Astăzi 28 Ianuarie 2020, Marţi - Ultima actualizare la ora 08:47
Abonamente

Eveniment 10 Decembrie 2012, ora 07:49    Din editia print

(DOSARE) Ex-comisarul de Orhei riscă să facă puşcărie

Marime Font

Deşi au trecut şapte luni după omorul lui Alexei Veretca, când a fost demis din funcţie, Oleg Cociug rămâne în rezervele de cadre ale MAI
Fostul comisar al poliţiei din Orhei, Oleg Cociug, este suspectat de exces de putere și violență în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, după ce luni l-ar fi bătut în plină stradă pe fostul său subaltern, agentul de circulație Valentin Pantaz.  

Miercuri, Departamentul urmărire penală al MAI a deschis un dosar penal pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, Cociug ar putea ajunge în închisoare.
 
Valentin Pantaz afirmă că, luni, la o intersecție din Orhei, Oleg Cociug l-a lovit cu pumnul în față. Iar Cociug spune că nu l-a atins pe Pantaz, care i-ar fi tras un șut în picior. Pantaz dă asigurări că cearta a izbucnit din cauza numerelor de înmatriculare ale unei mașini, iar Cociug dă vina pe numerele de înmatriculare ale altei mașini. Ambii spun că au suferit vătămări corporale ușoare...

Cândva cei doi au fost prieteni buni, dacă e să-i credem pe alți polițiști din localitate. Pantaz era șef interimar al Poliției Rutiere (PR) pe vremea când Cociug era comisar. Prietenia lor s-ar fi rupt la începutul lui 2012, când șefia PR din Orhei a fost preluată de către Vasile Cojocari, suspectat astăzi în dosarul penal pe faptul omorului din aprilie 2012 al lui Alexei Veretca, alias Krasavcik. După această crimă, ministrul de Interne de atunci, Alexei Roibu, l-a retrogradat pe Cociug din funcţia de comisar, lăsându-l la evidenţa Direcţiei resurse umane a MAI. Iar Pantaz a rămas să activeze în PR cu noul comisar, Ion Chicu. Decizia sa, susţin poliţiştii din Orhei, ar fi stârnit mânia lui Cociug, care ar fi promis să se răzbune pe el cu orice preţ.

Loading...


„El îi amenință pe toți”

Potrivit lui Pantaz, conflictul îşi are începutul la 30 octombrie 2012, când în Orhei a avut loc un accident rutier, de care s-a făcut vinovat șoferul unui microbuz care aparținea firmei „Calea succesului”. Respectiva firmă este înregistrată pe numele mamei lui Cociug. De aceea, probabil, şoferul ar fi refuzat să se prezinte la PR. „Mi-a spus că mă va telefona Cociug. Primeam acelaşi răspuns ori de câte ori îl sunam apoi, chemându-l la poliţie”, spune Pantaz. A trecut o lună, adaugă polițistul, când a oprit acelaşi microbuz în oraș şi a descoperit că maşina nu trecuse revizia tehnică. După ce i-a scos numerele de înmatriculare, a fost sunat de Cociug. „Mă numea cu vorbe necenzurate şi-mi cerea numerele înapoi. Am refuzat și el m-a amenințat că oriunde mă va întâlni, mă va agresa fizic. Eu i-am întocmit șoferului proces-verbal și i-am spus că-i voi da numerele doar după ce va trece revizia tehnică”, precizează Pantaz.


Oleg Cociug

În dimineața de luni, 3 decembrie, Pantaz era în oraș, împreună cu soția și copilul de patru luni. El spune că se afla în maşina unui prieten, când s-a întâlnit cu o fostă colaboratoare a poliţiei, cu care a ieşit să discute. Atunci, în dreptul lor, a staționat mașina lui Cociug. „S-a apropiat și, cu vorbe vulgare, îmi cerea numerele de la microbuz. M-am opus și el m-a lovit cu pumnul în față. Au intervenit şi unii martori, dar el continua să mă brutalizeze. Atunci am plecat și am anunțat Unitatea de gardă a comisariatului”, ne relatează agentul de circulație. „Cociug se simte comisar, vrea să ne temem de el și să-l ascultăm”, consideră Pantaz, care ne asigură că firma „Calea succesului” este protejată de ex-comisar, că microbuzele firmei nu corespund normelor de transportare a pasagerilor, dar „nimeni nu-l sancționează, fiindcă el îi amenință pe toți”…

„Avea oleacă în nară...”

Fabula relatată de fostul comisar diferă totalmente de aceasta. Cociug spune că i-a cerut socoteală lui Pantaz de ce are la mașină numere de înmatriculare nelegitime, iar acela, fiind beat, l-ar fi lovit în picior. „O face pe cinstitul, dar umblă cu numere neînregistrate nicăieri. Și încă spune tuturor că mașina mea are numere nelegitime. Ca să-i demonstrez că este incorect în viață, m-am oprit și i-am arătat documentele. El mirosea a alcool. I-am spus: „Pantaz, eu ți-am prezentat actele, prezintă și tu documentele pe maşina asta”. Vorbea cu mine la per tu și i-am spus să se poarte frumos. Dar el avea oleacă în nară și căuta scandal. M-a lovit și a spus că trebuie să ne întâlnim în pădure. L-am chemat la PR, dar el a plecat. Eu m-am dus direct la comisar și l-am rugat să-l invite pe Pantaz cu tot cu mașină la el”, susține Cociug. El afirmă că nici Pantaz nu este cheie de biserică, amintind că, în 2011, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru abuz de putere.

Actualul comisar de Orhei, Ion Chicu, refuză să comenteze incidentul de luni. Totuşi, el recunoaşte că, după ce a fost vizitat de Cociug, l-a trimis pe Pantaz să treacă testul de alcoolemie, care a arătat un rezultat negativ. În schimb, şeful PR din localitate, Boris Gliga, susţine că ex-comisarul îi poartă şi lui pică: „Cociug e supărat foc pe mine şi crede că a fost demis din cauza mea. Când lucram cu el, m-a presat până mi-am depus cererea de demisie. De data aceasta, nu pot să spun că s-a coborât, căci el nici n-a fost înălțat undeva. Din cauza unor asemenea cadre, noi niciodată n-o să ne apropiem de popor”.


Valentin Pantaz

Mai mulţi martori ai incidentului afirmă că agresorul a fost Cociug şi că Pantaz n-ar fi putut să lovească într-un „om de trei ori mai mare decât el”. Expertiza medico-legală a constatat că agentul de circulație a suferit leziuni corporale ușoare. La rândul său, Cociug spune că și el a trecut expertiza medicală, care ar fi constatat același fel de leziuni. Cu toate astea, marți, MAI a pornit o anchetă de serviciu pe acest caz, iar ieri, Departamentul urmărire penală a ministerului a pornit un dosar penal pe numele lui Cociug, suspectându-l de exces de putere și violență în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

O întrebare fără răspuns

Lucruri stranii se întâmplă şi în culisele MAI. Deşi legea prevede că o persoană se poate afla în rezerva de cadre a ministerului cel mult două luni, Oleg Cociug nu şi-a pierdut această calitate nici după şapte luni de la retrogradare. Şi aceasta chiar dacă Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) i-a dat recent pierdere de cauză în procesul cu MAI, în care ex-comisarul solicita anularea ordinului lui Roibu privind demisia sa.

„Conform legislației, persoana este salarizată și se află la evidența resurselor umane două luni din momentul în care este retrogradată din funcție. În acest timp, MAI îi propune de două ori o altă funcție, iar dacă persoana refuză, este concedată. În cazul dlui Cociug, instanța ne-a cerut să ne onorăm drepturile față de el şi i-am plătit salariul până la decizia CSJ. Nu sunt competenţele mele să ştiu de ce el a rămas şi astăzi la evidenţa Direcţiei resurse umane”, susține Sergiu Ţurcanu, şeful Secţiei juridice a Departamentului poliţie al MAI.

Întrebat de noi dacă i s-a propus o altă funcţie, Oleg Cociug a refuzat să vorbească: „Nu vă supărați, dar nu vreau să răspund la întrebarea asta”. În schimb, alte surse din MAI, solicitând protejarea anonimatului, ne-au informat că realmente nimeni nu i-a propus ex-comisarului o altă funcţie. De ce? La întrebarea aceasta nimeni nu doreşte să răspundă. Nici ministrul Dorin Recean, probabil. Cel puţin, purtătoarea de cuvânt a ministrului, Daniela Belic, ne-a spus că ministrul este foarte ocupat şi deocamdată nu are timp...

Catan arată spre Cheptănaru, iar Cheptănaru – spre Catan

O poziţie mult mai dură vizavi de situaţia lui Cociug are ministrul care l-a numit în funcţie, Victor Catan: „Aşa chestiune, ca aflarea la evidenţa cadrelor, este nelegitimă. Dacă ordinul ministrului a prevăzut asemenea mustrare, atunci trebuia să fie numit în altă funcţie, indiferent dacă vrea el sau nu. Doar în cadrul MAI, 10-20% din funcţii sunt vacante. Să-l pună măcar ca sergent de stradă, să asigure ordinea publică. Dar dacă el într-adevăr a bătut, trebuie să poarte răspundere”. Întrebat de ce l-a numit pe Cociug comisar de Orhei, dacă acesta nici nu era poliţist, activând anterior în Paza de Stat, Catan ne-a răspuns că acesta i-a fost propus de ex-viceministrul Iurie Cheptănaru.

Surprins de afirmaţiile lui Victor Catan, Cheptănaru spune că habar nu avea pe atunci cine este Cociug. „Eu nu-l știam pe dl Cociug. Toți comisarii sunt propuși de Direcţia generală resurse umane, care se supune direct ministrului. Eu puteam să mă uit, dacă am ceva împotrivă sau nu. Apoi materialele pleacă la ministru. Ultima mână e a lui”. Din păcate, nici de la Resursele umane încă n-am aflat nimic.

Prin târg se vorbește că Oleg Cociug a fost şi este protejat de actualul deputat PLDM Petru Știrbate. Amintim că, după omorul lui Krasavcik, parlamentarul negase orice legătură cu fostul comisar, însă avea doar vorbe bune despre el: „M-am interesat de rata criminalităţii în raion atâta timp cât dl Cociug era comisar şi mi s-a părut că ordinea publică se respectă, că nu-s furturi. Erau indici pozitivi. Dacă cineva zice că l-aş proteja, sunt insinuări. N-am avut nicio implicaţie”.

Oleg Cogiuc a fost retrogradat din funcția de comisar după 28 aprilie, când, în Codrii Orheiului, a fost omorât Alexei Veretca, alias Krasavcik. La locul crimei s-a aflat şi fostul șef al PR Orhei, Vasile Cojocari. Ciudată e şi soarta dosarului acestei omucideri, de care este învinuit și sportivul Constantin Țuțu. Iniţial, procurorii promiteau că dosarul va fi trimis în judecată în scurt timp, dar deja mergem pe a opta lună de la săvârșirea crimei şi lucrurile parcă stau pe loc. Recent, „Ziarul de Gardă” a publicat un material despre acest dosar, din care se înţelege că cineva ar fi interesat de tărăgănarea și clasarea acestuia…

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Moldova 28 Ianuarie 2020, ora: 08:47

Președintele Dodon anunță reparații de peste jumătate de milion pentru Casa-muzeu Pușkin din Chișinău. Reparația va începe în martie-aprilie curent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 08:37

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Reuters /// Hackeri din zona Turciei s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice din Grecia

Atacurile asupra unor pagini de internet ale unor instituţii de stat şi ale unor organizaţii din Europa şi Orientul Mijlociu se crede că sunt opera unor hackeri care acţionează în interesul guvernului turc, potrivit relatărilor agenţiei Reuters, care citează trei demnitari...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 08:29

Alarmă falsă / Pacientul din Bacău nu are coronavirus, ci gripă. Va fi externat marți

Alarmă falsă / Pacientul din Bacău nu are coronavirus, ci gripă. Va fi externat marți

Pacientul din Bacău, transferat la Institutul „Matei Balș”, nu este infectat cu coronavirus ci are gripă, informează Ministerul Sănătății. Tânărul va fi externat în cursul zilei de marți și va continua tratamentul în ambulatoriu, potrivit Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 28 Ianuarie 2020, ora: 07:57

Alexandru Pânzari a fost restabilit în funcția de șef al IGP

Alexandru Pânzari a fost restabilit în funcția de șef al IGP

Alexandru Pînzari a fost demis ilegal din funcţia de şef al al Inspectoratului General al Poliţiei. O hotărâre în acest sens a fost anunțată ieri de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 07:31

Horoscop 28 ianuarie 2020. Împlinire sufletească şi bucurie în familie

Horoscop 28 ianuarie 2020. Împlinire sufletească şi bucurie în familie

Astrologii au veşti bune astăzi pentru nativii zodiacului, atât în dragoste, cât şi în viaţa profesională. Profitaţi de oportunităţile care apar în viaţa voastră, mai ales dacă pot aduce succesul binemeritat. În dragoste, unele zodii au ocazia de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 07:10

GALERIA FOTO - Gala premiilor Grammy 2020. Cele mai frumoase ținute

GALERIA FOTO - Gala premiilor Grammy 2020. Cele mai frumoase ținute

Cea de a 62-a gală a premiilor Grammy a reprezentat o explozie de culoare și eleganță. Vedetele au venit la Staples Centre din Los Angeles pentru cea mai mare seară a industriei muzicale. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 07:05

Un deputat leton a trăit cu pensia minimală timp de o lună și a slăbit 8 kg

Un deputat leton a trăit cu pensia minimală timp de o lună și a slăbit 8 kg

Peste o mie de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis, ca experiment, el însuși a încercat să trăiască o lună cu acești bani. Gatis Licis a spus că a venit la ideea realizării unui astfel de experiment din...

( ) Citeşte tot articolul

Carte 28 Ianuarie 2020, ora: 07:00

Bogdan Petriceicu Hasdeu IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (PARTEA A II-a) CHEMAREA ȚĂRII

IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT (PARTEA A II-a) CHEMAREA ȚĂRII

B. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT - Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574) 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 06:59

Autostrada UNIRII rămâne pe hârtie cel puţin până în 2021. Guvernul Orban anunţă că la anul vom avea „documentaţie cap-coadă”

Autostrada UNIRII rămâne pe hârtie cel puţin până în 2021. Guvernul Orban anunţă că la anul vom avea „documentaţie cap-coadă”

Lucian Bode a declarat, luni, că documentația cap-coadă privind A8 va fi gata anul viitor, fiind necesară revizuirea studiilor de fezabilitate. Ministrul Transporturilor a mai adăugat că, marți, Guvernul va elimina parteneriatul public-privat pentru acest obiectiv, acesta fiind preluat de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 06:55

Polonia cumpără de la americani 32 de avioane F-35, de ultimă generație

Polonia cumpără de la americani 32 de avioane F-35, de ultimă generație

Polonia va semna, săptămâna aceasta, un contract cu firma americană Lockheed Martin, în valoare de 4,6 miliarde de dolari (4,17 miliarde de euro), pentru achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35, a anunţat Mariusz Blaszczak, ministrul polonez al Apărării, informează Mediafax.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 06:35

Casă din capitală, mistuită de foc- VIDEO

Casă din capitală, mistuită de foc- VIDEO

Clipe de groază pentru o familie din capitală. Doi din cei cinci membri ai acesteia au nimerit la spital, iar casa le-a fost grav avariată în urma unui incendiu de proporții.  Flăcările au izbucnit în noaptea de 26 ianuarie și-au cuprins o casă bătrânească de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 28 Ianuarie 2020, ora: 04:05

Va fi demis șefului SIS?

Va fi demis șefului SIS?

 Actualul director al SIS, Alexandr Esaulenco, ar urma să fie demis ín viitorul apropiat, după ce "cineva de departe" i-a cerut lui Igor Dodon să facă această mutare. Cei care i-ar fi cerut asta lui Dodon i-au impus şi un alt candidat, a declarat în această...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 27 Ianuarie 2020, ora: 15:54

De ce a fost exilat marele poet rus Puşkin la Chişinău şi cine l-a învăţat limba română

De ce a fost exilat marele poet rus Puşkin la Chişinău şi cine l-a învăţat limba română

La Chişinău există Casa-muzeu „Aleksandr Puşkin”, un monument de arhitectură şi istorie de însemnătate naţională.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 15:28

O nouă schemă? Președintele a propus Guvernului să scoată la privatizare compania „Metalferos”

O nouă schemă? Președintele a propus Guvernului să scoată la privatizare compania „Metalferos”

Monopolurile create de guvernele anterioare (sic!) în domeniile economic și social vor fi distruse. Despre aceasta a anunțat luni, 27 ianuarie, președintele țării, Igor Dodon. Subiectul a fost discutat, la sfârșitul săptămânii trecute, la întrevederea șefului...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 15:17

FOTO, VIDEO / Aeronava prăbușită în Afganistan nu este civilă și ar aparține Statelor Unite ale Americii

FOTO, VIDEO / Aeronava prăbușită în Afganistan nu este civilă și ar aparține Statelor Unite ale Americii Foto: foto simbol

Un avion de pasageri s-a prabusit, luni, in provincia Ghazni din Afganistan, la sud vest de Kabul, dupa ce a luat foc in aer din cauza unor probleme tehnice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 15:01

Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Nicolae Furtună este noul director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică

Nicolae Furtună a câștigat concursul pentru funcția de director al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Concursul a fost desfășurat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 14:58

FLASH /// Bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă, trimis de la Bacău la Institutul Balș din București

FLASH /// Bărbat care s-a întors recent din China și are simptome de gripă, trimis de la Bacău la Institutul Balș din București

Un bărbat care s-a întors din China în urmă cu câteva zile s-a prezentat la spitalul din Bacău, având simptome de gripă, și este trimis la Institutul Balș, potrivit unor surse oficiale.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 14:56

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică

Un elicopter militar croat s-a prăbuşit în Marea Adriatică, luni, în timpul unui zbor de antrenament, a anunţat Ministerul Apărării de la Zagreb, citat de Reuters şi Xinhua.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 13:14

Ce se întâmplă cu PD? /// Diacov spune că merge săptămânal la întrevederi cu Dodon. Șeful Statului acuză alți deputați din PDM că ar gestiona „campanii fakenews” ce costă milioane de lei pe zi

Ce se întâmplă cu PD? /// Diacov spune că merge săptămânal la întrevederi cu Dodon. Șeful Statului acuză alți deputați din PDM că ar gestiona „campanii fakenews” ce costă milioane de lei pe zi

Președintele Igor Dodon susține că a găsit de unde vin fake-news-urile cu „stoparea pensiilor celor care au copii peste hotare” și „divorțul cu soția” la adresa șefului statului. Potrivit lui, în spatele acestora ar sta „unii deputați de la PD”, fără a preciza și cine anume.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 13:09

Prețurile și tarifele, dependente de ciclurile electorale

Prețurile și tarifele, dependente de ciclurile electorale

Anul 2020 a început cu scumpirea călătorilor interurbane, precedată de majorarea prețurilor la carburanți. Ulterior proprietarii microbuzelor au cerut și ei majorarea costului călătorii până la șase lei. Însă este puțin probabil că vor urma alte creșteri de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:36

Trei capete de acuzare pe numele lui Viorel Morari / Procuratura Generală i-a înaintat învinuirea definitivă

Trei capete de acuzare pe numele lui Viorel Morari / Procuratura Generală i-a înaintat învinuirea definitivă

Procurorii au depus demers de prelungire cu încă 30 de zile a mandatului de arest pe numele acestuia.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:20

Arhiva Moldovei digitalizată, pentru perioada 1811 – 1936, poate fi găsită acum online

Arhiva Moldovei digitalizată, pentru perioada 1811 – 1936, poate fi găsită acum online

Toate cărţile de metrică (condici parohiale) din țara noastră pot fi găsite acum pe internet.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:15

Curtea Constituțională condusă de Vladimir Țurcan „planifică” să cumpere o mașină de 800 de mii de lei / DOCUMENT

Curtea Constituțională condusă de Vladimir Țurcan „planifică” să cumpere o mașină de 800  de mii de lei / DOCUMENT

Curtea Constitutionala planifica sa cumpere o masina de 40 de mii de euro. Cel putin asta scrie in planul de achizitii publicat de institutie pentru anul 2020. Masina ar putea fi cumparata in luna februarie.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:09

Noi recorduri pentru Vinul Moldovei. Exporturile pentru 2019 au atins cele mai mari cifre din ultimii 5 ani

Noi recorduri pentru Vinul Moldovei. Exporturile pentru 2019 au atins cele mai mari cifre din ultimii 5 ani

Produsul mândriei naționale, Vinul Moldovei a încheiat anul pe un trend ascendent, înregistrând valoarea maximă a exporturilor din ultimii 5 ani. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 27 Ianuarie 2020, ora: 11:06

Bărbat atacat cu un cuțit, în capitală. Carabinierii au reținut făptașul - FOTO

Bărbat atacat cu un cuțit, în capitală. Carabinierii au reținut făptașul - FOTO

Un bărbat a fost atacat cu un cuțit în sectorul Botanica al capitalei. Agresorul a fost reținut de carabinieri. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Carabinierilor, În noaptea de 27 ianuarie 2020, aproximativ ora 02.15, pe strada Sarmizegetusa din capitală,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 27 Ianuarie 2020, ora: 10:26

De ce „moldoveanul” Dimitrie Cantemir spunea încă 300 de ani în urmă ca limba noastră este ROMÂNĂ?

De ce „moldoveanul” Dimitrie Cantemir spunea încă 300 de ani în urmă ca limba noastră este ROMÂNĂ?

"Hronicul vechimii a romano-moldo-vlahilor" este ultima operă a lui Dimitrie Cantemir, scrisă între anii 1719 și 1722 în care autorul explică de ce moldovenii sunt români...

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 27 Ianuarie 2020, ora: 08:54

Care sancțiuni? Rivalul american al Kalașnikovului se face în Rusia!

Care sancțiuni? Rivalul american al Kalașnikovului se face în Rusia!

Compania rusă Fort construiește sub licență concurentul direct al AK-47: pușca de asalt americană AR-15.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)