Eveniment

Ziua Internaţională a Familiei şi a Copilului

Ziua Internaţională a Familiei a fost instituită de Adunarea Generală a ONU la 20 septembrie 1993, în baza Rezoluției 47/237, reprezentând o oportunitate pentru a crește gradul de conștientizare a problemelor de familie și a proceselor sociale, economice și demografice care afectează familiile.

Familia este înțeleasă drept cea mai însemnată uniune socială de care depind dezvoltarea, stabilitatea și, mai ales, existența întregii societăți. Ea trebuie să ocupe un loc tot mai important în preocupările tuturor factorilor responsabili de viitorul omenirii.
Ziua copilului (numită şi Ziua internaţională a copilului) este în multe ţări o sărbătoare pentru copii care se organizează în data de 1 iunie. Pentru prima dată aceasta a fost menţionată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului” în lista de sărbători. În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare tuturor statelor să dispună o zi pentru sărbătorirea „Zilei copilului” (engleză Universal Children’s Day).
În contextul acestor sărbători frumoase, Muzeul Naţional de Artă al Moldovei organizează o serie de evenimente. Acestea vor demara la ora 12.00, în scuarul „O. Ghibu” aferent muzeului (str. A. Puşkin).

A devenit deja o tradiţie participarea copiilor împreună cu adulţii la crearea lucrărilor de artă în diverse genuri şi tehnici într-un spaţiu muzeal, unde toţi au posibilitatea să-şi manifeste pe deplin imaginaţia şi să se exprime prin desen.
Concomitent vor evolua colective de copii de la liceele „Gh. Asachi”, „N. Sulac”, Gimnaziul Nr. 7 din capitală. Picii vor avea posibilitatea să susţină părinţii care vor participa la un concurs între familii, să deseneze în pastel, creion, cu cretă pe asfalt. Câştigătorii fiind premiaţi cu diplome de merit.
Vom fi recunoscători daca veţi informa despre acest eveniment în ziarul, revista, postul de radio/televiziune la care activaţi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *