O alternativă pentru cei care nu vor să utilizeze Couchsurf este Airbnb. Deşi nu sunt gratuite, camerele închiriate prin intermediul acestui serviciu sunt semnificativ mai ieftine decât hotelurile.

Companiile aeriene low-cost

„Rezervaţi mai multe bilete atunci când companiile aeriene low-cost au promoţii, astfel puteţi ajunge în multe ţări cu un buget redus“, spune Henrik. Acesta recomandă crearea unei adrese de e-mail doar pentru acest scop. În acest fel vă puteţi înscrie la nenumărate newsletter-uri ale companiilor aeriene, pentru a afla mai uşor când au promoţii.

Transport low-cost

Cea mai ieftină modalitate de a călători este cea cu autocarul. Dacă rezervaţi bilete din timp, puteţi ajunge în marile oraşe ale lumii la preţuri extrem de mici. Călătoria cu avionul sau trenul este mai confortabilă, dar unele companii de transport cu autocarul oferă Wi-Fi şi alimentare energetică pentru dispozitivele electrice, în încercarea de a compensa

Ia-ţi cu tine puţine haine

Adăugarea unui bagaj de cală poate însemna un adaos şi de 70 de euro la bilet.

Călătoreşte doar cu un rucsac, nu-ţi lua schimb pentru fiecare zi petrecută în călătorie, spală-ţi hainele sau cumpără-ţi articole scoase la promoţie atunci când ajungi la destinaţie.

Creează-ţi un blog

Un blog îţi poate consuma destul de mult timp, dar dacă aveţi puţin talent, munca vă va fi răsplătită. Henrik a scris pe blogul personal despre fiecare ţară vizitată, obţinând sponsorizări de la peste 100 de companii aeriene, ceea ce i-a permis vizitarea întregii planete până la vârsta de 28 de ani.

Pentru început, puteţi obţine reduceri la hoteluri prin intermediul tour-operatorilor.

Evitaţi restaurantele

Mâncatul la restaurantele de cinci stele este o bună idee atunci când vrei să sărbătoreşti ceva, nu pentru mesele din timpul călătoriei. „În multe ţări poţi mânca diverse preparate chiar la supermarket pentru mai puţin de un euro. Va fi plictisitor să faci asta în fiecare zi, dar de multe ori localnicii vă invită la cină, astfel că nu este deloc greu să mănânci ieftin dacă îţi propui“, este de părere Henrik.

Urmăriţi ofertele publicate pe Twitter

Tot mai multe companii de voiaj utilizează social media pentru a încuraja călătorii să folosească serviciile lor. Acest lucru înseamnă o mulţime de reduceri. Există o serie de conturi de Twitter pe care le puteţi urmări pentru a fi siguri că obţineţi cea mai bună ofertă de călătorie.

Autostopul în locuri sigure

Acest punct necesită un avertisment: autostopul poate fi periculos şi trebuie să aveţi grijă de siguranţa dumneavoastră înainte de a urca într-un vehicul cu un străin. Henrik a făcut de multe ori autostopul, urcând în mai mult de 1.000 de automobile din întreaga lume. În multe insule din Caraibe este un lucru normal să faci o plimbare în mod gratuit în acest fel.

Este o modalitate foarte bună de a economisi bani în loc să foloseşti taxiurile ce au tarife foarte mari.

Fii creativ atunci când vine vorba de vize

O viză este simplu de dobândit dacă eşti creativ. Unele ambasade solicită adesea o listă lungă de documente. În schimb, puteţi obţine viza în ţari vecine care sunt mai permisive. În cazul în care aveţi de gând să faceţi un tur al Africii, Henrik recomandă să începeţi cu Maroc.

Urmăriţi programele de loialitate care oferă bonusuri

„Chiar dacă nu zburaţi foarte mult, puteţi economisi ceva bani făcându-vă cumpărăturile on-line, puteţi închiria o maşină sau chiar beneficia de reduceri substanţiale atunci când vă alegeţi sejururi hoteliere“, recomandă tânărul.

adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *