Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 17:48
Abonamente
 
 
 

Media 7 August 2014, ora 07:12

(DE LA EST LA VEST) Americanii sunt încântați de vinurile moldovenești

Marime Font

Foto: awinestory.com

11 companii vinicole din Republica Moldova și-au prezentat cele mai bune vinuri la două degustări de vin, ce au avut loc la Washington și New York, săptămâna trecută. 

Mai mulți specialiști americani au fost impresionați de calitatea înaltă a vinurilor moldovenești. „Vor avea posibilitatea consumatorii americani să guste vinul din Moldova? Sperăm că unele magazine vor începe să se aprovizioneze cu câteva sticle. Vinurile obținute din struguri din alte țări reflectă țara în care acestea sunt cultivate și au un gust diferit. Vinul Feteasca Albă este cu siguranță unul pe care amatorii ar trebui să-l caute și să-l guste”, a spus Terry Sullivan.

Potrivit lui Christy Canterbury, un expert în vinuri din New York, vinurile din Moldova cu siguranță ar putea pretinde la un loc de frunte pe lista de vinuri. „Aromele vinului alb aromat sec sunt fantastice”, spune Canterbury. „Cel mai mare obstacol în calea lor? Percepția persistentă în rândul multor importatori că fostele republici sovietice sunt țări rustice care nu știu ce fac", mai este precizat pe netnebraska.org.Solicitați de la comercianți vinuri din Republica Moldova”, a spus Dr. Elionor Garely.  

Ceea ce face ca vinurile moldovenești să fie unice și autentice sunt varietățile locale”, a menționat Carole Di Tosti.  

A fost încântător să vezi producătorii moldoveni aici, care își prezintă vinurile după atâtea decenii de frământări politice”, a mai scris Marisa D'Vari. 

Citiți mai multe pe awinestory.com

Timpul.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md