Astăzi 19 Februarie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Februarie 2018
Abonamente

Politică 5 Martie 2013, ora 15:08

(BLOG) Filat a fost demis! Cineva ar putea fi următorul premier?

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Moțiunea de cenzură a trecut. Guvernul Filat 2 a fost demis cu majoritatea voturilor parlamentare. 

Am scris și pe facebook și scriu și aici, că nu mă bucur că a picat și s-a destrămat AIE sau că guvernul a fost demis, mă bucură anume eșecul personal al acestui îngâmfat arogant pe nume Vlad Filat.

Gata bocetele, acuma trebuie să ne gândim cine ar putea să fie numit în funcția de premier, pe viitor, în așa mod ca să fie acceptat și de PLDM, și de PL, și de PD?Din start, este exclus ca Filat să revină în această funcție, pentru că nu mai are credibilitatea de odinioară, imaginea de politician, după demisia de astăzi, îi este afectată, iar faptul că atmosfera din PLDM nu mai e una ca înainte, îi atribuie o vină și mai mare lui Filat, ca președinte de partid.

Cine îi poate lua locul lui Filat, în caz că pe viitor cele 3 partide din fosta AIE vor încerca să formeze din nou un fel de coaliție, numai ca să nu-i lase pe comuniști la putere?!

1. Dorin Drăguțan - actualul guvernator al Băncii Naționale, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BNM. Ar avea susținerea PL și PD.

2. Alexandru Tănase - actualul președinte al Curții Constituționale, fost vice-președinte PLDM. Ar avea susținerea PL și PD, parțial și a PLDM, dat fiind faptul că președintele PLDM, Vlad Filat, nu prea îl agrează pe Alexandru Tănase, după ce acesta a părăsit PLDM.

3. Iurie Leancă - actualul (sau deja fostul) ministru al afacerilor externe a Republicii Moldova. Acesta, cred că, ar fi numitorul comun a celor 3 partide din ex-AIE. Chiar dacă e membru PLDM, acesta ar putea fi acceptat și de PL, și de PD.

blog.galbur.net

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Credința și minunile (III)

Legătura dintre vindecare și credință este una foarte puternică, dar are loc în plan spiritual. Credința vie și lucrătoare duce la vindecarea sufletului nostru, la sănătatea duhovnicească. Nu întotdeauna și la cea trupească, cum ne place să credem.

() Citeşte tot articolul

Constantin Tănase 14 Februarie 2018, de Constantin Tănase

„Azilul singuraticilor”, fragment din cartea „Groapa cu lei”, 2014

Există un paradox, care doar aparent e paradox: omul, fiind sută la sută ființă socială, care „înnebunește” în singurătate în aceeași măsură în care are nevoie de parteneri sociali. Cândva eram și eu înclinat să cred că singurătatea e apanajul,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 14 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Accesul la literatură

Întotdeauna mi s-a părut nedrept că literatura își croiește mai greu drumul prin lume decât arta plastică, pentru că – spre deosebire de cea din urmă – are nevoie de traducere. Și cu cât e mai săracă țara, cu atât mai puține sunt căile de acces la literatura...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Februarie 2018, de George Simion

Igor cel Fără de Țară

Chiar în aceste zile și în săptămânile și lunile, care vor urma, R. Moldova se unește cu România, comună cu comună, localitate cu localitate, om cu om. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 13 Februarie 2018, de Răzvan Munteanu

(I)logica rusă

Tensiunile dintre NATO și SUA, pe de-o parte, și Federația Rusă, pe cealaltă parte, ating, din păcate, cote din ce în ce mai ridicate, fiind evident că asistăm la cea mai rece relație pe axa Washington-Moscova, de după căderea Zidului Berlinului.

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul