Pizza, astăzi atât de cunoscută tuturor, este un preparat cu o istorie îndelungată. Deşi mâncăruri asemănătoare erau gătite şi consumate încă din era neolitică, ce a condus la apariţia reţetei de pizza pe care noi o ştim a fost aducerea roşiilor din America pe galerele europene, în secolul al XVI-lea.
La început se credea că roşiile erau otrăvitoare, dar încet-încet acestea au intrat în obiceiurile de consum ale europenilor, iar în secolul XVIII sosul de roşii a început să fie folosit că şi topping pentru pizza.
În acele vremuri, pizza era o mâncare a săracilor, fiind consumată cu precădere în zona oraşului Napoli, în Italia. Blatul era acoperit cu sos de roşii, ulei de măsline, mozzarella, usturoi, busuioc, oregano sau peste. Pizza se vindea trecătorilor, la tarabe, în aer liber. În 1830, prima pizzerie din Napoli, a început să vândă pizza în cadrul unui restaurant. Popularitatea preparatului a început să crească şi prin intermediul turiştilor care vizitau Napoli şi care doreau să încerce acest fel mâncare.
Cele mai populare feluri de pizza în Italia, erau pe atunci, şi au rămas până astăzi, Pizza Marinată şi Pizza Margherita. Pizza Marinată şi-a luat numele de la cele care au preparat-o pentru prima dată - soţiile pescarilor (la marinată = soţie de pescar în italiană).
Rețeta
Ingrediente
Aluat pentru pizza sau pâine sos de tomate oregano,busuioc usturoi pudra sare,piper 1 lingură ulei de măsline extra virgin cârnaţi caşcaval
Mod de preparare
Pizza la tigaie este o reţeta de pizza deosebită. Pentru această reţeta culinară trebuie să folosiţi aluat pentru pizza sau pâine. Se întinde o foaie rotundă pentru pizza. Se pune în tigaie şi se acoperă cu capacul.
Se ţine cam 4 minute şi se întoarce pe partea cealaltă.
Se întinde sosul făcut din pastă de tomate, oregano, busuioc, usturoi pudra, sare, piper şi uleiul de măsline.
Se aşează feliile de cârnaţi şi apoi caşcavalul ras. Se acoperă şi se mai ţine cam încă 4 minute.
sursa: culinar.ro
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul