Astăzi 3 Aprilie 2020, Vineri - Ultima actualizare la 4 Aprilie 2020
Abonamente

Actualitate 26 Ianuarie 2015, ora 16:33

(INTERVIU) Dan Dungaciu: Rusia a obţinut o primă victorie post-electorală la Chişinău. România nu-şi poate repeta greşeala

Marime Font

Comuniştii deţin acum controlul asupra Guvernului de la Chişinău - o prima victorie post-electorală a Federaţiei Ruse, spune analistul Dan Dungaciu, în opinia căruia România nu ar trebui să se grăbească să gireze nouă coaliţie guvernamentală din Republica Moldova, pentru că a mai "dansat cu diavolul" şi nu poate repetă aceeaşi greşeală de două ori.

Liderul PLDM, Vlad Filat, şi cel al PD, Marian Lupu, au semnat, vineri, acordul pentru formarea coaliţiei de guvernare minoritare Alianţa pentru o Moldova Europeană (AME), din care nu face parte Partidul Liberal, dar care va fi susţinută de comunişti, fără că aceştia să între şi la guvernare. Tot vineri Andrian Candu (PD) a fost ales preşedinte al Parlamentului.

"Regret acest final al negocierilor şi îmi pare foarte rău că am oferit cetăţenilor un spectacol de prost gust pe parcursul acestor 7 săptămâni", a declarat Vlad Filat (PD), în timp ce Mihai Ghimpu (PL) a spus că acordul reprezintă o "sfidare a Europei şi reprezentanţilor europeni, o sfidare a cetăţenilor care au votat pentru alianţa partidelor pro-europene".

Loading...


Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române (ISPRI) şi preşedintele Fundaţiei Universitare a Marii Negre (FUMN), explică într-un interviu acordat Ziare.com ce i-a împiedicat pe liderii pro-europeni din Republica Moldova să se înţeleagă şi care sunt perspectivele.

Cum s-a produs acest blocaj în negocierile dintre PLDM, PD şi PL care, iată, a împiedicat atâtea săptămâni formarea unui guvern după alegerile parlamentare?

Răspunsul simplu este: refuzul PLDM şi PD să accepte acordul pe care cele trei partide l-au discutat şi acceptat în faţă reprezentanţilor partenerilor europeni (PPE, ALDE şi PES) veniţi la Chişinău.

În timpul discuţiilor s-a convenit asupra unor condiţii pe care la momentul respectiv toţi şi le-au asumat. Ulterior, au început să apară nuanţele şi "notele de subsol". Acestea ţin în principal de un element care e hârtia de turnesol, respectiv procuror general din UE şi o misiune europeană pentru reformarea Justiţiei pentru Republica Moldova.

Acesta a fost testul european pe care nu toţi l-au trecut. PD şi PLDM nu au cedat, nu îşi pot asumă o asemenea cerinţă, pe care, cu jumătate de gură, au acceptat-o în faţă europenilor, dar pe care nu îndrăznesc să o ducă la îndeplinire. În pofida asigurărilor ritoase din campania electorală, s-au aliat cu comuniştii. Căci despre asta e vorba.

Miza cu siguranţă este una care ţine de "scheletele din dulap" pe care aceste două partide le au, în sensul că ele au fost la guvernare în vremea în care s-a vândut Banca de Economii (despre care Ambasadorul Germaniei la Chişinău spunea că nemţii ar fi ieşit în stradă dacă se întâmplă aşa ceva în Germania!), când s-a vândut aeroportul şi sunt o sumedenie de asemenea lucruri care nu sunt clarificate. Cerinţele europenilor au transmis un mesaj clar: lupta împotriva corupţiei în R. Moldova devine un alt fel de "criteriu politic" în parcursul european al Chişinăului. Atât cât va mai fi acesta.

Daniel Morar, candidat la funcţia de procuror general în R. Moldova?

Blocaj în negocierile din R. Moldova, la o zi după vizită oficialilor europeni

Credeţi că liderii PLDM şi PD se tem că li se poate întâmplă ce i s-a întâmplat fostului premier român Adrian Năstase?

Într-un fel, da. Însă Uniunea Europeană a ţinut cont de calculele făcute de FMI, parte a troicii care sprijină Republica Moldova (CE, Banca Mondială şi FMI): din cele 1,860 miliarde de euro date Republicii Moldova, plus 1 miliard primit de la SUA, cam 60% au avut o utilizare "problematica", aşa cum spun ei destul de eufemistic.

Urmează să mai vină încă 6-700 de milioane de euro din UE, dar ţinând seama de sistemul financiar-politic din Republica Moldova, se pare că Bruxelles-ul nu vrea să mai facă un pas înainte în această direcţie până când nu se clarifica problema corupţiei de acolo.

Mai adăugaţi miliardul care a dispărut din Banca de Economii şi trebuie pus la loc, care e tot o chestiune nesoluţionată de autorităţile de la Chişinău.

Toate aceste elemente au pus presiune pe UE, care vrea, totuşi, să îşi securizeze investiţia şi să aibă garanţii că banii pe care îi da Republicii Moldova se duc acolo unde trebuie să se ducă, nu în alte buzunare şi nu pentru alte interese.

Procurorul general european este o problema pe care liderii celor două partide nu au acceptat-o şi, iată, s-a ajuns că deblocarea situaţiei să se petreacă sub formă guvern minoritar, al unei Alianţe pentru o Moldova Europeană (observaţi că nu se mai pomeneşte de integrarea europeană!) susţinut în Parlament de către Partidul Comuniştilor.

Asta până la alegerile locale, pentru că după aceea probabil că vor avea loc şi alte tipuri de resetări politice. În realitate, PCRM este cel care deţine pachetul de control al Guvernului de la Chişinău, indiferent cum vor încerca liderii AME să camufleze acest lucru.

Acord pentru guvernare, la Chişinău - ce partide vor formă Alianţa pentru o Moldova Europeană

România are o relaţie specială cu Republica Moldova. Credeţi că trebuia să se implice mai mult în aceste negocieri sau dimpotrivă? Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta şi-au anulat vizitele la Chişinău şi nici nu au comentat public foarte mult.

Relaţia bilaterală cu Chişinăul are două componente - relaţia Bruxelles-Chişinău şi relaţia Bucureşti-Chişinău - pentru că România este parte a Uniunii Europene. Sigur, relaţia dintre Bucureşti şi Chişinău este una specială, fără echivalent.

Eu cred că UE s-a implicat pentru că a simţit foarte clar că venirea comuniştilor la putere la Chişinău înseamnă, de fapt, victoria post-electorală a Federaţiei Ruse, în termeni de influenţă şi de interese. Ce a obţinut Rusia prin război în Ucraina, adică blocarea proiectului euro-atlantic pentru Ucraina, obţine la Chişinău prin negocierea postelectorală.

În Republica Moldova, aducerea comuniştilor la guvernare înseamnă un guvern dependent de comunişti, înseamnă excluderea oricăror discuţii despre NATO, înseamnă un afront adus europenilor, deci înnămolirea parcursului european şi, pe termen mediu, înseamnă un perpetuu război rece identitar cu România. Asta vrea Federaţia Rusă. Asta vrea şi asta obţine. Deci o victorie geopolitică a Federaţiei Ruse într-o prima instanţa şi europenii au simţit asta şi nu au vrut că acest lucru să se întâmple. Nu au reuşit!

Rusia a marcat la Chişinău cu sprijinul explicit şi evident al celor două partide care au constituit AME. Acum Chişinăul nu a făcut decât să confirme tezele celor care spun, inclusiv la Bruxelles, că Republica Moldova nu e pregătită să se integreze, nu vrea asta, nu merită să i se dea mai mult decât are.

Aşa privind lucrurile, o poziţie mai clară a României 'Nu cu PCRM!' ar fi fost, din punctul meu de vedere, de salutat. Adică să fi spus foarte clar ceea ce până la urmă europenii au spus! Pentru Bucureşti, aducerea PCRM la guvernare, fie şi în forme indirecte, este o dublă înfrângere. Pentru că, dincolo de problemele pe care Republica Moldova le va avea cu Bruxelles-ul, Bucureştiul va avea încă o problema cu Republica Moldova, pentru că războiul identitar pe care PCRM îl va (re) declanşa până la urmă nu se va referi la Uniunea Europeană, ci la România.

În sensul acesta probabil că n-ar fi fost o idee proastă că România să fie un pic mai fermă. Pentru că România a trecut prin experienţă fostului preşedinte Traian Băsescu, care s-a dus de urgenţă la Chişinău în 2005 şi a încercat şi el să "danseze cu diavolul", că să zic aşa, adică să aibă o relaţie amiabilă cu Vladimir Voronin, şi ştim unde a dus asta după ce "dansul" s-a încheiat: jigniri, persecuţii ale presei româneşti, expulzări de diplomaţi români, tortură şi asasinarea tinerilor de 7 aprilie.

De ce nu mai merge Iohannis în R.Moldova: Aşteaptă formarea noului guvern de la Chişinău

Aţi spus mai devreme că după alegerile locale vor avea loc resetări politice. La ce să ne aşteptăm?

Până la alegerile locale nici comuniştii, nici liberal-democraţii şi nici democraţii nu vor avea interesul să formalizeze foarte tare colaborarea, pentru că la locale alegătorii le vor reproşa că au făcut această alianţa "împotriva naturii", această veritabilă "monstruoasă coaliţie".

Nu îi avantajează nici pe comunişti să fie lipiţi de euro-unionişti, cum îi numeşte Dodon, nici pentru pro-europeni nu e bine să fie asociaţi cu comuniştii. Deci va fi o chestiune mai mult de faţada.

Dar, după alegerile locale, senzaţia mea este că Partidul Comuniştilor va trebui să fie mai revendicativ şi probabil că va fi. Şi atunci se vor face alte tipuri de înţelegeri, alte tipuri de negocieri. Ţinând seama că această alianţa ar putea să aleagă şi preşedintele, vor aştepta următorii patru ani să guverneze şi nu vor mai avea mari presiuni politice, adică nu vor mai trebui să salveze aparenţele.

Ceea ce nu trebuie să se întâmple, în opinia mea, este girarea grăbită de către Bucureşti a acestei Alianţe prin vizite la cel mai înalt nivel. Cred că acum e nevoie de înţelepciune, prudenţă şi răbdare. Este nevoie să treacă un timp - până la alegerile locale, cel puţin - pentru a vedea încotro se îndrepta lucrurile la Chişinău. România nu poate repetă aceeaşi greşeală de două ori.

sursa: ziare.com

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 21:19

+86 de cazuri NOI de infecție cu coronavirus. Două persoane au murit, numărul deceselor a ajuns la 8. Bilanțul total a ajuns la 591 de infectați

+86 de cazuri NOI de infecție cu coronavirus. Două persoane au murit, numărul deceselor a ajuns la 8. Bilanțul total a ajuns la 591 de infectați

Ministrul Dumbrăveanu a comunicat că în ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe și confirmate 86 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Dintre acestea, 7 cazuri sunt de import și 79 cu transmitere locală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 21:17

Patriarhul Kirill a făcut turul Moscovei cu o icoană a Fecioarei Maria, pentru a îndepărta coronavirusul

Patriarhul Kirill a făcut turul Moscovei cu o icoană a Fecioarei Maria, pentru a îndepărta coronavirusul

Patriarhul Kiril, șeful bisericii ortodoxe rusești, a făcut vineri turul Moscovei la bordul unei mașini care transporta o icoană a Fecioarei Maria, rugându-se pentru îndepărtarea epidemiei de coronavirus, scrie AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 21:10

„Eliberatorul” sovietic al Pragăi a fost ridicat cu macaraua, spre disperarea Moscovei

„Eliberatorul” sovietic al Pragăi a fost ridicat cu macaraua, spre disperarea Moscovei

Municipalitatea pragheză a demontat vineri statuia comandantului sovietic care a condus trupele Armatei Roșii care au „eliberat” capitala și o mare parte din Cehoslovacia în Al II-lea Război Mondial.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 20:45

IDEI TRĂSNITE sau SCENARIU DIABOLIC? Diacov vrea „amânarea” alegerilor Prezidențiale și alegerea unui președinte de către deputați

IDEI TRĂSNITE sau SCENARIU DIABOLIC? Diacov vrea „amânarea” alegerilor Prezidențiale și alegerea unui președinte de către deputați

„Tot mai des, in ultimele zile, oameni importanti se dau cu parerea referitor la alegerile prezidentiale”, afirmă democratul pe facebook.com

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 20:31

Noul coronavirus poate fi TRANSMIS, fără îndoială, şi prin VORBIRE (expert american)

Noul coronavirus poate fi TRANSMIS, fără îndoială, şi prin VORBIRE (expert american)

Este posibil ca noul coronavirus să se transmită şi când oamenii vorbesc şi respiră, a declarat un înalt responsabil ştiinţific al guvernului american vineri, în contextul în care Casa Albă se pregăteşte să recomande populaţiei purtarea măştilor, potrivit...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 20:15

COD ROȘU ȘI CARANTINĂ / Chicu a decis: Bugetarii revin de luni la LUCRU

COD ROȘU ȘI CARANTINĂ / Chicu a decis: Bugetarii revin de luni la LUCRU

„Astăzi expiră termenul deciziei de zile libere. Acel termen, 30 martie – 3 aprilie de zile libere pentru sectorul bugetar expiră. De luni, sectorul bugetar revine la serviciu, dar în regimul precedent, cu maximum posibil lucru la distanță, cu cât mai puțină...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 20:05

BERLIN / Două blocuri de 15 etaje sunt în flăcări / Momentul când are loc o EXPLOZIE a fost surprins de camere (FOTO, VIDEO)

BERLIN / Două blocuri de 15 etaje sunt în flăcări / Momentul când are loc o EXPLOZIE a fost surprins de camere (FOTO, VIDEO)

Un incindiu violent a izbucnit la Berlin. Potrivit politiei ard două blocuri, de aproximativ 1.200 de metri pătrați.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 20:03

DODON minte de îngheață apele! Contractul pentru reparația memorialului Eternitate a fost semnat ÎN ACEEAȘI zi în care a fost introdus CODUL ROȘU DE CORONAVIRUS

DODON minte de îngheață apele! Contractul pentru reparația memorialului Eternitate a fost semnat ÎN ACEEAȘI zi în care a fost introdus CODUL ROȘU DE CORONAVIRUS

Președintele Igor Dodon a mințit cu nerușinare că lucrările de reparație a Complexului Memorial „Eternitate” au început cu mult timp înainte de criza provocată de coronavirus. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 19:39

Vești proaste din Italia! Carantina se prelungește până în luna mai

Vești proaste din Italia! Carantina se prelungește până în luna mai

Italia este pe buzele tuturor în această criză a coronavirusului. Cu aproape 120.000 de îmbolnăviți și 14.000 de morți, italienii sunt în plină dramă națională, iar astăzi a mai primit o veste proastă: carantina se va prelungi până la finalul acestei luni.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 18:18

Leul moldovenesc SCADE ZILNIC față de euro și dolar. Expert: Strategia BNM este DEPRECIEREA LEULUI (INFOGRAFIC)

Leul moldovenesc SCADE ZILNIC față de euro și dolar. Expert: Strategia BNM este DEPRECIEREA LEULUI (INFOGRAFIC)

Leul moldovenesc continuă să-și piardă din valoarea față de euro și dolar.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 16:57

Virusolog: Din ce în ce mai multe date sprijină ipoteza unei transmisii aeriene a SARS-CoV-2. După strănut, particule foarte fine vor rămîne în atmosferă pentru mai mult timp unde pot fi inhalate de o persoană sănătoasă

Virusolog: Din ce în ce mai multe date sprijină ipoteza unei transmisii aeriene a SARS-CoV-2. După strănut, particule foarte fine vor rămîne în atmosferă pentru mai mult timp unde pot fi inhalate de o persoană sănătoasă

Specialist în virusologie la Universitatea Otago din Noua Zeelandă, Mihnea Boștină a deschis în publicația Savantgarde.ro un “Jurnal din anul coronavirusului“. În textul de astăzi, 3 aprilie, Boștină scrie că apar “tot mai multe cazuri în care...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 16:41

Ambasada Rusiei din RM, după ce a adus mii de teste de PROASTĂ calitate pentru a-i face PR lui Dodon, îl ACUZĂ pe deputatul Igor Munteanu că „luptă pentru voturi”

Ambasada Rusiei din RM, după ce a adus mii de teste de PROASTĂ calitate pentru a-i face PR lui Dodon, îl ACUZĂ pe deputatul Igor Munteanu că „luptă pentru voturi”

Ambasada Rusiei la Chișinău, care se implică masiv în promovarea lui Dodon, a criticat într-un mod absolut nediplomatic niște declarații politice ale deputatului PPDA, Igor Munteanu.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 15:59

Bisericile, ÎNCHISE de Paşte? Klaus Iohannis: E o dramă REALĂ, dar nu există nicio altă cale

Bisericile, ÎNCHISE de Paşte? Klaus Iohannis: E o dramă REALĂ, dar nu există nicio altă cale

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spulberat speranţele românilor care voiau să meargă în noaptea Învierii la Biserică. Acesta a transmis că, momentan, nu există o alte cale pentru a lupta cu coronavirusul decât statul acasă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 15:55

BREAKING NEWS /// Un medic de la din Soroca a MURIT fiind infectat cu coronavirus / 80% dintre persoanele infectate cu COVID-19 de la Spitalul din Soroca sunt medici

BREAKING NEWS /// Un medic de la din Soroca a MURIT fiind infectat cu coronavirus / 80% dintre persoanele infectate cu COVID-19 de la Spitalul din Soroca sunt medici

Un medic de la Substația Medicală Urgentă din Soroca, testată pozitiv cu Covid-19 a decedat astăzi, 3 aprilie. Informația a fost confirmată pentru mass media, de către purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătății, Cristina Stratulat.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 15:39

Editura LITERA publică rezultatele expertizei din Austria / Socialistul Popovici ar fi mințit cu nerușinare despre „plumbul din copertă”

Editura LITERA publică rezultatele expertizei din Austria / Socialistul Popovici ar fi mințit cu nerușinare despre „plumbul din copertă”

Grupul Editorial Litera a comunicat la 5 martie 2020 că fostul ministru Corneliu Popovici (deja schimbat, din fericire pentru educaţia, cultura şi cercetarea din Republica Moldova) continuă o furibundă campanie de denigrare a instituţiei noastre. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 14:39

CÂND un pacient cu coronavirus nu mai este contagios. CONCLUZIA cercetătorilor nemţi

CÂND un pacient cu coronavirus nu mai este contagios. CONCLUZIA cercetătorilor nemţi

Analizarea primului grup de persoane infectate cu noul coronavirus în Germania a permis stabilirea momentului în care o persoană diagnosticată cu COVID-19 poate fi externată, ceea se înseamnă că nu mai este contagioasă (nu mai răspândeşte virusul).

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 14:00

RUSIA / Un pod s-a prăbușit sub un tir, iar o mașină a căzut în groapă (VIDEO)

RUSIA / Un pod s-a prăbușit sub un tir, iar o mașină a căzut în groapă (VIDEO)

Astăzi, în districtul Șkvatovsk din Primorie, lângă satul Romanovka, s-a prăbușit un pod, imaginile au fost surprinse de mașina care se afla în spatele TIR-ului.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 13:53

O echipă de cercetători din AMERICA a dezvoltat un potenţial VACCIN contra coronavirusului, administrat printr-un plasture

O echipă de cercetători din AMERICA a dezvoltat un potenţial VACCIN contra coronavirusului, administrat printr-un plasture

Un plasture cât vârful degetului ar putea fi un potenţial vaccin contra coronavirusului, conform unei echipe de cercetători din Statele Unite ale cărei concluzii au fost publicate într-un jurnal ştiinţific publicat de The Lancet, citat de Press Association și Agerpres.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 13:18

O FATĂ de 19 ani din DUBĂSARI a fost înjunghiată în plină stradă

O FATĂ de 19 ani din DUBĂSARI a fost înjunghiată în plină stradă

Un tânăr de 31 de ani din satul Cocieri, raionul Dubăsari ar putea face ani grei de pușcărie, suspectat de tentative de omor.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 13:09

Vandalism într-un CIMITIR din capitală. Monumente și cruci distruse de niște derbedei / FOTO

Vandalism într-un CIMITIR din capitală. Monumente și cruci distruse de niște derbedei / FOTO

Vandalism la un cimitir din Chișinău. Pe rețelele de socializare a apărut o postare în care se văd cruci și monumente distruse.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 13:07

MĂCEL între pro-rușii din Chișinău. Un site pro-dodonist publică informații denigratoare la adresa ex-comunistului Tkaciuk

MĂCEL între pro-rușii din Chișinău. Un site pro-dodonist publică informații denigratoare la adresa ex-comunistului Tkaciuk

Un site anonim, pro-dodonist, se laudă că „a intrat” în posesia unor informații „picante” despre Mark Tkaciuk, fostul coleg al lui Igor Dodon, când aceștea erau ambii „mari” comuniști.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 13:05

17 modalități AMUZANTE și BIZARE ale oamenilor care încercă să se protejeze de coronavirus (FOTO)

17 modalități AMUZANTE și BIZARE ale oamenilor care încercă să se protejeze de coronavirus (FOTO)

Toată lumea glumește despre hrișcă și hârtia igienică, dar cele mai rare produse acum sunt măștile medicale și antisepticele. Prin urmare, oamenii încearcă uneori să se protejeze în moduri bizare, arătându-și toată imaginația...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 12:36

Filip: Cei care vin cu avionul acasă, să achite polița medicală în 3 zile, la fel cum o fac cei care ajung cu mașina

Filip: Cei care vin cu avionul acasă, să achite polița medicală în 3 zile, la fel cum o fac cei care ajung cu mașina

„Cetățenii noștri care ajung acasă cu avionul trebuie să aibă aceleași drepturi ca cei care intră în țară cu mașina. Am discutat astăzi acest subiect cu premierul Ion Chicu și am văzut deschidere de a rezolva aceste diferențe”. Declarațiile au fost făcute de...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 3 Aprilie 2020, ora: 12:06

Interviu sfâşietor cu un medic care încearcă să ţină în viaţă bolnavii de COVID-19: „Să văd atâta moarte în jur e traumatizant”

Interviu sfâşietor cu un medic care încearcă să ţină în viaţă bolnavii de COVID-19: „Să văd atâta moarte în jur e traumatizant”

Etaje întregi ale spitalelor sunt pline cu pacienţi diagnosticaţi pozitiv cu COVID-19, programul de muncă este infernal, deciziile... cutremurătoare, frica de îmbolnăvire şi dorul de cei dragi – acestea sunt elemente care pot fi identificate în majoritatea ţărilor...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)