Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 13:43
Abonamente
 
 
 

Tendințe 2 Februarie 2016, ora 06:31

(DIETĂ) Alimente ce te balonează. Pentru un abdomen plat, evită-le

Marime Font

Un abdomen plat, că în filme, este visul oricui, indiferent că este bărbat sau femeie. Iar pentru a avea abomenul plat pe care l-ai visat este nevoie şi de o alimentaţie corespunzătoare, nu numai de exerciţii fizice.

Iată 5 alimente care te balonează şi care te îndepărtează de visul de a avea un abdomen plat, pentru că grăsimile se acumulează în zona taliei şi sunt mai greu de dat jos.

1. Produsele de panificaţie
Covrigii, chiflele, batoanele, cornurile sunt făcute cu făină rafinată. Această creşte nivelul glicemiei, care la rândul ei creşte producţia de insulină, totul culminând cu acumularea de grăsime în zona abdomenului. Dacă eşti un mare iubitor de produse de panificaţie, alege-le pe cele făcute din cereale integrale.2. Varză
Varză poate da mari bătăi de cap în procesul de digestie, întrucât produce gaze. Este bine că legumele care dau gaze să se consume gătite şi nu crude.

3. Băuturile acidulate
Un pahar de băutură acidulată îţi poate ţine burtă umflată una sau chiar trei ore. Sucurile acidulate sunt şi mai rele pentru că au şi alte ingrediente (precum zahărul sau alţi îndulcitori artificiali). Pe termen lung, consumul de băuturi acidulate contribuie la apariţia inflamaţiei cronice, la care se adaugă acumularea de grăsimi în jurul taliei.

4. Alimentele prăjite
Grăsimile încetinesc procesul de digestie, cea ce înseamnă că acestea se vor depozita în zona abdomenului. În plus, alimentele prăjite comercializate conţin grăsimi trans. Acestea contribuie la creşterea riscului apariţiei inflamaţiei cronice şi a bolilor cardiovasculare. Optează pentru alimentele preparate la grătar sau la cuptor. Vor fi la fel de crocante fără să conţină grăsimi periculoase.

5. Îngheţată
Nici nu te-ai gândi că o banală îngheţată îţi poate face rău. Iată de ce: are zahăr, deci creşte nivelul glicemiei, care creşte nivelul insulinei, care duce la formarea de depozite de grăsime în zona abdomenului; conţine lactoză (substanţă zaharoasă conţinută de lapte) care creşte producţia de gaze şi duce la balonare şi chiar diaree la unele persoane. În plus, consumată când este foarte cald, îngheţată foarte rece stresează tractul intestinal care este cald, diferenţa de temperatura fiind un factor propice pentru apariţia balonării şi a crampelor abdominale.

sursa: sfatulparintilor.ro
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md