Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 21:21
Abonamente

 
 

Actualitate 9 Iunie 2016, ora 07:43

(TIMPUL 9 iunie 2013) Constantin Tănase:Natalia Gherman, de la Externe, „o blondă” care nu-i Elena Udrea

Marime Font

„O blondă”, așa se intitula un articol apărut în cotidianul bucureștean „Gândul” pe 19 octombrie 2010, semnat de cunoscutul ziarist Cristian Tudor Popescu. 

Reproduc, cu mici prescurtări, acest articol nu înainte însă de a-i face cititorului următoarea mărturisire.

Am auzit recent un banc cam macabru.
- Ce-i lipsește poporului belarus ca să fie liber și fericit?
- Un lunetist bun.
Mă gândesc ce-i lipsește moldoveanului ca să fie liber și fericit. (Asta în cazul când acest popor vrea să fie liber și fericit). Am scris în mai multe rânduri că noi, moldovenii, avem inteligență, dar nu avem caractere. Or, un om deștept, dar fără caracter, - mă refer în cazul de față la domeniul politic - nu aduce niciun folos țării. Dimpotrivă.Ceea ce se întâmplă în ultimii ani în R. Moldova confirmă pe deplin această teză. Deși au cam dispărut din primul eșalon al politicienilor de la Chișinău cei din școala de partid făcută la Harkov, deși tot mai insistent își fac loc politicienii cu școli făcute în România sau prin alte țări care, bineînțeles au mai multă carte și sunt mai inteligenți, lucrurile merg prost, poate chiar mai prost decât pe timpul celor cu studii sovietice.

Din cele câte s-au întâmplat recent la Chișinău au fost găsiți vinovați ba Plahotniuc, ba Filat, ba Ghimpu, ba Lupu... Ei bine, aceștia sunt păpușari, sforari, panglicari ș.a.m.d. Dar de ce nu spunem nimic despre ceata de voinici din parlament – slugile poporului! – care s-a lăsat atât de ușor mânată, votând la comandă? Unde le-a fost demnitatea și principialitatea, de ce nu au dat dovadă că au caracter? Apropo, în acele (recente) vremi tulburi, parlamentul era moderat de o doamnă, tot blondă, care n-a făcut școala de partid la Harkov, are studii noi, și nici pe departe nu seamănă a fi lipsită de inteligență. E vorba de Liliana Palihovici sub bagheta căreia fosta majoritate parlamentară a votat la pachet legi anticonstituționale pe care apoi, Curtea Constituțională, a fost nevoită să le anuleze. 

Textul integral în găsiți aici

Un articol de: Constantin Tănase
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md