Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 11:06
Abonamente

Moldova 25 August 2013, ora 06:13    Din editia print

(OMUL SĂPTĂMÂNII) Emilia Budeanu Luptătoare, campioană mondială

Marime Font

Foto: Sursa: vk.com
 
 
 

S-a născut în anul 1993. A absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv. 

Acolo a început să se antreneze la lupte libere la vârsta de 10 ani. Fiind supravegheată de antrenorul Petru Marta, Emilia a reușit să atingă culmile succesului încă de la primii pași călcați pe salteaua de luptă.

A participat la multe campionate naționale și internaționale, dar prima medalie a câștigat-o în anul 2007, în Belarus, de unde s-a întors cu aurul.
De-a lungul anilor, a reușit să se înscrie într-o serie de mențiuni sportive ca: Top zece la campionatele europene şi mondiale de lupte libere în anii 2011 şi 2012. A fost de şase ori campioană a Republicii Moldova între anii 2008-2013. Emilia declara în presă că își vede viitorul în R. Moldova și vrea să devină antrenoare. A refuzat un șir de oferte din străinătate, chiar și aceea de a merge și a-și continua studiile în Azerbaidjan. În prezent, este studentă în anul ll la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport.Anul curent, a ocupat locul doi la Campionatul European de Lupte din Macedonia şi locul întâi la Turneul Internaţional „Invită Nicolae Oriol“ (2013). Săptămâna trecută, Emilia a câștigat medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte din Bulgaria. Cu acest prilej, TIMPUL o felicită și îi urează realizări frumoase în continuare! 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md