Astăzi 2 Aprilie 2020, Joi - Ultima actualizare la ora 19:23
Abonamente

CSI / Rusia 11 Martie 2014, ora 14:18

(LIVE TEXT / FOTO) Alegerile prezidențiale din 25 mai ar putea fi amânate. Crimeea a "votat" azi independența de Ucraina. La hotarul cu Ucraina rușii au mobilizat în jur de 200 de mii de militari

Marime Font

Aeroportul din Simferopol este închis. Cursele nu decolează dar nici nu aterizează pe teritoriul acestuia. Cursele ce urmau să fie operate de dimineață din Kiev în Simferopol, dar și invers, la ora 07.00, au fost anulate. Anunțul a fost făcut de către un jurnalist ucrainean.

(21:48) Conform unor date neconfirmate oficial, aproape 50000 de ucraineni s-au prezentat la comisariatele militare în perioada 2-10 martie.

(20:45) Militarii ruși au început să "apere" și o bază de armament de lângă Inkerman (în apropiere de Sevastopol)

Loading...


(20:35) Armată Ucraineană a emis un apel către populație și cere "realism" acuzând că fosta putere a fost incompententă și nu a lăsat lucrurile în ordine. Ei cer de la cetățeni să-i susțină pe militarii. Ei asigură populația că militarii știu ce au de făcut și că scopul este să câștigă războiul pe termen lung și să păstreze integritatea Ucrainei nu să se lase provocați la "lupte eroice".

(20:28) Mihail Dubkin, fostul șef al regiunii Harkov a fost eliberat de auturități și se aflată sub arest la domiciliu.

(20:24) Conform unor surse din partidul din care face parte actualul premier al Ucrainei, alegerile din 25 mai ar putea fi amânte pe o perioadă nedeterminată dacă situația din Crimeea va evolua într-un mod nefavorabil.

(20:23) Serviciul de securitate al Ucrainei anunță că declarațiile lui Ianukovici sunt neadecvate și provoacă separatismului. Membrii serviciului care lucrau în Crimeea și au trecut de partea separatiștilor în frunte cu Axenov au declarat astăzi că își creează un "serviciu de securitate propriu".

(19:30) "Batalionul" cecen Vostok, un elicopeter Mi-24 se află la Djankoi unde rușii au ocupat o porțiune din baza militară de acolo.
(Ceceni din batalionol Vostok)

(17:40) "Am decis o serie de măsuri comerciale unilaterale", a anunţat marţi preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barroso, precizând că acestea reprezintă un beneficiu economic de 500 de milioane de euro pe an.

El a reamintit că CE a prezentat săptămâna trecută un plan de ajutor masiv în favoarea Ucrainei, în valoare de cel puţin 11 miliarde de euro, sub formă de împrumuturi, granturi şi avantaje comerciale.

Şefii de state şi de guverne din UE au decis joia trecută, în timpul unui summit extraordinar dedicat Ucrainei, să semneze capitolul politic al Acordului de asociere cu Ucraina înainte de alegerile europene din 25 mai.

Liderii au stabilit totodată ca Ucraina să beneficieze în avans de reducerea taxelor vamale prevăzute în acordul de liber schimb legat de Acordul de asociere, pe care UE speră să îl semneze cu autorităţile de la Kiev spre sfârşitul anului.

Măsura unilaterală decisă de Comisie în domeniul taxelor vamale trebuie să fie aprobată de statele membre şi de Parlamentul European. Barroso speră ca aceste acorduri să fie obţinute până în luna iunie, iar măsura, cu titlu temporar, să fie aplicată până în luna noiembrie a acestui an, înainte de semnarea Acordului de asociere.

(16:35) Ucraina a rugat OSCE să continue vizita de monitorizare până pe 16 martie.

(16:33) Un deputat din Partidul Regiunilor îi recomandă lui Ianukovici să meargă în Crimeea.

(16:15) Polonia cere Rusiei să se retragă, în termen de 10 zile, din Crimeea şi să nu folosească forţele armate din regiunea separatistă transnistreană a Republicii Moldova pentru escaladarea situaţiei. În caz contrar, UE este îndemnată să aplice sancţiuni severe în privinţa Moscovei. Declaraţiile au fost făcute de către ministrul de externe polonez, Radoslaw Sikorski, transmite IPN cu referire la Agenţia de ştiri şi analize „Karadeniz press”.

Potrivit oficialului, acesta este momentul pentru a testa unitatea Uniunii Europene şi NATO. Şi al doilea război mondial a început sub „pretextul protejării minorităţilor etnice”, a menţionat Radoslaw Sikorski.

La începutul lunii curente, Rusia şi-a trimis militari în peninsula Crimeea argumentând că aceştia vor proteja cetăţenii ruşi din regiune, care riscă să fie presaţi de noua guvernare de la Kiev. Ulterior s-a spus că un grup de câteva sute de agenţi ai serviciilor speciale din Rusia au fost aduşi în regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Duma rusească va examina, pe 21 martie, un proiect de lege prin care va permite intrarea Crimeei în componenţa Federaţiei Ruse. Proiectul stabileşte că o regiune poate solicita să se alipească Rusiei după un referendum şi în lipsa unei conduceri suverane a ţării.(Depunerea jurământului în armata lui Axenov de către indivizi mascați (Premierul Crimeiei))

(15:11) Armata rusă blochează 46 de unități ale statului, 20 sunt ocupate total. Au blocat activtatea la 40 din cele 56 de unități ale serviciuluii de grănicer, anunță un oficial ucrainean.

(14:42) MAE Ucraina anunță că F. Rusă are 19 000 de militari în Crimeea.


(14:32) MAE Germana a anunțat astăzi că UE pregătește noi sancțiuni pentru Rusia după ce această încearcă să ocupe Crimeea.

(14:28) Astăzi în Ucraina vor fi interzise următoarle posturi tv rusești: Vesti, Rossiya 24, ORT, RTR Planeta și "NTV mir". Conform unor date în jur de 50% din providerii de cablu din Ucraina au scos deja aceste televiziuni din lista de canale oferită publicului.


(Militari ucraineni în apropiere de Kiev)


(Autostradă în apropiere de Kiev)

(UPDATE 14.24) Ambasadorul Ucrainei la Națiunile Unite, Iuri Klimenko, a declarat astăzi, 11 martie, la Geneva, că declarația de independență a Crimeii este ilegitimă deoarece autoritatea care a decis-o, Consiliul Superior (parlamentul regional), este 'total ilegitimă', informează EFE.

'Crimeea, în calitate de stat independent, se va adresa Federației Ruse după referendum (din 16 martie, privind alipirea la Rusia) pentru a-i propune integrarea în Rusia în calitate de subiect federal', a declarat un purtător de cuvânt al legislativului din Crimeea pentru agenția oficială rusă RIA Novosti.

(UPDATE 13.00) Peste 342 de cetățeni ruși nu au fost lăsați să intre în Ucraina, în ultimele 24 de ore. Datele sunt oferite de Serviciul ucrainean de grăniceri, scrie kyivpost.com. Aceștia avea asupra lor arme albe, dar și alte obiecte interzise.

(UPDATE 12.39) Ocupanții încearcă să intre în posesia stațiunii militarilor, Morskaia.

(UPDATE 12.38) Forțe ruse înarmate și care sunt antrenate pe lângă granița Ucrainei cu Crimeea au adus un grup de soldați aproximaiv 220 mii.

(UPDATE 12.35) Aseară în Donețk, un agent din trupele speciale de contrainformații din Federația Rusă a fost reținut. Acesta este acuzat de înscenare, fărădelegi și cumpărare de adepți.

(UPDATE 12.05) Premierul de la Kiev încearcă de câteva zile să ia legătura cu autoritățile ruse, dar fără nici un succes. Despre aceasta, premierul ucrainean a anunțat astăzi, în cadrul ședinței Radei Supreme.

Totodată, Iațeniuk a subliniat că Ucraina este gata să negocieze cu Federația Rusă și „până la restabilirea unei noi relații dintre Rusia și Ucraina, în care Rusia recunoaște suveranitate, independența și integritatea teritorială a Ucrainei, și unde Rusia recunoaște cursul european al Ucrainei”.

Potrivit lui, Ucraina și Rusia trebuie să își îndeplinească obligațiile și nu doar să semneze. „Rusia va înceta să uimească prin agresivitate militară, suveranitatea teritorială și independența statului, pe care anterior îl numeau frățesc”.

„Acum este clar, ce înseamnă o relație de frăție – ei sunt frații plini de muniții, cu tancuri și mașini blindate care intervin pe teritoriului unui stat suveran. Noi nu avem nevoie de așa frăți”, a subliniat Iațeniuk.

(UPDATE 12.00) Ucraina va înființa o Gardă națională din veterani militari, ca răspuns la tentativele Rusiei de a anexa Crimeea, republică autonomă din sudul Ucrainei, a declarat marți, președintele interimar al țării, Oleksandr Turcinov, relatează Agerpres cu referire la Reuters.

Turcinov a denunțat managementul defectuos al forțelor armate sub predecesorul său înlăturat de la putere (Viktor Ianukovici), subliniind că armata ucraineana ar trebui reconstruită 'în mod efectiv de la zero'.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, Ucraina dispune în acest moment de 6.000 de militari de infanterie relativ pregătiți de luptă, față de 200.000 de trupe ruse la frontiera sa de est.

Președintele interimar al Ucrainei a avertizat în legătură cu continuarea provocărilor rusești, anunțând de la tribuna parlamentului crearea unei Gărzi Naționale în baza forțelor Ministerului de Interne, printr-o decizie a Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare.

(UPDATE 11.57) Rada de la Semferopol a votat astăzi o declarație privind referendumul din 16 martie și consecințele acestuia. Potrivit actului aprobat de majoritatea deputaților, aceștia cer ca Crimeea să devină republică, să fie independentă, să repecte pacea între etnii, iar în cazul în care referendumul va fi unul reușit, autoritățile de la Semferopol vor cere Rusiei să alipească acest teritoriu. 

(UPDATE 11.27) În sectorul Perecop la ora 09:30 au fost numărate 22 stații de artilerie aduse de armata rusă. În același timp, Tâmciuk spune că în regiunea Djankoea au fost aduse și 60 de instalații pentru lansarea rachetelor, GRAD, iar pe aerodromurile din Crimeea continuă să sosească elicoptere MI-8 și MI-24.

“Potrivit informațiilor noastre, piloții ucraineni au fost înlocuiți cu cei din Federația Rusă”, mai spune Tâmciuk. “Cei mai mulți organizatori care au blocat unitățile militare din Crimeea provin din Rusia. Trupele sunt similare cu cele occidentale, care prestează servicii de pază particulară”.

“Este vorba de companii de securitate de la Moscova și Sankt – Petersburg, angajații cărora sunt militari în rezervă de la Ministerul de Interne, Apărării și Serviciului de Securitate”, conchide Tâmciuk.

(UPDATE 11.25) - Uzurpatorii vor încerca să mă acuze pentru toate relele din țară, poate chiar să acuze și Rusia. Puterea de la Kiev se încearcă a fi luată cu forța. Ucraina trece prin vremuri grele. Vom trece cu bine peste toate. Țara se va reuni. 

- Mă voi adresa către către SUA de a nu da ajutor financiar bandiților de la Kiev

- Nimeni nu are dreptul să reaprindă spiritele în țară.

- Sunt viu, sunt încă președinte. Nu am fugit. Legal sunt unicul președinte. În momentul ciocnirilor eram încă în țară, nu am fugit. Când spiritele se vor calma, voi reveni în țară.

- În Ucraina este o bandă care țintește la funcția de președinte. Au măsti pe față. Aceștia vor să ațâțe spiritele în țară. Sunt sigur că ofițerii ucraineni știu ce au de făcut pentru a garanta pacea în țară, spre deosebire de banda ce a început focurile în Maidan, soldații nu vor porni focul.

(UPDATE 11.03) Ianukovici susține o conferință de presă la acest moment. Jurnaliștii au fost preveniți că NU sunt acceptate întrebările adresate către fostul președinte.


Cazaci sârbi naționaliști (fasciști) pro-ruși


("Autoapărarea" care a "eliberat" o bază militară a Ucrainei de militari ucraineni)

(UPDATE 09.42) 20 de mii de paznici vor supraveghea granița și vor asigura ordinea la frontieră. Anunțul a fost făcut de către ministrul de interne, Arsen Avakov, pe pagina sa de Facebook. Astăzi în Rada Supremă va fi înregistrat un proiect de lege în acest sens, iar în următoarele zile 20 de mii de oameni vor fi chemați pentru a supraveghea granița.

(UPDATE 09.01) Potrivit informațiilor, din diferite părți ale Crimeei, are loc permutarea trupelor rusești. Pe șoseaua din raionul Vladislavovca spre partea de nord a regiunii se deplasează o coloană de 80 de mașini de mare tonaj.

În același timp o coloană din 85 de unițăți de tehnică a virat spre Evpatoria cu direcția Simferopol. Din această coloană fac parte 5 TIR-uri, 5 TAB-uri, iar celelalte sunt mașini de mare tonaj.

(UPDATE 08.48) Ucraina în cifre / Irina Bekeşkina – sociolog:
Pentru independenţa Ucrainei şi a unei bune relaţii cu Rusia: Ucraina - 68% / Rusia – 59%.
Pentru unirea celor două state: Ucraina – 12 %.

Despre Referendumul din Crimeea: “Un referendum cu pistolul la ceafa va da rezultaul aşteptat”. În acest moment pentru Unirea cu Rusia zona Est are urmatoarele procentaje: Crimeea - 41%, Doneţk – 33%.

În legătură cu UE şi Uniunea Vamală: pentru UE – 46% / pentru UV – 35 %.

(UPDATE 08.43) Duma Federației Ruse va dezbate pe 21 martie dacă "lipsesc" Crimeea de Federația Rusă. Proiectul de lege va stabili condițiile de alipire la Federația Rusă a noilor teritorii. Alipirea noilor teritorii ar putea fi realizată în baza legilor constituționale federale.

(08.15) Cel de-al patru-lea președinte al Ucrainei, Victor Ianukovici va susține astăzi la ora 11 o conferință de presă. Evenimentul va avea loc la Rostov-pe-Don, unde fostul șef al statului vecin a susținut și prima cponferință.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, Ianukovici va vorbi la Rostov pe Don, un oraş aproape de graniţa ruso- ucraineană, unde a mai ţinut o conferinţă de presă în 28 februarie, refuzând să recunoască demiterea să şi fără a cere ajutor militar Rusiei. Moscova a declarat că această cerere a fost făcută la dată de 1 martie.

În timp ce Kievul condamnă "agresiunea" şi cere ajutorul Statelor Unite în acest conflict fără precedent de la sfârşitul Războiului Rece, Rusia a anunţat luni că va prezenţa "propriile propuneri" occidentalilor pentru " a aduce situaţia în cadrul dreptului internaţional".

Şeful diplomaţiei ruse Sergei Lavrov nu a detaliat aceste propuneri, dar a apărut că respinge ideea unui "grup de contact" avansată de cancelarul german Angela Merkel şi de preşedintele american Barack Obama.

În propunerile occidentalilor, "totul a fost formulat în sensul unui presupus conflict între Rusia şi Ucraina", a declarat Lavrov, insistând asupra faptului că noile autorităţi ucrainene au dat o "lovitură de stat".

Rusia refuză categoric să recunoască orice legitimitate a noilor lideri pro-occidentali din Ucraina, ajunşi la putere după trei luni de proteste care au dus la fugă preşedintelui Ianukovici, cu preţul a 100 de morţi în februarie.

 Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
Loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 19:23

BILANT NEGRU în Italia /// 760 de persoane au murit în ultimele 24 de ore/ Bilanțul total se apropie de 14.000

BILANT NEGRU în Italia /// 760 de persoane au murit în ultimele 24 de ore/ Bilanțul total se apropie de 14.000

Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului în Italia se apropie de 14.000, după ce joi, țara a raportat 760 de noi decese în 24 de ore, relatează Reuters. Numărul total al cazurilor confirmate cu coronavirus a ajuns, joi, la 115.242 de la 110.574, câte au fost raportate miercuri.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 19:01

MĂRTURII HORROR / „Nu au medicamente, nu au oxigen” / Acuzații GRAVE la adresa spitalului din Șteva Vodă

MĂRTURII HORROR / „Nu au medicamente, nu au oxigen” / Acuzații GRAVE la adresa spitalului din Șteva Vodă Foto: simbol

„Mama mea este medic în Ștefan Vodă. Mai toți lucrătorii din spitalul raional sunt infectati cu covid-19, inclusiv mama. Lucrătorii infectați au fost internați la Căușeni, după care peste 1 zi au fost întorși toți la Ștefan Vodă în secția de boli...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 18:28

Cât costă o zi în staționar și una în terapie intensivă vs. Cât ne costă o zi din Președinția lui Dodon

Cât costă o zi în staționar și una în terapie intensivă vs. Cât ne costă o zi din Președinția lui Dodon

„Costul mediu al unei zile de tratament în staționar este de 2 255 lei, iar în terapie intensivă – 5 300 de lei. Pacienții stau nu o zi în spitale. Am văzut multe dezbateri dacă trebuie să procurăm polița sau nu. Toți care locuiesc în R. Moldova și...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 17:12

UN NOU RECORD / O persoană a decedat azi (șase în total) / + 82 de persoane testate pozitiv ASTĂZI / Bilanțul total a ajuns la 505 de infectați

UN NOU RECORD / O persoană a decedat azi (șase în total) / + 82 de persoane testate pozitiv ASTĂZI / Bilanțul total a ajuns la 505 de infectați

82 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirusul de tip nou în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore. Anunțul a fost făcut de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 17:07

VIDEO / Accident rutier ȘOCANT în centrul CHIȘINĂULUI

VIDEO / Accident rutier ȘOCANT în centrul CHIȘINĂULUI

Accident cumplit în centrul capitalei. O mașină a fost făcută țăndări iar pasagerul care se afla în vehicul a zburat peste geamul mașinii.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 17:05

BILANȚ NEGRU în Marea Britanie. Numărul deceselor crește vertiginos în Regatul Unit / 569 de morți de CORONAVIRUS în ultimele 24 de ore

BILANȚ NEGRU în Marea Britanie. Numărul deceselor crește vertiginos în Regatul Unit /  569 de morți de CORONAVIRUS în ultimele 24 de ore

Bilanțul epidemiei de coronavirus în Marea Britanie se apropie de 3.000 de morți, după ce autoritățile au anunțat 569 de morți în ultimele 24 de ore, informează The Independent.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 16:32

PRIORITĂȚI SOCIALISTE / Dodon și Chicu ARUNCĂ peste MILIOANE pentru a repara un monument sovietic

PRIORITĂȚI SOCIALISTE /  Dodon și Chicu ARUNCĂ peste MILIOANE pentru a repara un monument sovietic

Se pare că nici pandemia și nici starea de urgență nu sunt motive suficient de puternice pentru a le determina pe autorități să renunțe la ideea de a repara Complexul Memorial Eternitate. După ce pe 20 ianuarie premierul Ion Chicu declara că până la 9 mai 2020 Complexul va fi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 16:27

Rețete de salate pentru Paști 2020

Rețete de salate pentru Paști 2020

 Chiar daca de pe masa de Pasti a romanilor nu lipsesc preparatele traditionale de miel si salatele au inceput incet, incet sa-si faca aparitia. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 15:42

Coronavirus în lume: Peste 26% din cei morți în Spania din cauza coronavirusului sunt bătrâni din aziluri

Coronavirus în lume: Peste 26% din cei morți în Spania din cauza coronavirusului sunt bătrâni din aziluri

950 de oameni au murit într-o singură zi de Covid-19 în Spania. Este cel mai mare număr de decese înregistrat într-o singură zi, la nivel mondial. Cel puțin 2.170 de bătrâni aflați într-un azil din Spania au murit din cauza virusului, scrie El...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 15:42

RUȘINOS / Batrîncea: „Prin lipsa majorității s-a demonstrat voința deputaților și legile au intrat automat în vigoare”

RUȘINOS / Batrîncea: „Prin lipsa majorității s-a demonstrat voința deputaților și legile au intrat automat în vigoare”

Fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă întreaga susținere pentru pachetul de legi pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea, informează TRIBUNA. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 14:58

Guvernul și-a angajat răspunderea pe câteva inițiative CARE NU AU LEGĂTURA cu pandemia: Duty-free, țigări și resurse minerale

Guvernul și-a angajat răspunderea pe câteva inițiative CARE NU AU LEGĂTURA cu pandemia: Duty-free, țigări și resurse minerale

Potrivit deputatului Deputații PAS au declarat că în prevederile proiectului de lege, pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului sunt mai multe decizii  care nu au legătură cu răspândire viruslui în Republica Moldova. Igor Grosu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 14:35

Cele mai dubioase feluri de mâncare pe care le-au făcut oamenii în izolare

Cele mai dubioase feluri de mâncare pe care le-au făcut oamenii în izolare

Restaurantele sunt închise, iar supermarketurile sunt aprovizionate constant. Ți-ar plăcea să iei ceva la pachet, dar de când cu carantina, nu e recomandat. „Lasă că fac eu un orez cu legume care să mă țină trei zile.” După două săptămâni în...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 14:34

Coronavirus. Comuniștii din China au aprobat un tratament cu bilă de urs pentru Covid-19

Coronavirus. Comuniștii din China au aprobat un tratament cu bilă de urs pentru Covid-19

China a aprobat folosirea bilei de urs pentru a trata pacienții critici cu coronavirus, în timp ce asociațiile pentru ocrotirea mediului și a animalelor critică operațiunea care prevede imobilizarea animalelor în cuști, pentru ca oamenii să perforeze cu ajutorul unui cateter...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 14:30

Patru pași de bun simț pe care să-i urmezi în carantina de coronavirus

Patru pași de bun simț pe care să-i urmezi în carantina de coronavirus

 Mâncare și apă La fel ca în orice situație critică, e important să îți faci provizii de mâncare și apă. În caz de epidemii, experții sugerează să ne facem rezerve pentru două săptămâni, ceea ce înseamnă aproximativ 3,7 litri de apă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 14:12

COVID-19 / Contaminări grave în cartierele ultra-ortodoxe din Israel

COVID-19 / Contaminări grave în cartierele ultra-ortodoxe din Israel

 În Israel, sunt înregistrate în mod oficial în jur de 5600 de cazuri de contaminare cu Covid-19 şi 21 de decese. Premierul Benjamin Netaniahu anunţă punerea în carantină pentru două săptămîni, în hoteluri rechiziţionate pentru acest scop, a...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 13:59

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

(VIDEO) Scandal: „Rușine, domnule Chicu...”! Parlamentul nu a avut cvorum pentru a audia proiectul pentru care și-a asumat Guvernul răspunderea

Ședința extraordinară a Parlamentului programată pentru azi, 2 aprilie, nu va fi, pentru că nu a avut cvorum. Deputații PSRM și PDM nu s-au prezentat în plen, fiind doar deputații din fracțiunile PPDA și PAS, și reprezentanții grupului parlamentar „Pro Moldova”. Urma...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 13:58

Medicii din Italia experimentează noi tratamente în lupta cu coronavirusul

Medicii din Italia experimentează noi tratamente în lupta cu coronavirusul

Peste 13.000 de persoane au murit în Italia din cauza pandemiei de coronavirus. În același timp, însă, aproape 17.000 de persoane s-au vindecat. În lupta cu noua boală, medicii caută și experimentează noi tratamente de multe ori cu rezultate încurajatoare....

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 13:41

PSIHOZĂ SOCIALISTĂ / Consilierul lui Dodon sugerează că cei din diaspora INTENȚIONAT vor să mărească numărul infecțiilor cu coronavirus

PSIHOZĂ SOCIALISTĂ / Consilierul lui Dodon sugerează că cei din diaspora INTENȚIONAT vor să mărească numărul infecțiilor cu coronavirus

 Unul dintre consilierii lui Igor Dodon a explicat de ce sunt nevoie de obstacole față de revenirea cetățenilor moldoveni acasă. Potrivit lui Ernest Vardanian, statul trebuie să pună obstacole în calea revenirii moldovenilor acasă pentru a nu permite infectarea populației cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 13:33

ALERTĂ /// Secţia pulmunologie a Spitalului Raional din Edineţ a fost ÎNCHISĂ, iar angajații - plasați în CARANTINĂ

ALERTĂ /// Secţia pulmunologie a Spitalului Raional din Edineţ a fost ÎNCHISĂ, iar angajații - plasați în CARANTINĂ

Secţia pulmunologie a Spitalului Raional din Edineţ a fost închisă, iar 16 cadre medicale au fost plasate în carantină. Asta după ce medicii au intrat în contact cu pacientul, care a murit acum două zile, din cauza COVID-19.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 13:25

Asistentă hărţuită de vecini pentru că lucrează la Boli Infecţioase: „Mi-au aruncat clor pe uşa apartamentului”

Asistentă hărţuită de vecini pentru că lucrează la Boli Infecţioase: „Mi-au aruncat clor pe uşa apartamentului”

Mihaela Moga Pal (44 ani) lucrează la cel mai important spital din Galaţi în care sunt trataţi bolnavii cu COVID-19 şi spune că vecinii ei, din blocul unde locuieşte de circa 20 de ani, au o atitudine ostilă de neimaginat.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 2 Aprilie 2020, ora: 13:08

”Pregătiți-vă, urmează noi schimbări majore!” 30 de experți, 30 de previziuni despre cum coronavirus va schimba lumea

”Pregătiți-vă, urmează noi schimbări majore!” 30 de experți, 30 de previziuni despre cum coronavirus va schimba lumea

Pentru foarte mulți americani, dar și pentru întreaga lume, dimensiunea crizei provocate de coronavirus este similară celor provocate de atentatele din 9 septembrie 2001 sau de criza financiară din 2008; evenimente care au schimbat fundamental societățile, de la modul în care...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)