Astăzi 25 August 2019, Duminică - Ultima actualizare la 24 August 2019
Abonamente

Eveniment 10 Decembrie 2012, ora 07:49    Din editia print

(DOSARE) Ex-comisarul de Orhei riscă să facă puşcărie

Marime Font

Deşi au trecut şapte luni după omorul lui Alexei Veretca, când a fost demis din funcţie, Oleg Cociug rămâne în rezervele de cadre ale MAI
Fostul comisar al poliţiei din Orhei, Oleg Cociug, este suspectat de exces de putere și violență în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, după ce luni l-ar fi bătut în plină stradă pe fostul său subaltern, agentul de circulație Valentin Pantaz.  

Miercuri, Departamentul urmărire penală al MAI a deschis un dosar penal pe acest caz. Dacă va fi găsit vinovat, Cociug ar putea ajunge în închisoare.
 
Valentin Pantaz afirmă că, luni, la o intersecție din Orhei, Oleg Cociug l-a lovit cu pumnul în față. Iar Cociug spune că nu l-a atins pe Pantaz, care i-ar fi tras un șut în picior. Pantaz dă asigurări că cearta a izbucnit din cauza numerelor de înmatriculare ale unei mașini, iar Cociug dă vina pe numerele de înmatriculare ale altei mașini. Ambii spun că au suferit vătămări corporale ușoare...

Cândva cei doi au fost prieteni buni, dacă e să-i credem pe alți polițiști din localitate. Pantaz era șef interimar al Poliției Rutiere (PR) pe vremea când Cociug era comisar. Prietenia lor s-ar fi rupt la începutul lui 2012, când șefia PR din Orhei a fost preluată de către Vasile Cojocari, suspectat astăzi în dosarul penal pe faptul omorului din aprilie 2012 al lui Alexei Veretca, alias Krasavcik. După această crimă, ministrul de Interne de atunci, Alexei Roibu, l-a retrogradat pe Cociug din funcţia de comisar, lăsându-l la evidenţa Direcţiei resurse umane a MAI. Iar Pantaz a rămas să activeze în PR cu noul comisar, Ion Chicu. Decizia sa, susţin poliţiştii din Orhei, ar fi stârnit mânia lui Cociug, care ar fi promis să se răzbune pe el cu orice preţ.


„El îi amenință pe toți”

Potrivit lui Pantaz, conflictul îşi are începutul la 30 octombrie 2012, când în Orhei a avut loc un accident rutier, de care s-a făcut vinovat șoferul unui microbuz care aparținea firmei „Calea succesului”. Respectiva firmă este înregistrată pe numele mamei lui Cociug. De aceea, probabil, şoferul ar fi refuzat să se prezinte la PR. „Mi-a spus că mă va telefona Cociug. Primeam acelaşi răspuns ori de câte ori îl sunam apoi, chemându-l la poliţie”, spune Pantaz. A trecut o lună, adaugă polițistul, când a oprit acelaşi microbuz în oraș şi a descoperit că maşina nu trecuse revizia tehnică. După ce i-a scos numerele de înmatriculare, a fost sunat de Cociug. „Mă numea cu vorbe necenzurate şi-mi cerea numerele înapoi. Am refuzat și el m-a amenințat că oriunde mă va întâlni, mă va agresa fizic. Eu i-am întocmit șoferului proces-verbal și i-am spus că-i voi da numerele doar după ce va trece revizia tehnică”, precizează Pantaz.


Oleg Cociug

În dimineața de luni, 3 decembrie, Pantaz era în oraș, împreună cu soția și copilul de patru luni. El spune că se afla în maşina unui prieten, când s-a întâlnit cu o fostă colaboratoare a poliţiei, cu care a ieşit să discute. Atunci, în dreptul lor, a staționat mașina lui Cociug. „S-a apropiat și, cu vorbe vulgare, îmi cerea numerele de la microbuz. M-am opus și el m-a lovit cu pumnul în față. Au intervenit şi unii martori, dar el continua să mă brutalizeze. Atunci am plecat și am anunțat Unitatea de gardă a comisariatului”, ne relatează agentul de circulație. „Cociug se simte comisar, vrea să ne temem de el și să-l ascultăm”, consideră Pantaz, care ne asigură că firma „Calea succesului” este protejată de ex-comisar, că microbuzele firmei nu corespund normelor de transportare a pasagerilor, dar „nimeni nu-l sancționează, fiindcă el îi amenință pe toți”…

„Avea oleacă în nară...”

Fabula relatată de fostul comisar diferă totalmente de aceasta. Cociug spune că i-a cerut socoteală lui Pantaz de ce are la mașină numere de înmatriculare nelegitime, iar acela, fiind beat, l-ar fi lovit în picior. „O face pe cinstitul, dar umblă cu numere neînregistrate nicăieri. Și încă spune tuturor că mașina mea are numere nelegitime. Ca să-i demonstrez că este incorect în viață, m-am oprit și i-am arătat documentele. El mirosea a alcool. I-am spus: „Pantaz, eu ți-am prezentat actele, prezintă și tu documentele pe maşina asta”. Vorbea cu mine la per tu și i-am spus să se poarte frumos. Dar el avea oleacă în nară și căuta scandal. M-a lovit și a spus că trebuie să ne întâlnim în pădure. L-am chemat la PR, dar el a plecat. Eu m-am dus direct la comisar și l-am rugat să-l invite pe Pantaz cu tot cu mașină la el”, susține Cociug. El afirmă că nici Pantaz nu este cheie de biserică, amintind că, în 2011, pe numele acestuia a fost deschis un dosar penal pentru abuz de putere.

Actualul comisar de Orhei, Ion Chicu, refuză să comenteze incidentul de luni. Totuşi, el recunoaşte că, după ce a fost vizitat de Cociug, l-a trimis pe Pantaz să treacă testul de alcoolemie, care a arătat un rezultat negativ. În schimb, şeful PR din localitate, Boris Gliga, susţine că ex-comisarul îi poartă şi lui pică: „Cociug e supărat foc pe mine şi crede că a fost demis din cauza mea. Când lucram cu el, m-a presat până mi-am depus cererea de demisie. De data aceasta, nu pot să spun că s-a coborât, căci el nici n-a fost înălțat undeva. Din cauza unor asemenea cadre, noi niciodată n-o să ne apropiem de popor”.


Valentin Pantaz

Mai mulţi martori ai incidentului afirmă că agresorul a fost Cociug şi că Pantaz n-ar fi putut să lovească într-un „om de trei ori mai mare decât el”. Expertiza medico-legală a constatat că agentul de circulație a suferit leziuni corporale ușoare. La rândul său, Cociug spune că și el a trecut expertiza medicală, care ar fi constatat același fel de leziuni. Cu toate astea, marți, MAI a pornit o anchetă de serviciu pe acest caz, iar ieri, Departamentul urmărire penală a ministerului a pornit un dosar penal pe numele lui Cociug, suspectându-l de exces de putere și violență în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

O întrebare fără răspuns

Lucruri stranii se întâmplă şi în culisele MAI. Deşi legea prevede că o persoană se poate afla în rezerva de cadre a ministerului cel mult două luni, Oleg Cociug nu şi-a pierdut această calitate nici după şapte luni de la retrogradare. Şi aceasta chiar dacă Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) i-a dat recent pierdere de cauză în procesul cu MAI, în care ex-comisarul solicita anularea ordinului lui Roibu privind demisia sa.

„Conform legislației, persoana este salarizată și se află la evidența resurselor umane două luni din momentul în care este retrogradată din funcție. În acest timp, MAI îi propune de două ori o altă funcție, iar dacă persoana refuză, este concedată. În cazul dlui Cociug, instanța ne-a cerut să ne onorăm drepturile față de el şi i-am plătit salariul până la decizia CSJ. Nu sunt competenţele mele să ştiu de ce el a rămas şi astăzi la evidenţa Direcţiei resurse umane”, susține Sergiu Ţurcanu, şeful Secţiei juridice a Departamentului poliţie al MAI.

Întrebat de noi dacă i s-a propus o altă funcţie, Oleg Cociug a refuzat să vorbească: „Nu vă supărați, dar nu vreau să răspund la întrebarea asta”. În schimb, alte surse din MAI, solicitând protejarea anonimatului, ne-au informat că realmente nimeni nu i-a propus ex-comisarului o altă funcţie. De ce? La întrebarea aceasta nimeni nu doreşte să răspundă. Nici ministrul Dorin Recean, probabil. Cel puţin, purtătoarea de cuvânt a ministrului, Daniela Belic, ne-a spus că ministrul este foarte ocupat şi deocamdată nu are timp...

Catan arată spre Cheptănaru, iar Cheptănaru – spre Catan

O poziţie mult mai dură vizavi de situaţia lui Cociug are ministrul care l-a numit în funcţie, Victor Catan: „Aşa chestiune, ca aflarea la evidenţa cadrelor, este nelegitimă. Dacă ordinul ministrului a prevăzut asemenea mustrare, atunci trebuia să fie numit în altă funcţie, indiferent dacă vrea el sau nu. Doar în cadrul MAI, 10-20% din funcţii sunt vacante. Să-l pună măcar ca sergent de stradă, să asigure ordinea publică. Dar dacă el într-adevăr a bătut, trebuie să poarte răspundere”. Întrebat de ce l-a numit pe Cociug comisar de Orhei, dacă acesta nici nu era poliţist, activând anterior în Paza de Stat, Catan ne-a răspuns că acesta i-a fost propus de ex-viceministrul Iurie Cheptănaru.

Surprins de afirmaţiile lui Victor Catan, Cheptănaru spune că habar nu avea pe atunci cine este Cociug. „Eu nu-l știam pe dl Cociug. Toți comisarii sunt propuși de Direcţia generală resurse umane, care se supune direct ministrului. Eu puteam să mă uit, dacă am ceva împotrivă sau nu. Apoi materialele pleacă la ministru. Ultima mână e a lui”. Din păcate, nici de la Resursele umane încă n-am aflat nimic.

Prin târg se vorbește că Oleg Cociug a fost şi este protejat de actualul deputat PLDM Petru Știrbate. Amintim că, după omorul lui Krasavcik, parlamentarul negase orice legătură cu fostul comisar, însă avea doar vorbe bune despre el: „M-am interesat de rata criminalităţii în raion atâta timp cât dl Cociug era comisar şi mi s-a părut că ordinea publică se respectă, că nu-s furturi. Erau indici pozitivi. Dacă cineva zice că l-aş proteja, sunt insinuări. N-am avut nicio implicaţie”.

Oleg Cogiuc a fost retrogradat din funcția de comisar după 28 aprilie, când, în Codrii Orheiului, a fost omorât Alexei Veretca, alias Krasavcik. La locul crimei s-a aflat şi fostul șef al PR Orhei, Vasile Cojocari. Ciudată e şi soarta dosarului acestei omucideri, de care este învinuit și sportivul Constantin Țuțu. Iniţial, procurorii promiteau că dosarul va fi trimis în judecată în scurt timp, dar deja mergem pe a opta lună de la săvârșirea crimei şi lucrurile parcă stau pe loc. Recent, „Ziarul de Gardă” a publicat un material despre acest dosar, din care se înţelege că cineva ar fi interesat de tărăgănarea și clasarea acestuia…

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 August 2019, ora: 22:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a vizitat teritoriile ocupate din regiunea transnistreană, după ce s-a întâlnit sâmbătă, la Chişinău, cu președintele Igor Dodon și a participat la evenimentele organizate de Partidul Socialiștilor pentru sărbătorirea a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 15:05

În timp ce liderii blocului ACUM, în cârdășie cu artizanii națiunii civice moldovenești, aburesc societatea cu tot felul de tâmpenii despre deconectarea „butonului geopolitic”, Igor Dodon merge consecvent pe propria agenda. Astăzi a lansat la lansarea unui...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 13:42

 Vizita de săptămâna viitoare a consilierului președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, nu este deloc întâmplătoare, consideră editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru. Aceasta are loc în contextul întăririi influenței ruse...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:41

Nu stiu cine ii scrie Premierului cuvantarile, dar chiar rog aceasta persoana sa fie mai specifica si sa duca gandurile pana la capat, opinează analistul politic Dionis Cenușă

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 12:16

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ajuns la Chişinău. Alături de preşedintele Igor Dodon, speakerul Parlamentului Zinaida Greceanîi şi omologul de la Chişinău Pavel Voicu, participă la Ceremonia de Comemorare „Dincolo de tăcere...” de la Complexul Memorial...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:56

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord

Două avioane din R. Moldova, la un pas de tragedie. Erau cât pe ce să se CIOCNEASCĂ în aer / Ar fi vorba de o aeronavă a companiei FlyOne cu 140 de pasageri la bord Foto: Aeronava EK32002

Un angajat al MoldAtsa, spune că două avioane erau cât pe ce să se ciocnească, iar responsabilii au ascuns acest fapt. Eugen Sajin a scris pe pagină să de Facebook că au trecut 60 de zile de la un grav incident aeronautic în spațiul Republicii Moldova cu urmări tragice.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:26

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

Atenție! Cozi de KILOMETRI la punctele de trecere Palanca și Tudora

(update) Se menține trafic intensiv și un flux continuu în punctele de trecere Palanca și Tudora. Totodată, rândul mașinilor format de dimineață în punctul de trecere Criva-Mamaliga a fost redus la circa 30 de autovehicule. În continuare se lucrează la capacitate maximă. De la ora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 10:09

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Patru evrei din România care au trăit momentul 23 August 1944. De la „rușii au adus democrația”, la „au venit soldați care nu văzuseră niciodată un ceas”

Cum se raportează evreii dintr-un cămin de bătrâni din București la evenimentele din 23 august 1944? În această dimineață am ascultat punctele de vedere ale mai multor rezidenți din căminul de bătrâni al comunității evreiești „Moses Rosen” cu ocazia vizionării unui documentar...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:34

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-rus Igor Dodon pretinde că are monopol pe instituirea zilelor de doliu și are „întrebări” la Guvern

Președintele pro-moscovit, socialistul Igor Dodon nu a participat ieri la „Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare” instituită de către Guvern, din motivul că „astfel de zile sunt instituite de către președintele țării prin decret...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:27

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

RUȘINOS! Lașitate MAXIMĂ - Ministerul de Externe și cel al Apărării de la București îi dau UNDĂ VERDE lui Șoigu să zboare deasupra României pentru a SĂRBĂTORI ocuparea României de către bolșevici

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, nu va zbura direct prin Ucraina pentru a ajunge la noi. Odată ce are interdicție prin această țară, el este nevoit să ocolească prin statele UE. Va zbura deasupra Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României, după care va ajunge în...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 24 August 2019, ora: 09:14

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

HOROSCOP ZILNIC: HOROSCOPUL ZILEI DE 24 AUGUST 2019. CAPRICORNII AU NEVOIE DE ODIHNĂ

 Horoscopul zilei de 24 august 2019 aduce previziuni astrale pentru zodiile Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Horoscopul zilnic pentru 24 august 2019 vine cu sfaturi pentru toate zodiile. Horoscopul zilnic pentru 24...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 09:00 de George Mârzencu

exclusiv URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ!

URSS a jefuit Basarabia, cărând din ea zeci de mii de vagoane. Premiera unor documente din ARHIVĂ! Foto: foto simbol

Propaganda sovietică a bârfit zeci de ani la rând, precum că, Administrația Românească, în retragere din Basarabia, de două ori, în 1940 și 1944, ar fi luat cu sine și multe bunuri de ale basarabenilor. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 08:23

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

România, Polonia și țările baltice au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov

 În timp ce guvernarea de la Chișinău „deconectează butonul geopolitic” România, Polonia și țările baltice, au adoptat o declarație comună prin care condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov: „Împreună putem combate campaniile de dezinformare și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:47

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

OPINIE / Vă place ce ați ales la Curtea Constituțională?

Lucrurile sunt foarte proaste. Doar naivii nu văd asta. Și nu e om mai orb decât cel care nu vrea să vadă, și mai surd ca cel ce nu vrea să audă. Și tot cu regret, s-a creat așa o ostracizare, încât dacă îndrăznești să ai o voce critică, ești imediat...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:24

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Octavian Țîcu: Nu în zadar a fost arsă Declarația de Independență, mulți ar vrea ca acest document să dispară, pentru că stipulează foarte clar Unirea cu România

Pactul Ribbentrop - Molotov este denunțat în Declarația de Independență a Republicii Moldova, iar aceasta stipulează necesitatea de reîntregire, susține istoricul și deputatul Octavian Țîcu, într-un interviu pentru Radio Chișinău:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:10

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ

FOTO / Dodon și Vlah nu dau DOI BANI pe Maia Sandu și au SFIDAT DESCHIS ziua de DOLIU decretată pe 23 august și NU au arborat drapelul în BERNĂ Foto: Dodon o ignoră deschis pe Maia Sandu

„Șefii” din UTAG au ignorat faptul că Guvernul Maiei Sandu a declarat ziua de 23 august zi de doliu național, Ziua comemorării victimelor tuturor regimurilor totalitare și autoritare. Bașcanul Vlah, care este și membru al Guvernului, nu s-a conformat deciziei de a arbora...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 24 August 2019, ora: 00:01

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

Monitorul Oficial al R. Moldova - Sărbătoarea națională LIMBA NOASTRĂ CEA ROMÂNĂ

În contextul mișcării de renaștere națională de la sfârșitul anilor '80 din RSSM, la Chișinău are loc Marea Adunare Națională de la 27 august 1989, o întrunire la care participă aproximativ 750.000 de oameni (circa 1/6 din populația de atunci a republicii). În...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 23:22

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

John Bolton, consilierul lui TRUMP pentru securitate națională vine în R. Moldova pe 29 august / Maia Sandu și alți membri ai Guvernului merg în SUA săptămâna viitoare

Guvernării i se închidea ușa în față în marile capitale ale lumii: Washington, Bruxelles, Berlin și alte capitale importante, iar țara se afla într-o autoizolare oligarhică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 15:50

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Ilan Șor despre majorarea tarifelor la energie: aceasta este răsplata pentru încrederea acordată de cetățeni

Liderul Partidului Politic ȘOR, deputatul Ilan Șor, critică dur într-o intervenție pe rețelele de socializare majorarea tarifului la energia electrică, intrată de astăzi în vigoare și amintește că actuala guvernare promitea în campania electorală reducerea acestora....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 14:52

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

Gorbunțov prins de presa rusă cum răspândește știri false despre Usatîi

În spatele atacurilor mediatice din ultimul timp la adresa liderului Partidului Nostru, Renato Usatîi, stă „bancherul negru” Gherman Gorbunțov, au descoperit jurnaliștii ruși.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:41

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona

Descinderi la Aeroportul Internațional Chișinău. Angajații SPIA surprinși în timp ce intră in zona Din editia print

Au loc descinderi in aceste momente la Aeroportul International Chisinau. Angajatii Serviciului protectie interna si anticoruptie au fost surprinsi in timp ce intrau in zona VIP, informează protv.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 13:16

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Incident în tabăra de la Sulina: Tinerii din R. Moldova nu sunt lăsați să comemoreze ziua semnării Pactului Ribbentrop-Molotov

Tinerii din Republica Moldova aflați la odihnă în tabăra de vară ,,ARC-2019”, desfășurată la Centrul de agrement din Sulina, județul Tulcea, nu sunt lăsați să coboare drapelul în bernă și să țină un moment de reculegere în contextul împlinirii a 80...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 23 August 2019, ora: 12:17

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Creşte numărul victimelor în urma exploziei nucleare din Rusia

Încă două persoane afectate de explozia unei rachete cu propulsie nucleară din Rusia au murit, anunţă surse medicale citate de presa locală.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)