Astăzi 20 Februarie 2018, Marţi - Ultima actualizare la 19 Februarie 2018
Abonamente

Ultima oră 26 Septembrie 2017, ora 09:15

politică(AUDIO) Noi probe că tehnica de sonorizare folosită la protestul PAS-DA a fost furată de la Cricova

Marime Font

Dispariția tehnicii de sonorizare din Casa de Cultură de la Cricova este confirmată de primarul localității, Valentin Guțan, care a anunțat poliția. Asta după ce în presă au apărut informații că echipamentul dat a fost sustras ilegal pentru protestele organizate pe 17 septembrie de Maia Sandu și Andrei Năstase.

Valentin Guțan a anunțat la poliție că alarma nu s-a declanșat, dar tehnica a dispărut din căminul cultural. Ulterior, primarul a negat că tehnica ar fi dispărut și că ar fi depus o cerere la poliție. Redacția noastră a obținut însă înregistrarea apelului primarului.
Faptul că persoanele implicate în această afacere dubioasă au încercat să mușamalizeze totul este confirmat de o serie de înregistrări audio, care ne-au fost trimise pe mail. Din acestea rezultă că activistul Platformei DA Sergiu Cebotari, care a fost responsabil de partea ce ținea de sunet la protest, a discutat personal sau prin alți colegi de partid cu primarul, după care alesul și-a schimbat declarațiile


Totuși, problema lipsei tehnicii audio nu a fost soluționată și Cebotari este luat în furci de oamenii pe care i-a convins să îi ofere ilegal bunurile publice. Este vorba despre un angajat al Casei de Cultură de la Cricova Gheorghe Niță și sora acestuia, Tatiana.

Niță îi reproșează lui Cebotari că l-a mințit și că acum este nevoit să dea explicații pentru dispariția tehnicii audio. Ca să-și calmeze partenerul, Cebotari îi promite că va compensa costul tuturor lucrurilor care au ajuns la poliție, după ce microbuzul în care se aflau a încercat să intre în mulțime, în fața televiziunii naționale.


În altă înregistrare, pe care am difuzat-o anterior, Gheorghe Niță recunoaște că nu are încredere în Cebotari și că înregistrează toate discuțiile cu acesta. 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 16:31

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Trei instituții importante vor fi iluminate artistic: O să dea o nouă viață orașului Chișinău

Fațadele Muzeului Naţional de Etnografie și Istorie Naturală, Palatului Naţional „Nicolae Sulac” și Teatrului Naţional de Operă și Balet „Maria Bieșu” vor fi iluminate artistic.  

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Februarie 2018, ora: 08:21

Grigore Vieru – un poet absolut

Grigore Vieru – un poet absolut Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul