Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 18:30
Abonamente

Actualitate 28 August 2018, ora 18:15

(VIDEO) Protestatarii „pro-europeni” ai Maiei Sandu îi atacă cu butelii pe Eurodeputați

Marime Font

Protestatari violenți aduși duminică de Maia Sandu și Andrei Năstase în Piața Marii Adunări Naționale i-au atacat cu butelii și i-au stropit cu apă pe oficiali de la Bruxelles, importanți politicieni europeni, veniți la un miting pașnic în susținerea primarului de Orhei Ilan Șor. Provocatorii i-au atacat chiar în moment ce unul din liderii politici ai Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni ținea un discurs de susținere a Republicii Moldova și a poporului său. „Aceasta este adevărata față a „pro-europenilor” Sandu și Năstase”, susțin reprezentanții Partidului ȘOR.

Incidentul s-a produs chiar în momentul în care directorul executiv al Alianței Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ACRE), una din cele mai importante forțe politice din UE, al cărei membru este Partidul Politic "ȘOR", Richard Milsom, îi încredința pe cei peste 10.000 de susţinători ai lui Ilan Șor din PMAN că Republica Moldova și cetățenii săi au prieteni puternici în Europa. Un protestatar a aruncat cu o butelie plină în politicianul european, care a fost nevoit să se ferească.

 


Vicepreședinta Partidului ȘOR, Marina Tauber a arătat că astfel Maia Sandu și Andrei Năstase arată cât e pro-europeni sunt. „Să vadă europarlamentarii cum sunt tratați. Altceva nu puteți, decât cu butelii? Arătați Europei cum sunteți voi - mincinoși, fricoși, fără educație”, a declarat Marina Tauber.Totodată, ea a menționat că Partidul ȘOR tot are reprezentanți și susținători în UE și Parlamentul European, care vor arăta care este adevărata stare de lucruri în Republica Moldova, nu așa cum încearcă să-i convingă politicieni precum Sandu și Năstase. „Să știți că noi avem susținători care vor merge în Parlamentul European și vor arăta ce reprezintă Maia Sandu și Năstase în Republica Moldova. Rușine Maia Sandu, rușine Năstase, la gunoi! Și toate minciunile pe care le povestesc la Bruxelles au luat sfârșit. Și noi avem oameni care ne reprezintă și vor povesti ce se întâmplă în Republica Moldova”, a adăugat Marina Tauber.

Dar și discursul său a fost întrerupt de o nouă butelie aruncată de provocatori.

Este de menționat că întreaga acțiune organizată duminică de susținătorii lui Ilan Șor a fost însoțită de provocări și de tentative de violențe. Chiar în debutul acesteia, susținători ai Maiei Sandu și Andrei Năstase au aruncat cu apă în președintele de onoare al Partidului ȘOR, Valeri Klimenko și în Marina Tauber și au încercat să-i provoace la altercații de protestatarii pașnici. Organizatorii acțiunii i-au îndemnat însă pe susținători să nu se lase provocați.
 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md