(TIMPUL 8 OCTOMBRIE 2013) Familia Regală a fost împiedicată să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare. Principesa Margareta a României - urmașa lui Ștefan cel Mare

publicat în Actualitate pe 8 Octombrie 2015, 07:30

Opt simpatizanţi comunişti au blocat astăzi calea principesei Margareta şi principelui Radu din România, care au venit la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău pentru a depune flori. Principesa Margareta a României e urmașa lui Ștefan cel Mare.

Ascendența până la Ștefan cel Mare a Prințesei Margareta a RomânieiMargareta (Musata) – Roman I – Bogdan (fratele lui Alexandru cel Bun, nu a domnit) – Bogdan II – Stefan cel Mare – Petru Rares – Maria – Ieremia Movilă - Maria (casatorita cu Stefan Potocki, voievod polonez) – Anna – Marya – Anna (casatorita cu Rafael Leszczynski) – Stanislas I (Rege al Poloniei) – Maria Leszczynska (casatorita cu Regele Frantei, Ludovic al XV-lea) – Louise-Elisabeth de France (casatorita cu Philippe de Bourbon-Parme, al doilea fiu al regelui Filip al V-lea al Spaniei) – Ferdinand de Bourbon-Parme - Lodovico (Print de Parma) - Carlo Lodovico II (Print de Parma) – Carol al III-lea (Duce de Parma) – Robert I de Bourbon-Parme – René de Bourbon-Parme – Ana (Regina a României) – Margareta a României

„Ștefan cel Mare a fost Mușatin!”, urlau idioții anti-români, (nici măcar anti-monarhiști – sunt departe de ei astfel de noțiuni!), împiedicând-o pe prințesa Margareta să depună flori la statuia lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului, fără să știe – idioții – că o au în față pe urmașa directă a domnitorului moldovean, numele căruia îl invocă mereu când îi apucă strechea anti-românească.

Opt idioți! Oricât de „moldovani”, comuniști sau patrioți s-ar crede!

Dar statul?! Republica Moldova?!

Atitudinea ambasadorului României, în situația în care acesta putea să apeleze la autorități pentru asigurarea desfășurării fără incidente a ceremoniei, mai poate fi înțeleasă. Lazurcă e în definitiv reprezentantul unui stat condus de un partid antimonarhic declarat. (Fapt care oricum nu poate fi o scuză, prințesa Margareta și soțul ei fiind, indiferent de titluri, cetățeni români!)

Ce șochează cu adevărat – da, Republica Moldova mai poate șoca – e atitudinea autorităților moldovene!

Nici măcar un singur reprezentant al forțelor de ordine – un polițist, un carabinier – care să asigure buna desfășurare a depunerii de flori!

S-or fi temând și Leancă și Timofti și Chirtoacă (culmea, recent decorat de Casa Regală!) de etichetări monarhiste!

Or electoratul moldovenesc este de-a dreptul pornit contra Familiei Regale a României, iar revendicarea „tronului” Republicii Moldova de către Rege și moștenitorii săi – o realitate atât de evidentă că nici măcar primarul Chișinăului, șef de partid declarat pro-românesc, nu a riscat să-și trimită subordonații sau simpatizanții (că de polițiști a și zis că nu le poate da ordine) să-i țină la distanță pe idioții urlători ai „republicii moldovenești”…

Motivele acestei „scăpări” sunt clare și de o parte și de alta a „eșichierului” politic!

Relația Chirtoacă-Băsescu și atitudinea ultimului față de Regele Mihai sunt cunoscute tuturor.

Iar zgarda rusească cu care sunt prinse celelalte partide de la guvernare, e strânsă și mai tare când vine vorba de România sau români, fie ele partide „pragmatice”, „centriste” sau banal „pro-europene”.

Și când îmi amintesc cu câtă slugărnicie l-au însoțit „conducătorii” moldoveni pe simplul cetățean străin Chiril în hoinăreala acestuia prin Moldova…

Simpatizanţii comunişti, îmbrăcaţi în haine închise la culoare, le-au interzis reprezentanţilor Casei Regale să depună coroana de flori în faţa Monumentului lui Ştefan cel Mare, aşa cum fac toţi cei care vin să se închine Domnitorului.

Simpatizanţii comunişti au scandat: „Prinţul român în Moldova e străin!”, „Trăiască şi-nflorească Republica Moldovenească!” şi „Afară din Moldova!".

Cu toate acestea, principesa Margareta şi principele Radu din România s-au închinat la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi au pus coroana de flori mai într-o parte, pentru că în mijlocul construcţiei arhitectonice se aflau activiştii comunişti.

Principesa Margareta a României şi soţul ei, principele Radu, se află într-o vizită în Moldova. între 7 şi 10 octombrie. Reprezentanţii Casei Regale vor merge în mai multe localităţi din ţară. Totodată, ei au vizitat Academia de Ştiinţe a Moldovei şi câteva instituţii de învăţământ.citește mai departe aici și aici