Astăzi 21 Iunie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 17:09
Abonamente

Politică 5 Martie 2013, ora 15:08

(BLOG) Filat a fost demis! Cineva ar putea fi următorul premier?

Marime Font

a

 
 
 

Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Filat 2 a fost demis cu majoritatea voturilor parlamentare. 

Am scris și pe facebook și scriu și aici, că nu mă bucur că a picat și s-a destrămat AIE sau că guvernul a fost demis, mă bucură anume eșecul personal al acestui îngâmfat arogant pe nume Vlad Filat.

Gata bocetele, acuma trebuie să ne gândim cine ar putea să fie numit în funcția de premier, pe viitor, în așa mod ca să fie acceptat și de PLDM, și de PL, și de PD?Din start, este exclus ca Filat să revină în această funcție, pentru că nu mai are credibilitatea de odinioară, imaginea de politician, după demisia de astăzi, îi este afectată, iar faptul că atmosfera din PLDM nu mai e una ca înainte, îi atribuie o vină și mai mare lui Filat, ca președinte de partid.

Cine îi poate lua locul lui Filat, în caz că pe viitor cele 3 partide din fosta AIE vor încerca să formeze din nou un fel de coaliție, numai ca să nu-i lase pe comuniști la putere?!

1. Dorin Drăguțan - actualul guvernator al Băncii Naționale, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BNM. Ar avea susținerea PL și PD.

2. Alexandru Tănase - actualul președinte al Curții Constituționale, fost vice-președinte PLDM. Ar avea susținerea PL și PD, parțial și a PLDM, dat fiind faptul că președintele PLDM, Vlad Filat, nu prea îl agrează pe Alexandru Tănase, după ce acesta a părăsit PLDM.

3. Iurie Leancă - actualul (sau deja fostul) ministru al afacerilor externe a Republicii Moldova. Acesta, cred că, ar fi numitorul comun a celor 3 partide din ex-AIE. Chiar dacă e membru PLDM, acesta ar putea fi acceptat și de PL, și de PD.

blog.galbur.net

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de aziOpinii & Editoriale 21 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Totul se poate împărtăși

Igor Dodon ne face în continuare de rușine cu medaliile aruncate cui se nimerește (dinspre Est), cu fotografii total deplasate pentru un președinte, cu comentarii agramate în rețelele de socializare.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 20 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Păcate mari și mici

Am vorbit despre păcate veniale, de moarte, strigătoare la cer, capitale - despre toate posibilele clasificări ale lor, însă există o clasificare, din punctul meu de vedere, mai importantă decât toate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Simona Halep, un model pentru românii de pretutindeni

Inițial, tentația redactării titlului ar fi făcut ca acesta să apară sub forma: Simona Halep, un model pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, însă nu ar fi fost suficient de relevant pentru mesajul acestui editorial, căci așa cum, probabil, e ușor de dedus, Halep este un model pentru...

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Iunie 2018, de Constantin Tănase

De câte ori ascult Imnul de Stat, mi se face rușine

(Cuvântarea președintelui N. Timofti pe care (nu) știm cine i-a interzis să o rostească la Televiziune. Am intrat în posesia textului alocuțiunii președintelui R. Moldova, N. Timofti, pe care urma să o rostească la televiziune săptămâna viitoare, între 29 aprilie și 2 mai)

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Sport pentru trup sau sport pentru minte

Obișnuim să spunem că lectura este sportul minții. Din această sintagmă înțelegem că sportul e un lucru bun, sănătos, recomandabil. Care sunt însă părerile noastre despre sportul de performanță?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 18 Iunie 2018, de George Simion

Cine nu are bătrâni să își cumpere

Mare panică, mare, pe scena politică din Republica Moldova. Nu cumva să se întâmple ceva și să se trezească peste noapte fără graniță la Prut.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Cum arătăm din afară

A trecut și duminica în care Chișinăul și-a susținut direcția aleasă deja de mulți ani. Evident că m-am bucurat. Atâta vreme cât rămânem în vest, mai sunt speranțe. Când și Chișinăul, în care locuiește o treime din populația țării, va ceda propagandei...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Iunie 2018, de Constantin Tănase

Ce fel de școală vor rușii din Moldova

În contextul ultimelor evoluții politice de la Moscova minoritatea rusă din Moldova devine tot mai agresivă, având, de altfel, toate șansele să redevină ceea ce a fost: un frate mai mare, arogant și privilegiat, o castă elitară cu apucături șovine, neintegrată cultural și lingvistic în...

() Citeşte tot articolul

Editorial 12 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Locul nostru în biserică

În continuarea (la fel de concentrată) a ceea ce spuneam săptămâna trecută, trebuie să analizăm seriozitatea noastră față de Biserică. Cuvântul biserică vine de la basilia, care în greacă înseamnă împărăție. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Răzvan Munteanu

Alegerile de la Chișinău și statul captiv

Am citit câteva articole scrise în presa moldovenească, în care se vehicula ideea că victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru Primăria Chișinăului este o dovadă certă a faptului că R. Moldova nu este un stat captiv. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Iunie 2018, de Dan Nicu

Socialiștii au pierdut încă o dată Capitala

La prima vedere, ceea ce s-a întâmplat duminică, 3 iunie, la Chişinău, pare a fi o victorie a forţelor proeuropene în faţa celor proruse.  

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 7 Iunie 2018, de Moni Stănilă

Un bun creștin

De-a lungul anilor am scris despre dogme, morală, spiritualitate, patristică, evanghelii, liturgică - despre câte ar trebui, în primul rând, să cunoască un creștin. Aproape că am putea spune că am făcut rezumate ale anilor de studiu în facultate.

() Citeşte tot articolul


 

 


Cele mai citite articole Timpul.md