Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:33
Abonamente

Spectacole 23 Septembrie 2013, ora 11:49

(VIDEO) NETNAKISUM, trei fete care vor da startul Festivalul Ethno Jazz 2013

Marime Font

 
 
 

Startul Festivalului Ethno Jazz 2013 îl va da trupa muzicală austriacă, Netnakisum.

Cele trei tinere care formează trupa compun un gen de muzică care pendulează între muzica populară nouă și cea a „lumii”, cu o varietate de influențe din clasică, pop, rock și jazz.

Trupa a fost fondată în anul 2004 de către vioriștii Hermann Härtel, Magdalena Zenz, violonista Marie-Theres Hartel și de violoncelistul Linde.
În scurt timp după lansarea lor au început să fie invitați la festivaluri internaționale în Germania și Bruxelles. În 2006, Hermann Härtel a părăsit trupa, iar Johanna Kugler l-a înlocuit. Netnakisum au susținut numeroase spectacole atât în Austria cât și în Irlanda, Germania, Italia, Elveția, Malta și Portugalia.Albumul lor de debut a fost lansat în 2007, iar peste doi ani a urmat albumul „Nutville”. Ulterior plecării vioristei Kugler, în noiembrie 2010, Netnakisum au interpretat pentru prima dată melodia „Misterul de Alpenstube” pe o piesă de teatru, care a fost lansată în aprilie 2011 pe CD-uri și DVD-uri.
Au avut, de altfel, turnee în China, Statele Unite ale Americii, Algeria, Anglia, Slovacia, Italia, Elveția, Germania, Spania, Suedia și Irlanda. În 2012 Netnakisum a avut o colaborare cu trompetistul Matthias Schriefl.

„Indrăznețe, amuzante și extrem de incitante! Ce mai poți cere unor muzicieni extrem de talentați?! Asta e Netnakisum – sunt virtuoase, admirabile!”, spune Züricher Oberländer. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md