Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente

Spectacole 26 Septembrie 2013, ora 07:05

(Ethno Jazz Festival 2013) Niccolo Faraci pe scena Sălii cu Orgă. Vezi ce te alteaptă!

Marime Font

 
 
 

Niccolo Faraci alături de colegii săi pianistul Lorenzo Paesani și toboșarul Francesco Miccolis vor cuceri publicul Festivalului Ethno Jazz  2013 în data de 28 septembrie. 

Niccolo Faraci este un contrabasist și compozitor bine-cunoscut în Italia. Compune și înregistrează muzică cu prietenii săi, printre care se pot menționa nume ale jazului internațional precum: Michel Godard, Achille Succi, Lorenzo Paesani, Dario Congedo, Luca Aquino, Massimo MANZI, Andrea Esperti, Francesco D'Auria, Marco Bianchi, Maurizio Aliffi, Ferdinando Farao, Attila Faravelli, Michele Benvenuti...

A concertat în Germania, Belgia, Elveția, Italia, Muntenegru, China, Iordania participând la jazz festivaluri ca Montreux, Pescara jazz, Chieti tradițional jazz festival, Jazz Petrovac, AMR and CHORUS, Blue Note, Siena jazz...Din anii 90, muzicianul și-a arătat interesul față de experimentele muzicale. Experiența acumulată de-a lungul activității sale profesionale l-a îndrumat spre căutarea unui limbaj personal în muzica improvizatorică.

Preocupat de crearea proiectului dedicat jazz-ului European, Niccolo Faraci crează compoziții în care evită existența rădăcinilor afro-americane jazz-istice.

Scopul său este investigarea modalității improvizatorice ale canoanelor "europene", dar totuși el rămâne în sfera jazz-ului modern sau a jazz-rock-ului.

Fiind interest de viitorul omenirii, de Pământ și univers, Niccolo Faraci și-a transformat visele în compoziții muzicale reprezentate în ultimul album „Tokyo 2674”: reprezintă o călătorie imaginară într-o realitate paralelă. Albumul a fost lansat în 2012 de Enrico Blumer Label (Italia).
Fiind adept al literaturii științifico-fantastice, Niccolo Faraci a formulat ideea și misiunea acestui CD: “Să fii un simplu cercetător în domeniul armoniei între minte și spirit.”
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul