Ultima oră

(BLOG) Războiul moldo-rus

Chiar dacă până la adevăratele lupte, cu gloanţe şi tehnică militară mai e foaaaarte mult, putem spune cu certitudine că războiul moldo-rus a început. Dacă politicienii, “experţii” de la Chişinău sunt miraţi de aceste complicaţii în relaţia cu Rusia şi sunt luaţi prin surprindere, îi sfătuiesc să reasculte declaraţiile războinice ale domnului Rogozin: la iarnă o să îngheţaţi, nu aveţi de ce să semnaţi acordul cu UE! Omul a spus pe şleau, fără menajamente ce crede Rusia despre Moldova. Şi anume, că este sub influenţă rusească şi aşa trebuie să rămână. Punct.

De ce este în stare Rusia ca să nu o lase Moldova pe mâini străine? De aproape orice. Poate să provoace chiar şi un conflict armat. Lemnele sunt puse pe foc, situaţia este suficient de tensionată în Transnistria, trebuie doar să scapere o scânteie şi gata… Dacă armata a 14 îşi umflă un pic muşchii în 2 zile este deja la Chişinău, iar domnul Şevciuk ajunge preşedinte pe toată ţara. Lucrurile acestea sunt posibile. Dar să nu ne grăbim. Să sperăm că nu se ajunge aici. Să sperăm că ruşii au învăţat ceva atunci când s-au războit cu georgienii şi nu vor dori să-şi facă o imagine atât de proastă în lume. Oricum, noi nu suntem georgieni. Noi nu avem soldaţii lor şi nici îndârjirea seculară a georgienilor. Pe noi ne îngenunchează, am zis, în 2 zile.

Până una alta, Rusia atacă economic. Şi atacă nu glumă. Au blocat importurile de vinuri, vor urma şi alte importuri. Piaţa Rusiei este foarte importantă pentru firava economie moldovenească. Aproape 30 la sută din vinurile moldoveneşti sunt băute de ruşi. Cu toate acestea eu spun… şi ce dacă? Ruşii nu ştiu un lucru despre noi. Moldovenii s-au obişnuit atât de mult cu greul încât o să îngheţe, o să sufere de sărăcie fără mari probleme. Au trăit în sărăcie toată viaţa. Ştiţi, când o să doară rău de tot războiul economic moldo-rus? Atunci când ruşii o să-i expulzeze pe moldovenii care muncesc prin Moscova, Sankt Petersburg, etc. Uite asta o să fie o problemă mare, mare, mare. Căci, să fim sinceri, vinul şi alte produse nu sunt atât de importante în economia moldovenească. Principalul export al Moldovei este… forţa de muncă. Moldovenii plecaţi trimit bani acasă, iar cu banii lor se ţine întreaga ţară. Când nu o să mai intre bănuţii în ţară o să fie vai şi amar. În Rusia muncesc o jumătate de milion de moldoveni! Aproape 800 de milioane de dolari vin anual de la moldovenii din Rusia!

sursa: cojocari.ro
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *