Astăzi 20 Iunie 2019, Joi - Ultima actualizare la 19 Iunie 2019
Abonamente

Politică 20 Ianuarie 2016, ora 18:32

(VIDEO ÎN DIRECT) Poliția a dispersat mulțimea care protestează în continuare. 13 persoane au fost rănite

Marime Font

Manifestanţi care protestează împotriva învestirii noului guvern au înconjurat Parlamentul şi nu le permit deputaţilor să iasă din clădire.

23:40 Parlamentul de la Chișinău e în întregime sub controlul poliției, după evacuarea protestatarilor din clădire, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă, ministrul interimar de interne Oleg Balan. Balan a mai spus că 13 persoane au fost rănite în cursul altercațiilor dintre protestatari și forțele de ordine din cursul zilei de miercuri, cinci protestatari și opt polițiști.

22:30 Protestatarii continuă să se afle în spatele Parlamentului. În apropierea clădirii oamenii au aprins un rug să se încălzească. 


21:05 Reacția MAE de la București: „Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău”.

20:55 Șeful interimar al Inspectoratului General de Politie, Gheorghe Cavcaliuc, spune că situația de la Parlament este sub control.

20:48 Statele Unite îndeamnă protestatarii și poliția din Chișinău să păstreze calmul și să fie rezervați. Noi chemăm toate părțile să se abțină de la acțiuni care ar încuraja sau provoca violență. Noi deasemenea îndemnăm autoritățile sa se întâlnească imediat cu protestatarii și să abordeze ingrijorarile lor într-un mod deschis și transparent.

20:45 Chiril Moțpan, lider al Platformei Demnitate și Adevăr, a ieșit cu capul însângerat.

20:41 - Poliția a primit întăriri, s-a regrupat și încearcă să disperseze mulțimea.

20:22 Continuă îmbrâncerile între protestatari și poliție. Șase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma protestelor organizate astăzi în jurul Parlamentului. Aceștia au suferit diferite traumatisme ușoare.

20:17 Deputații care au votat pentru învestirea Guvernului Filip au fost scoși din Parlament printr-o galerie secretă, susține Maria Ciobanu, parlamentar PLDM.

20:13 Circulația rutieră este blocată pe Bulevardul Ștefan cel Mare între B. Bodoni și P. Movilă. Sunt observate grupuri mari de polițiști care merg spre Parlament din mai multe direcții.

20: 05 Un număr mare de polițiști se îndreaptă spre zona din apropierea Parlamentului.

Noi informații de la polițiștii care stau acum în jurul Parlamentului. Deputații, miniștrii, politicienii au fost îmbră... Posted by Vitalie Cojocari on Wednesday, 20 January 2016

19:55: Și Igor Dodon și Renato Usatîi s-au alăturat protestului organizat de platforma DA, îndemnând la calm. 

UPDATE 19:45 Mulțimea a reușit să treacă de poliția baricadată și a intrat în Parlament. O altă baricadă a oprit protestatarii după cea de-a doua ușă. Mulțimea a făcut un cori­dor prin care le per­mit poli­țiș­ti­lor să pără­sească Par­la­men­tul. Lumea strigă „Nu loviți poli­ția”.

  


UPDATE 19:32 Poliția cedează mulțimii. Câțiva polițiști au fost scoși din baricate. UPDATE 19:25 Protestatarii înaintează câte puțin peste polițiștii baricadați care fac câțiva pași înapoi. Mulțimea scandează ”Unire moldoveni”.

UPDATE 19:15 Polițiștii au anunțat că Andrei Năstase se află în aceste momente în interiorul Parlamentului și duce tratative. Organele de forță care au baricadat intrarea în Parlament au rugat protestatarii să deblocheze intrarea și să nu provoace violență.

UPDATE: 19:12 Manifestanții scandează „Parlamentul e al nostru”

UPDATE 19:05 Unul dintre protestatari s-a adresat poliției care țin baricadele să iasă de bună voie afară, altfel, vor fi scoși câte unul.

UPDATE 18:50 Protestatarii folosesc spray-uri pentru a înainta în Parlament. Polițiștii au măști.

UPDATE 18:45 Protestatarii au trecut de prima ușă a Parlamentului. Polițiștii stau baricadați în interior și nu le permit să treacă mai departe. Oamenii scot câte un polițist afară după ce îi dezarmează de scuturi. 

UPDATE: 18:30 Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a venit la intrarea în Parlament cu o vuvuzea și încearcă să calmeze spiritele și să convingă protestatarii să nu vandalizeze clădirea. „Nu aveți ce intra înăuntru. N-are rost să intrăm acolo”, zice Năstase. Oamenii, însă, strigă: „Noi suntem puterea” și „Jos, Plahotniuc!”. UPDATE 18.15): Din Parlament sunt aruncate afară mape cu foi, bastoane ale polițiștilor și bucăți de mobilă.

UPDATE: 18:12 -  Protestatarii au spart ușa din spate al Parlamentului, iar polițiștii stau baricadați la intrare. Manifestanții încearcă să intre în clădirea peste baricade. 

UPDATE 17:50 - Deputații și miniștrii se află în interiorul Parlamentului, informația este oferită pentru TIMPUL de surse sigure. 

UPDATE 17:50 - Protestatarii au reușit să rupă cordonul de polițiști forțînd ușa din spate a Legislativului, dar nu au intrat în clădire. Manifestanții scandează „Nu cedăm”

UPDATE 17:40 - Protestatarii încearcă să forțeze intrarea din spate a clădirii Parlamentului. În aceste momente au loc altercații între scutieri și protestatarii care scandează ”Noi suntem poporul ””Jos mafia”, ”Jos hunta”.

UPDATE 17.01: Protestatarii scandează ”jos mafia”. Sute de polițiști au format un cordon în jurul clădirii Parlamentului pentru a nu permite deputaților să iasă din clădire. Protestatarii aruncă cu pietre în polițiști.

UPDATE 17:30: Mulțimea forțează cordonul de polițiști.

Oamenii şi scandează „Noi suntem poporul”, „Ruşine” , „Alegeri” şi „Hoţii” . Protestatarii poartă drapele.

Protestatarii au înconjurat clădirea forului legislativ. Aceştia au declarat că nu le vor permite deputaţilor să iasă din sediul Parlamentului „în semn de protest faţă de deciziile luate”.

Nu trebuie să le permitem să iasă din Parlament. Nu ne ducem nicăieri. Stăm aici”, a declarat consilierul socialist Ion Ceban.

Un protestar este reținut de polițiști.
Ședința parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniștri au votat 57 de parlamentari.

'Mulțumesc colegilor din Partidul Democrat (PDM) pentru susținere. Mulțumesc colegilor din Partidul Liberal (PL) și grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul, rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău', a declarat Pavel Filip.

Potrivit Constituției Republicii Moldova, șeful statului urmează să numească noul executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii cabinetului de miniștri vor depune jurământul de credință în fața președintelui țării, iar din acel moment noul executiv își începe activitatea oficial.

(UPDATE 16.44) Pavel Filip: Multumesc colegilor din PD pentru susținere. Multumesc colegilor din PL și a grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menține un dialog constructiv cu cei din noua majoritate dar și cu deputații din opoziție. Nu în ultimul rând mulțumesc reprezentanților corpului diplomatic acreditat la Chișinău.

(UPDATE 16.33) Noul Guvern a fost investit cu 57 de voturi ale deputaților.

(UPDATE 16.30) Protest în centrul capitalei


(UPDATE 16.27) Socialiștii și democrații s-au îmbulzit la tribuna centrală. Rugați să își ocupe locurile în sală, Marian Lupu a propus să se treacă peste runda de întrebări răspunsuri, iar Guvernul Filip să fie votat imediat.

(UPDATE 16.20) Socialiștii au blocat tribuna Parlamentului, în timp ce Filip își prezintă planul de guvernare


(UPDATE 16.12) Socialiștii cer o pauză de cel puțin trei ore. 

Batrancea: ”Socialiștii, ca fiind cea mai mare forță din R. Moldova, suntem indignați că aceasta ședință a fost convocată pe furiș. Deputații din nu au fost invitați în ședință și nu au avut posibilitatea tehnică de a veni. Programul nu a fost discutat în fracțiuni, în comisii. Este o abordare criminală, greșită, o modalitate de uzurpare a puterii în Parlament. Deputații trebuie să aibă posibilitatea de a-și exprima poziția. Solicităm din partea fracțiunii de a se lua o pauză de trei ore. În caz contrar, vom recurge la altfel de acțiuni.”

Fiind supusă votului, cererea socialiștilor a fost respinsă.

(UPDATE 16.10) Deputatul Tudor Deliu către jurnaliști: ”Ședința specială parlamentului a fost organizată cu încălcarea prevederilor regulamentului Parlamentului deoarece o sesiune extraordinară poate fi convocată prin depunerea unei cereri cu trei zile înainte de această ședință. Tudor Deliu a mai anunțat că deputații PLDM care nu au participat la formarea guvernului nu vor participa la ședință”.

(UPDATE 16.05) Oleg Reidman: Ședința ar fi trebuit declarată una extraordinară, dar nu specială. Deputații au fost convocați cu doar două ore înainte. Deputaților le-a fost încălcat dreptul de a participa la această ședință și de a-și pronunța punctele de vedere.

Țara este fără guvern atâta timp, se putea de mai așteptat două ore. În plus, trebuiau chemați la Biroul permanent conducătorii comisiilor parlamentare de specialitate.

(UPDATE 16.07) 68 de deputați sunt prezenți la ședința Parlamentului. Potrivit președintelui Parlamentului Andrian Candu, cvorumul este asigurat, iar ședința poate continua. Pe agenda ședinței este inclus doar un subiect, cel de investire a Guvernului. 

(UPDATE16.00) PCRM nu va acorda vot de încredere noului Guvern. ”Ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă părea imposibil. Grupuri de deputați din diferite fracțiuni au fost cumpărate, ca marfă obișnuită, ca pe robi. Spre rușinea noastră, 14 dintre aceștia au fost din fracțiunea noastră și care s-au dus să servească intereselor celor care prin orice metode încearcă să se mențină la putere. Ce vor spune vor spune acești deputați-trădători alegătorilor, rudelor, prietenilor, asta dacă îi vor mai avea alături? Ei au statutul de Iuda pentru totdeauna și nu vor scăpa de aceasă rușine până la sfârsitul vieții”, se menționează în declarația PCRM făcută după Comitetul Central al partidului.Socialiștii și susținătorii lui Renato Usatîi, precum și cei ai Platformei DA au anunțat proteste în preajma Parlamentului pentru a bloca formarea noului Guvern. 

Consiliul Marii Adunări Naţionale a lansat un apel la mobilizare, după ce la ultimul protest din PMAN s-a decis ca în ziua în care se va examina învestirea Guvernului PD, Parlamentul să fie înconjurat de protestatari.

Reamintim că, Pavel Filip a fost desemnat pentru funcţia de premier imediat după ce Ion Păduraru şi-a depus mandatul, motivând că nu doreşte să aibă o confruntare cu majoritatea parlamentară. Tot mai mulţi experţi, printre care şi analistul politic Vladimir Socor, spun că nominalizarea lui Pavel Filip este o înaintare indirectă a controversatului oligarh Vladimir Plahotniuc. Totodată, analiştii politici şi experţi în dreptul constituţional au afirmat că majoritatea parlamentară, care susţine candidatura Partidului Democrat, nu a fost formată legal. Amintim că Vladimir Plahotniuc a fost înaintat de PD de două ori la funcţia de premier, însă preşedintele nu l-a desemnat din cauza suspiciunilor privind integritatea acestuia.

(Știrea se actualizează)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 22:30

Un bloc cu nouă nivele s-a prăbuşit la Otaci. Potrivit purtatorul de cuvant ISGU, 48 de familii au fost evacuate.

( ) Citeşte tot articolul

Externe 19 Iunie 2019, ora: 19:33

ULTIMA ORĂ /// Duma de Stat a PERMIS eliberarea pașapoartelor rusești în regiunea transnistreană

ULTIMA ORĂ /// Duma de Stat a PERMIS eliberarea pașapoartelor rusești în regiunea transnistreană Din editia print

Duma de Stat ar putea decide în curând eliberarea pașapoartelor rusești în Transnistria printr-o metodă simplificată, a declarat un deputat din partea partidului Rusia Unită, Alexander Iaroșciuk, în cadrul unui interviu televizat, transmite Ria.ru. 

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 19 Iunie 2019, ora: 18:33

Cine sunt suspecții în prăbușirea zborului MH17: "Trăgătorul", ex-colonel FSB, „Posacul”, suspectat de legături cu GRU, "Vipera", fost ofițer al Armatei Rusiei și ucraineanul Leonid Harcenko, supranumit "Cârtița"

Cine sunt suspecții în prăbușirea zborului MH17: "Trăgătorul", ex-colonel FSB, „Posacul”, suspectat de legături cu GRU, "Vipera", fost ofițer al Armatei Rusiei și ucraineanul Leonid Harcenko, supranumit "Cârtița"

Patru lideri ai separatiștilor din estul Ucrainei în momentul prăbușirii zborului MH17, printre care un un comandant de război, au fost desemnați de echipa internațională de anchetatori drept suspecți în această strategie, scrie AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 18:30

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar include și Loganul electric

Dacia anunță noi modele. Vor apărea în 2020 și ar include și Loganul electric

Dacia anunță noi modele pentru anul viitor și e, poate, o veste bună, în cazul în care te-ai plictisit de actualele modele care primesc doar mici modificări de design. Printre noile modele s-ar putea număra și Logan electric, deci n-ar fi deloc rău pentru compania...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 18:03

Ambasada Rusiei la Bucureşti este IRITATA de declaraţiile ministrului român al Apărării

Ambasada Rusiei la Bucureşti este IRITATA de declaraţiile ministrului român al Apărării

Ambasada Rusei din România a postat pe pagina sa de Facebook un lung mesaj anti-NATO, pornind de la o serie de declaraţii făcute de ministrul român al Apărării, Gabriel Leş, la conferinţa „Black Sea and Balkans Security Forum 2019”, desfăşurată la Constanţa...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 17:17

ULTIMA ORĂ /// Balcanii de Vest: extinderea UE oprită (iar pentru R. Moldova nici o perspectivă)

ULTIMA ORĂ /// Balcanii de Vest: extinderea UE oprită (iar pentru R. Moldova nici o perspectivă)

Dacă Moldova ar primi statutul de candidat prin anii 2020-2030, ar însemna să intre în UE, în cel mai bun caz, undeva spre 2040.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 16:02

Șor a vândut, în luna aprilie, afacerea DUTY-FREE unui om de afaceri bulgar

Șor a vândut, în luna aprilie, afacerea DUTY-FREE unui om de afaceri bulgar

Ilan Șor a vândut 12 magazine duty-free. Compania Dufremol SRL, care a fost principalul operator al magazinelor duty-free din Moldova a devenit proprietatea omului de afaceri bulgar Marko Todorov în luna aprilie a acestui an, scrie Mold-Street.com

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 15:55

Nici ministrul de externe din guvernul Sandu nu crede în șansele acestuia: „Și noi vom eșua”

Nici ministrul de externe din guvernul Sandu nu crede în șansele acestuia: „Și noi vom eșua”

Ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu, nu crede că guvernul condus de Maia Sandu, din care face parte, va fi unul de lungă durată. Popescu este sigur că alegerile anticipate nu vor putea fi evitate. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unei întâlniri cu...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 15:09

Prăbușirea zborului MH17: Anchetatorii publică numele a patru suspecți, trei ruși și un ucrainean. Procesul va începe în Olanda, anul viitor

Prăbușirea zborului MH17: Anchetatorii publică numele a patru suspecți, trei ruși și un ucrainean. Procesul va începe în Olanda, anul viitor

Patru suspecţi urmează să fie judecaţi de crimă, în martie 2020, în Olanda, în cadrul anchetei cu privire la doborârea zborului MH17, în 2014, în estul separatist al Ucrainei, cu o rachetă rusă de tip Buk, au anunţat miercuri familiile victimelor,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 14:56

Solstitiu de vară 2019. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Ce să nu faci niciodată. Tradiții magice

Solstitiu de vară 2019. 21 iunie, cea mai lungă zi din an. Ce să nu faci niciodată. Tradiții magice

Solstitiu de vara 2019. Pe 21 iunie, este solstiţiul de vară în emisfera nordică, adică este cea mai lungă zi din an. Tot atunci, este Ziua Mondială a Soarelui.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:52

ATENȚIE /// Cod Galben de instabilitate atmosferică

Meteorologii au emis, din nou, Cod Galben de instabilitate atmosferică, care a intrat în vigoare la ora 13:00.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 19 Iunie 2019, ora: 13:50

Cum vorbim, cum scriem /// „Inclusiv și” pleonasmul

Cum vorbim, cum scriem /// „Inclusiv și” pleonasmul Din editia print

Pleonasmul este o deficienţă de exprimare care constă în alăturarea unor cuvinte cu acelaşi sens, cum ar fi, de exemplu, sintagma avansaţi înainte, în care a avansa are deja sensul de a înainta, astfel că este suficient să spunem fie avansaţi, fie mergeţi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:35

Igor Dodon, conform legii, nu are dreptul şi nu este membru al vreunui partid, acesta a luat parte, ca de obicei, la şedinţa Consiliului Republican al PSRM

Igor Dodon, conform legii, nu are dreptul şi nu este membru al vreunui partid, acesta a luat parte, ca de obicei, la şedinţa Consiliului Republican al PSRM

Socialiştii în frunte cu Dodon au discutat astăzi la şedinţa Consiliului Republican al PSRM despre situaţia politică din ţară şi despre pregătirile pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:29

Nicolae Eșanu comentează declarația unui deputat ACUM privind CCM: „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac”

Nicolae Eșanu comentează declarația unui deputat ACUM privind CCM: „Iartă-i, Doamne, că nu știu ce fac”

Secretarul de Stat al Ministerului Justiției, Nicolae Eșanu, vine cu o reacție după ce deputatul ACUM, Vladimir Bolea, a declarat în cadrul unei emisiuni televizate că funcția de judecător la Curtea Constituțională ar trebui să fie una pur tehnică.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:27

Analist politic, despre PAS și PPDA: Arată că ești viu, că ceva îți place, ceva – nu! Înțeleg, lor le pare că ei adorm vigilența lui Dodon. Sunt naivi, dacă cred așa – au uitat cu cine au intrat în horă

Analist politic, despre PAS și PPDA: Arată că ești viu, că ceva îți place, ceva – nu! Înțeleg, lor le pare că ei adorm vigilența lui Dodon. Sunt naivi, dacă cred așa – au uitat cu cine au intrat în horă

Deputaţii blocului ACUM au greşit atunci când au refuzat să voteze pentru constituirea unei comisii care să investigheze finanţarea externă a PSRM. De această părere este analistul politic Olga Nicolenco, într-o postare pe Facebook.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 13:25

Kasparov: Belarusul - cel mai probabil următoarea victimă a lui Putin

Kasparov: Belarusul - cel mai probabil următoarea victimă a lui Putin

Președintele rus Vladimir Putin își va continua cu siguranță politica externă agresivă și va încerca să „bage mâna în gât întregii Europe”, crede fostul campion mondial la șah, opozantul rus Garry Kasparov.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 12:55

VIDEO: BUBUITURĂ puternică la Doneţk, oraş ocupat de separatiştii pro-ruși. Care ar fi fost cauza exploziei

VIDEO: BUBUITURĂ puternică la Doneţk, oraş ocupat de separatiştii pro-ruși. Care ar fi fost cauza exploziei

O explozie puternică s-a produs astăzi dimineață în oraşul Doneţk, aflat sub controlul armatei susținute de F. Rusă. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 11:58

Cavcaliuc caută un nume de partid și cere ajutorul cetăţenilor

Cavcaliuc caută un nume de partid și cere ajutorul cetăţenilor

Fostul şef-adjunct al al Inspectoratului General al Poliţiei Republica Moldova, Gheorghe Cavcaliuc, este în căutare de nume pentru partidul pe care intenţionează să-l creeze. După ce ieri şi-a întrebat prietenii şi urmăritorii de pe pagina sa de Facebook dacă să-şi...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 11:18

Ghimpu: „Cetățenii au fost mințiți - PSRM și ACUM au format o alianță pentru patru ani”

Ghimpu: „Cetățenii au fost mințiți - PSRM și ACUM au format o alianță pentru patru ani”

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, are în continuare o atitudine critică față de guvernarea „ACUM” – PSRM. Acesta le reproșează reprezentanților „ACUM” că au cedat socialiștilor instituțiile de forță și, în cele...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 11:13

27 de ani de la bătălia de la Tighina - cea mai VIOLENTĂ confruntare între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă

27 de ani de la bătălia de la Tighina - cea mai VIOLENTĂ confruntare între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă

În aceste zile se împlinesc 27 de ani de la luptele de la Tighina, unde în timpul războiului de la Nistru din 1992, au avut loc cele mai violente confruntări între trupele moldovene și separatiștii transnistreni susținuți de armata rusă.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:42

Unioniștii din Ungheni încep pregătirile pentru alegerile din 20 octombrie

Unioniștii din Ungheni încep pregătirile pentru alegerile din 20 octombrie

La câteva ore după decizia Parlamentului de a stabili data alegerilor locale generale pe 20 octombrie 2019, Mihai Goian, liderul Mișcării Unioniste din Ungheni, a făcut un apel către ”principalii actori politici de pe eșichierul unionist”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:40

America acordă Ucrainei un ajutor MILITAR în valoare de 250 de milioane de dolari

America acordă Ucrainei un ajutor MILITAR în valoare de 250 de milioane de dolari

Pentagonul a anunţat marţi că a acordat Ucrainei un ajutor militar în valoare de 250 de milioane de dolari, menit să consolideze capacităţile navale şi terestre ale acestei țări, informează AFP şi EFE.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:23

Dodon îi recomandă lui Brânzan să se întâlnească de urgență cu șeful Gazprom, Alexei Miller, finanțatorul PSRM

Dodon îi recomandă lui Brânzan să se întâlnească de urgență cu șeful Gazprom, Alexei Miller, finanțatorul PSRM Foto: Șeful statului, alături de finanțatorul PSRM, Alexei Miller (Gazprom)

Șeful statului recomandă funcționarilor de la Ministerul Economiei și conducerii „MoldovaGaz” să se întâlnească de urgență cu șefii de la „Gazprom”, să negocieze un nou contract pentru R. Moldova și să discute despre posibilitatea tranzitării...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Iunie 2019, ora: 10:19

Jurământul de credință ar putea fi depus și la Biroul Consular al României din Ungheni. Deputatul Constantin Codreanu continuă să insiste

Jurământul de credință ar putea fi depus și la Biroul Consular al României din Ungheni. Deputatul Constantin Codreanu continuă să insiste

Președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul Constantin Codreanu, i-a solicitat public, printr-o intervenție live pe facebook, noului Ministru al Afacerilor Externe și al Integrării Europene de la Chișinău, Nicu Popescu, să răspundă...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)