(FOTO) Leancă a prezentat-o colectivului instituţiei pe noua ministră a Culturii, Monica Babuc

publicat în Guvern pe 31 Mai 2013, 19:46

La eveniment a fost prezent și ex-ministrul Culturii, Boris Focșa.

Premierul i-a mulțumit fostului ministru al Culturii, Boris Focșa, pentru eforturile depuse, precizînd că a fi ministru al Culturii este o misiune deloc ușoară.

Prim-ministrul a felicitat-o pe Monica Babuc cu învestirea în funcție, i-a dorit succese în activitate și a menționat că a administra patrimoniul cultural al țării este o mare responsabilitate.

"Aveți experiența suficientă în acest domeniu. Vă doresc să continuați cu succes lucrurile bune în acest vast domeniu al culturii. Cultura, ca și educația, face parte din elementele absolut necesare ale oricărui popor care vrea să se afirme. Avem suficiente valori pe care, împreună cu Ministerul de Externe, urmează să le promovăm. Trebuie să creăm un sistem în care ei să poată să se manifeste", a spus Iurie Leancă.

La rîndul său, Monica Babuc i-a mulțumit Prim-ministrului pentru încrederea acordată și a menționat că grija pentru patrimoniul cultural trebuie să fie nu doar o responsabilitate a oamenilor care lucrează în domeniu, dar și a întregii conduceri.

"Cultura aparține poporului nostru și eu sînt convinsă: Cultura este ambasadorul nostru în comunitatea europeană, care ne va ajuta să ne integrăm mai rapid", a spus Monica Babuc.
 
via gov.md