Astăzi 20 Martie 2019, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:35
Abonamente

Actualitate 5 Februarie 2016, ora 16:18

(VIDEO) George Simion, persoană indezirabilă în RM: Ședința din 30 noiembrie este o invenție! Blocul Unității Naționale cere Guvernului Filip anularea deciziei

Marime Font

Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 George Simion a primit o nouă interdicție de a intra în Republica Moldova.


NE BATEM, BLESTEM DACĂ NU NE BATEM! (N.Iorga)Ministerul de Interne de la Chișinău se încurcă în minciuni privind abuzul...

Posted by George Simion on 5 Februarie 2016

UPDATE: Ministerul Afacerilor Interne reacționează. Pe pagina web a instituției a fost publicată o „precizare”, în care se menționează că executarea deciziei de a-l declara persoană indezirabilă pe George Simion timp de 5 ani a fost suspendată până la examinarea cauzei în fond. Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile. Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului.

Totuși, în înregistrarea viodeo realizată de George Simion se aude clar cum polițistul de frontieră spune că interdicția a fost făcută la 6 ianuarie. Mai mult decât atât, drept probă că, respingerea suspendării statutului de persoană non-grata nu a avut loc pe 30 noiembrie 2015, este că George Simion a intrat în R. Moldova de două ori de atunci, în lunile decembrie 2015 și ianuarie 2016. „Nu știu de nicio sedință din 30 noiembrie, e o invenție. Nu am fost anunțați de ea. Singurul proces de care știm e de marți, 9 februarie, unde acuma nu pot ajunge pentru că nu mă lasă să intru, îmi încalcă dreptul de a mă apăra”, a declarat George Simion pentru TIMPUL.


Judecata trebuie să aibă loc la Judecătoria Centru, pe 9 februarie, și va fi susținută judecatoarea Tizu Svetlana. Avocatul de apărare este Dumitru Sliusarenco, iar acesta nu a fost informat despre ședința din 30 noiembrie. „Era o procedura de recurs care are loc in lipsa părților, însă nici despre decizia luată nu am fost informați, abia zilele acestea a apărut”, a declarat avocatul pentru TIMPUL.

Iată textul integral al „Precizării”:

„Cu referire la Simion George Nicolae, informăm: la 13 mai 2015, în baza art. nr. 55 din Legea 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova, Simion George-Nicolae a fost declarat persoană indezirabilă pentru o perioadă de 5 ani. În perioada respectivă, G. Simion nu are dreptul de a intra in Republica Moldova. Decizia a fost adusă la cunoştinţă contra semnătură.

Instanţa de judecată, care a examinat contestaţia străinului, a suspendat executarea deciziei, până la examinarea cauzei în fond.

Curtea de Apel, prin decizia din 30 noiembrie 2015, a casat încheierea instanţei de fond şi a respins solicitarea de suspendare a deciziei de declarare a persoanei indezirabile.

Prin urmare, decizia privind declararea străinului persoană indezirabilă este aplicabilă, iar instanţa de judecată urmează să decidă asupra cazului.”

***
Blocul Unității Naționale condamnă decizia autorităților de la Chișinău de a îi interzice intrarea în Republica Moldova cetățeanului român și european George Simion.

„Cerem Guvernului condus de Pavel Filip să anuleze de urgență această decizie abuzivă prin care este încălcat unul dintre drepturile fundamentale ale omului - cel la liberă circulație. 
Este inadmisibil ca în actuala situație social-economică precară, pentru a cărei remediere Guvernul de la Chișinău caută ajutor în afara Republicii Moldova, să se recurgă la astfel de acțiuni antidemocratice.
Republica Moldova emite prin astfel de decizii semnale negative pentru București, Bruxelles și alte capitale europene. Nu te poți declara pro-european dacă te comporți ca un urmaș consecvent al lui Stalin.
Așteptăm, în egală măsură, implicarea autorităților de la București în soluționarea acestei probleme. Apucăturile sovietice ale conducerii de la Chișinău trebuiesc sancționate de urgență din punct de vedere politic și diplomatic”, scrie în apelul public al Blocului Unității Naționale.

***

Potrivit polițistului de frontieră care l-a informat pe George Simion despre interdicție, aceasta ar fi pusă pe 6 ianuarie. Așadar, interdicția a fost impusă de Guvernul precedent, cu Brega ca premier interimar și ex-ministrul al Afacerilor Interne Oleg Balan. „Nu știu să-mi zică mai multe detalii, nu am voie să intru în Republica Moldova. Mi-au dat o hârtie pe care scrie inadmisibil în sistemul informatic”, a scris George Simion pe contul său de Facebook.

Iată cum arată documentul primit de Goerge Simion de la vameși.


Potrivit Legii Nr. 215 din 04.11.2011 cu privire la frontiera de stat a Republicii Moldova, „consemnul nominal” este informaţia despre persoana căreia, în conformitate cu legislaţia în vigoare, nu i se permite intrarea sau ieşirea în/din Republica Moldova, care este introdusă în sistemele informaţionale integrate naţionale.

Potrivit aceleiași legi, controlul minim şi amănunţit, pentru străini, la intrare, include verificarea îndeplinirii condiţiilor de intrare şi, când este cazul, a documentelor care autorizează şederea şi exercitarea activităţilor profesionale.
Controlul amănunţit include examinarea detaliată care să acopere, pe lângă altele, verificarea faptului dacă persoana, mijlocul de transport şi obiectele pe care le transportă nu prezintă pericol pentru securitatea statului sau pentru ordinea publică. Această verificare presupune consultarea directă a informaţiilor şi consemnelor nominale referitoare la persoane şi, în caz de necesitate, a obiectelor introduse în Sistemul informaţional integrat al Poliţiei de Frontieră şi în alte baze de date naţionale şi internaţionale, precum şi acţiunile care trebuie întreprinse, dacă este indicat, în urma unui consemn nominal.


Am ajuns la wifi. Sa nu credeți ca exagerez, uitați filmarea d...

am ajuns la wifi. FILMARE DIN VAMA! Interzis a treia oara in Basarabia, va rog puneți presiune pe autorități sa-mi ridice aceasta noua interdictie!!!

Posted by George Simion on 5 Februarie 2016


O noua interdicție. Pusa pe 6 ianuarie. Nu știu sa-mi zica mai multe detalii, nu am voie sa intru în Republica Moldova....

Posted by George Simion on 5 Februarie 2016

Acest lucru nu i se întâmplă pentru prima oară liderului unioniștilor. Autorităţile moldovene l-au reţinut şi expulzat pe George Simion, în mai 2015. Atunci, cetăţeanul român a primit interdicţie de a mai intra pe teritoriul moldovean cinci ani. Preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012, George Simion, cetăţean român, a fost reţinut de agenţii Serviciului moldovean de Informaţii şi Securitate (SIS), iar în scurt timp a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdicţie de reintrare în această ţară timp de cinci ani. Ulterior, în luna septembrie, Curtea de Apel din Chișinău a decis ridicarea interdicţiei impuse lui Simion.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 20 Martie 2019, ora: 08:25

 Pentru marea majoritate, e mai întâi de toate Excelența Sa, Ambasadorul Oleg Serebrian – una dintre cele mai sprintene minți din artileria grea a diplomației moldovenești. Pentru unii, este Domnul Profesor, pentru alții, politolog și fost deputat, lider de partid,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 21:18

 Dacă mama - judecătoare fiind - poate scrie că Porsche-ul său costă 11 mii MDL, de ce fiica să nu preia pildele care sfidează legea - scrie deschide.md

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 21:03

La 19 martie 2019 Ambasadorului Republicii Moldova în Republica Cehă şi Sfântul Scaun, Vitalie Rusu, a discutat cu Primarul General al or. Praga, Zdenek Hrib modalitățile de cooperare pe paliere sectoriale cu autoritățile municipale din orașul Praga

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 20:36

 Următorul atac al lui Vladimir Putin nu va fi într-un stat ex-sovietic. Va fi în Europa. Iată ce scrie în revista Foreign Policy fostul președinte al Georgiei, Mihail Saakașvili:

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 20:05

Acad. Ioan Aurel Pop: Adevărul despre tezaurul României de la Moscova

Adevărul despre tezaurul României de la Moscova

 În contextul apariției misterioase a unui Dosar cu documente ale Băncii Naționale a României despre Tezaurul României de la Moscova, redăm aici excepționala expunere a profesorului Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și totodată al Comisiei...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 14:20

Presa din trustul Platon-Țopa îl menajează deschis pe liderul PPDA, finul de cununie al oligarhului condamnat Victor Țopa, Andrei Năstase. Portalul Newsmaker, declarat independent pe banii contribuabililor americani, a omis orice referință la Năstase din conferința de presă...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 13:43

„(…) din Georgia în 2008, Ucraina în 2014 și Siria în 2015 – Putin a învinuit întotdeauna Occidentul pentru agresiunile Rusiei. Mijloacele mass-media susținute de Kremlin, întăresc acest mesaj, expunând audiența la un flux constant...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 13:41

Fiecare al cincilea condamnat din ţară îşi ispăşeşte pedeapsa pentru abuzuri sexuale. Statisticile Procuraturii Gernerale arată că, în anul 2018, în Republica Moldova au fost comise 611 infracţiuni cu caracter sexual. În acelaşi răstimp, 115 inculpaţi au fost...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 12:39

Partidul Politic ”ȘOR” a trecut la implementarea promisiunilor făcute în campania electorală. Locuitorii din satul Breanova, raionul Orhei, se vor putea bucura în scurt timp de iluminare stradală.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 10:22

În cercul său cel mai apropiat președintele rus Vladimir Putin a recunoscut că anexarea Crimeei a fost o greșeală, dar nu intenționează să spună acest lucru și public, a declarat liderul tătarilor din Crimeea, Mustafa Djemilev, pe postul de televiziune „Priamoi”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 10:20

Blocul Electoral ACUM s-ar putea diviza în doua partide, platforma DA și PAS, susține vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari. Ceea ce ar fi o greșeală potrivit analistului politic Vladislav Kuliminski. 

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Martie 2019, ora: 07:22

Facebook plănuieşte să intensifice eforturile privin combaterea dezimformării înainte de alegerile pentru Parlamentul European, care vor avea loc în luna mai, au anunţat luni reprezentanţii companiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 19:53

Alegerile parlamentare anticipate nu sunt o soluţie, ci reprezintă mai degrabă o pierdere de timp şi bani. În plus, nu există certitudinea că oamenii vor ieşi în număr mare la vot.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 16:30

 O obscură instituție bancară, Banca Internațională de Investiții, a ajuns să reprezinte o preocupare globală, notează New York Times, care constată că, „în vremuri normale”, planurile acesteia de de deschidere a unei filiale la Budapesta ar fi trecut neobservate.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 16:11

 Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Augustin Lazăr, aduce la cunoștința publicului faptul că își va depune candidatura în cadrul procedurii declanșate de ministrul justiției pentru selectarea...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 16:08

 Guvernul Theresa May probabil va cere o amânare a ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană de cel mult nouă luni, a afirmat luni un membru al Cabinetului guvernamental de la Londra.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 16:04

 Georgia şi NATO au lansat luni manevre militare comune, în această fostă republică sovietică din Caucaz, care intenţionează să adere la Alianţa Nord-Atlantică, o posibilitate denunţată de Moscova drept o atingere în sfera sa tradiţională de influenţă, relatează...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 15:10

Blocul ACUM se transformă treptat în blocul A FOST, consideră preşedintele organizaţiei obşteşti "Asociaţia tinerilor experţi din Moldova”, Alexandru Corinenco, citat de INFOTAG.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 13:55

Compania Avia Invest a început lucrările de reconstrucție a pasajului subteran de lângă Aeroportul Internațional Chișinău. Proiectul, realizat la inițiativa inițiativa Partidului ȘOR, va rezolva o problemă stringentă a locuitorilor din Orașelul Aeroport.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 12:46

Produsul Intern Brut al R. Moldova a trecut bariera de 10 miliarde de dolari și a atins, în anul 2018, nivelul de 11,3 miliarde USD, conform cursului mediu de schimb al anului trecut. Aest fapt confirmă traiectoria ascendentă a economiei moldovenești, se arată într-o analiză...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 12:40

Compania Boeing a lansat cel mai lung avion din lume, Boeing 777X.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 12:22

Numărul rușilor care consideră utilă anexarea Crimeei către Rusia a scăzut de la 67% la 39% din primăvara anului 2015 până în martie 2019, relevă datele sondajului Fondului ”Opinia Publică”, potrivit presei ruse.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 12:22 de Ana Marchitan

Ultimele luni din viața lui Posmotrel

Ultimele luni din viața lui Posmotrel Din editia print

Talentatul regizor Viorel Mardare a murit sâmbătă, 9 martie 2019, după ce a luptat șapte luni cu o formă rară de cancer. În același timp, mii de oameni i-au donat bani pentru tratament, s-au rugat pentru el și au sperat că va învinge totuși boala necruțătoare. Viorel...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 18 Martie 2019, ora: 12:21

România condamnă anexarea ilegală a Crimeii

România condamnă ferm, încălcarea principiilor şi normelor de drept internaţional prin anexarea ilegală de către Federaţia Rusă a Republicii Autonome Crimeea, se arată într-un comunicat al MAE.

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)